Translate

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Diy: Kasvitaulut

Sisustuksessa ovat pitkään olleet pinnalla kasvitaulut. Kaikki tuntevat Ebba Masalinin opetustaulujen tyylin, joka on minustakin kiva. Ajattelin että keittiön seinällä näyttäisi kivalta sarja kasvitauluja.  Joten keksin yhdistää ikäänkuin vanhaa koulun kasvistokeräämistä ja opetustaulua ideana yhteen, eli tein itse kasvitauluja! Tässä pääsen pitkästä aikaa hyödyntämään luonnonmateriaaleja sisustuksessa :)

Tarvikkeet: 

4 kpl mustaa A4 kokoista kartonkia
4 kpl A4 kokoista mustareunaista kehystä ( 21cm x 30cm )
Sanomalehtiä, pari kirjaa painoksi
4 haluamaasi kukkaa tai kasvia
Sekä hieman aikaa :)

Kehykset voi ostaa mistä halvimmalla saa, myös kirppiksillä ja Kierrätyskeskuksissa on halvalla kehyksiä, ainoa sääntö on että niiden täytyy olla mustat, jotta ne sulautuvat mustaan kartonkipohjaan ja kasvit pääsevät oikeuksiinsa. Halusin myös samankokoiset ja näköiset kehykset, jotta ne muodostavat kokoelman, mutta miksei pienet ja isot kehyksetkin yhdessä näyttäisi kivalta. Minun kehykseni ovat hieman pienempiä kuin A4, koska satuin löytämään samanlaisia sen kokoisia 4 kpl Kierrätyskeskuksesta 1€ / kpl, joten halusin ostaa ne, enkä juosta enää etsimässä monessa eri paikassa. Jouduin vain leikkaamaan kartonkipohjista vähän reunoista pois jotta sain ne istumaan.


Eli ensin kukat / kasvit prässätään sanomalehden välissä kevyen painon ( esim.kirjan ) alla sileiksi, minulla tähän vaiheeseen meni kaksi päivää, koska en ollut kotona, kun lomalla sitä tekemistä riittää :) Saattaa siis yksikin päivä riittää. Kukat ja kasvit kannattaa asetella sanomalehden väliin ihan tarkasti, terälehti ja rungonlehti kerrallaan kauniisti, koska ne kuivuvat juuri siihen asentoon mihin olet ne laittanut, eikä niiden oikominen tai asettelu tauluun enää jälkikäteen onnistu. Sitten annoin kasvien olla vielä yhden päivän ihan ilman mitään päällä, jotta ne varmasti kuivuivat, eivätkä sitten homehdu lasin alla. Kannattaa olla sitten varovainen kuivien kasvien kanssa, koska ne ovat pitkään kuivuttuaan todella hauraita.En liimannut kasveja mitenkään kiinni mustaan kartonkiin, koska ne jäävät sen verran tiiviisti lasin alle, etteivät pääse valumaan tai liikkumaan mihinkään suuntaan. Kartonkipohjat maksoivat Citymarketissa muistaakseni: 0,39€ / kpl. Isommat tietenkin vähän enemmän. Mutta todella halvalla pääsee kiinni tähän taulu ideaan!


Samalla kun kerää kasveja tulee käveltyä luonnossa, eli liikuntapuolikin hoituu kuin vahingossa :)
Löysin kauniin harakankellon, joka on suurempi ja tummemman lila väriltään kuin kissankello. Kehyksiinhän voi laittaa mitä keksii, esimerkiksi apila, villiorvokki tai koiranputki ovat myös kauniita kehystettyinä. Olen todella allerginen heinille ja pujolle, eli ei olisi tullut mieleenkään tuoda kotiin niitä ;) Olen sen verran tuoretta ikäluokkaa, etten ole joutunut koulussa kasvistoa keräämään, varmaan joku vanhempi varsinkin miespuolinen lukijani saattaa todeta että: "jaa, rehuja keräämään, älä unta näe"! :D Mutta tuo musta pohja saa minkä tahansa korostumaan, vaikka sitten vanhat mustavalkoiset valokuvat, varsinkin jos taulun valaisee spoteilla tai taululampuilla.


Tauluista oli tosi vaikeaa saada hyviä kuvia koska niiden pinta heijastaa niin kovasti, joten tämä ei nyt ole visuaalisesti kovin sykähdyttävä postaus, pahoittelen sitä, mutta pääasia että idea tulee selville! Nuo näyttävät livenä paljon paremmilta.

Kesäni ja lomani on sujunut hyvin, saan varmaan nyt kaikkien hellefanien vihat niskaani, mutta olen todella nauttinut tämän kesän sateista ja raikkaudesta! Viime kesä oli itselleni kamala liiallisen kuumuuden vuoksi. Kun ei ole niin kuuma jaksaa tehdä kaikenlaista ja saa nukuttua hyvin, kun ei tarvitse pyöriä sängyssä hiestä märkänä. Iso osa kaikesta mitä olin lomalle suunnitellut on vielä tekemättä, eikä se haittaa, en ota mitään stressiä. Lomalla pääasia on että saa levätä ja pitää taukoa kaikesta arkisesta, sekä tehdä juuri vain sen minkä jaksaa ja haluaa. Ja aamuisin nukun pitkään :)

Palaan taas asiaan, kun kerkeän ;) T. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...