Translate

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Kotkan puuvenemessut ja taululöytö kirpparilta

Olen aina rakastanut puuveneitä! Niissä kiehtoo ihana tervan tuoksu, käsityö ja perinteet, sekä luonnonmateriaali, eli puu. Veneitä on monenlaisia, niin purjeilla kuin ilman, erikoisimpia ovat ns. "pirtuveneet". Kävin Kotkan meripäivien yhteydessä järjestetyillä puuvenemessuilla, jossa riittikin ihasteltavaa! Suurin näytteillä olleista oli purjelaiva ja pienin söpö jolla. Tämä postaus on kuvakooste puun kauneudesta sen monissa eri muodoissaan. Lisäksi kerron upeasta meriaiheisesta taulusta jonka löysin kirppikseltä super edullisesti! Esillä olleista veneistä osa oli myös myynnissä, tunnetuin omistaja oli veneellä joka kuului Anu Pentikäiselle ( Pentik ). Sekin oli myynnissä :O

Anu Pentikin vene

Eniten pidän ns."day cruiser veneistä", eli avoveneistä.. joita messuilla olikin esillä paljon.
Seuraavan veneen olisin halunnut pelastaa, se oli halvimmasta päästä, mutta missäpä tuollaista laittelisi, enkä oikeastaan edes osaa 😅 mutta jos olisi paikka, aikaa, rahaa ja menisin vaikka veneen entisöinti kurssille.. niin.. no,.. mutta aina voi unelmoida ja suunnitella, toteutus on eri asia!

Ihana vene, pelastikohan joku tämän? :)


Takakannen päälle olisin tehnyt aurinkokannen, eli patja siihen.. 💗
Isot purjelaivat ovat aina hienoja, seuraavassa kuvaparissa siis messujen suurin ja pienin alus..Seuraava pikasliippari oli kyllä ehdottomasti messujen erikoisin! Takaosa kapeni veteen..
Veden alla oleva puu joutuu kovalle koetukselle.. :/
Eniten ihastelin pieniä yksityiskohtia, kuten erään veneen pitsiverhoja ja tarkasti aseteltuja köysiä..

Veneitäkin voi sisustaa!

Loppuun vielä muutamia isompia veneitä, sekä yleiskuvaa satamasta. Hyökyn kannella tuli taas käytyä nauttimassa kylmät juomat, kuten joka kesä meripäivillä on ollut tapana.. ;)Meripäivien jälkeen täällä tutussa Espoossa poikkesin Fida kirppikselle, katsomaan lähinnä ulkoilutakkia syksyksi ja mahdollisesti jotain piristystä sisustukseen. Takkia en löytänyt, mutta eräs öljyväritaulu oli niin upea ja tunnelmallinen sekä hinta vain: 5€, että se oli pakko ostaa! Plus että siinä oli puuvene! :) Tässä ei lue mitään signeerausta, eli se on todennäköisesti jonkun harrastelijamaalarin maalaama, mutta hyvin taitavasti on maalattu! En itse pystyisi parempaan, eli taulu sai uuden kodin meiltä :) Nyt täytyy alkaa metsästää siihen kehyksiä, joko valmiina tai itse tehden. Siinäpä taas operaatio minulle, en ole koskaan kehystänyt taulua. Taas pääsee oppimaan uutta! Olen sitä mieltä että tuon taulun tunnelmaan ei sovi kuin jotkut tummat kehykset, jopa musta voisi olla paras. Siinä on ilta, kuu on tullut taivaalle, ja kaksi ukkoa, ehkä kalastajia, juttelee kalareissun jälkeen laiturilla. Haluan että taulun sanoma ja illan hämäryys välittyy ja sen tunnelma pysyy rauhallisena. Taulu on minusta vielä synkempi livenä, otin nämä kuvat aurinkoisena päivänä, niin ei ehkä näytä niin tummalta kuin oikeasti on.
Minulla on rautalankaa seinäkiinnikkeen tekoon, eli mietin kehysten tekoa koristeellisesta kattolistasta mittaan sahaamalla. Jos ne ovat puun väriset, voin maalata ne tummiksi. Taulu on kooltaan n. 61cm x 57cm. Katsotaan, miten kaikki onnistuu ;) Infoan teitä myöhemmin..

Kiitos kun "kävit" kanssani näin virtuaalisesti puuvenenäyttelyssä.. mitähän keksin seuraavaksi, en tiedä vielä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...