Translate

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Jättitaulu halvalla yllättävästä materiaalista

Tässäpä on idea, joka on ehkä paras Diy -juttuni jonka olen koskaan keksinyt! Halpa, upea, persoonallinen ja helppo tehdä... Liian hyvää ollakseen totta? Ei ole :) Tämä on jälleen todiste siitä etteivät kaunis sisustaminen ja upea koti vaadi paljoa rahaa! Mistä on kyse, no tässä johdanto siihen...


Jokainen olohuone tarvitsee jonkinlaisen "wow -elementin", kiintopisteen ja kohokohdan, jonka ympärille kokonaisuus muodostuu. Jollain se voi olla upea matto, toisella vaikka upeat verhot. Kun puhutaan tauluista, monilla on kaikenlaisia kuvakollaaseja, tai muita keskikokoisia tauluja eri kuvilla, mutta minä olen aina ihaillut oikein isoja tauluja! Sellainen olisi todella olohuoneen kohokohta!


Ongelma on se että niin isoja tauluja ei edes myydä juuri missään, tai edes pohjia jolle voisi itse maalata. Mikä siis neuvoksi? Keksin ihan mahtavan idean, joka ei tullut kalliiksi! Otin taas luovuuden käyttöön ;) Nimittäin olen jo jonkin aikaa ihastellut Jyskin erästä suihkuverhoa, jossa on kuva metsästä. Verho on hyvin realistisen näköinen, puut ovat sävyltään luonnollisen vihreitä, eikä kuva näytä yhtään epäaidolta. Materiaalikin on kangasmaista, ei mitään kiiltävää muovia. Näin siinä potentiaalia tauluun. Suihkuverhohan on valtavan kokoinen, joten siitäpä loistava idea jättitauluuni! Hintaa verholla oli tarjouksessa vain: 8€, eli pääsin todella halvalla kiinni tähän ideaan :)


Nappasin vihreän sävyt taulusta tyynyihin :)
Mistä sitten kyhykset? Helpointahan olisi ollut ostaa valtavan iso canvas pohja ja pingottaa kangas siihen, mutta niin isoja pohjiakaan ei tosiaan myydä oikein missään. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä kehykset puurimasta, mutta en ollut varma sen tavan onnistumisesta, joten päätin ostaa valtavan palan styroksia ja kiinnittää se siihen. Styrox on siitä mahtava materiaali, että se ei paina juuri mitään, joten taulusta tuli kevyt. Hintakin oli äärimmäisen halpa, "lattiaeriste" - nimellä myytävä stryrox levy maksoi 2,80€!! Ostin sen K-raudasta.
Metsämaisema on hyvin realistisen näköinen!
Leikkasin kankaan sopivan kokoiseksi pohjaan, n.5cm piti jättää joka reunaan kääntövaraksi. Kiinnitys tapahtui kaksipuoleisella teipillä. Käytin teollisuus käyttöön tarkoitettua teippiä, ( mattoteippiä ), joka on todella vahvaa liimaukseltaan ja kiinnittää kankaan tiukasti. Taulun kooksi tuli siis: 100cm x 120cm,  joka on jo aika iso, olisin halunnut kyllä vielä isomman! Joudun seuraavaksi varmaan suuntaamaan jonnekin veneiden purjekauppaan ;)


Tämä taulu on vasta yksi osa olohuoneen muutosta, metsätaulu antoi samalla idean muuhunkin sisustukseen. Vihreä on värinä ihana, jonka nappasin taulusta myös sohvatyynyihin. Liatorp sohvapöytäni on tällä hetkellä tyhjillään, katsotaan jos vaikka keksisin sinnekin sisälle jotain ihanaa vihreää.. :) Tummanvihreät samettityynynpäälliset olivat Tokmannilla ALE -myynnissä vain: 2,50€ / kpl. Myös kiiltäväpintaiset vaaleammat päälliset ovat Tokmannilta. Trendikäs kynttelikkö on kirppislöytö: 2€!

Kiva kontrasti, kun vierekkäin on kiiltävää ja samettisen pehmeää!

Kynttelikkö Lanttila perhekirppis Vantaa: 2€!
Rahan säästö oli valtava, tämän taulun hinnaksi tuli vain:10,80€!! Ikeassakin isot taulut maksavat: 99€ /kpl. Eli suihkuverho on siis Jyskistä, AVESTA -nimeltään, on vielä myynnissä ja maksaa tällä hetkellä: 16,99€ / kpl ( normaalihinta).


Olen todella vauhdissa sisustamisen suhteen tänä vuonna, yhä kovempi palo olisi tehdä tätä ihan kokopäiväisesti, mutta ilman koulutusta en varmaankaan saa stailauskeikkoja ;) Sitäpaitsi taas totesin myös ettei kaikki aina mene niinkuin Strömsössä, ajattelin nimittäin että avaan vain paketin ja teippaan suihkuverhon alustaan, mutta jouduinki silittämään sen ennen liimaamista, myyntipaketissa siihen oli tullut taitokset, jotka eivät oienneet itsestään, jos olisi ollut kiire, tuollaiseenkin olisi pitänyt olla varautunut....

Lisäksi venäytin nilkkani kun hain yhden isohkon sisustus paketin postista ja kadulla oli lumimössöä jään päällä. Astuin jotenkin sivuttain ja nilkka venyi ja vääntyi epäluonnollisessa asennossa. Kyllä se siitä, ei siihen mitään vakavaa tullut, mutta kun teen seisomatyötä eikä nilkka saa oikein lepoa, niin tuntuu ettei se parane millään! Tarvitsisin siis stailaajana myös auton. Kalliiksi tulisi ;)

Pelkään myös että jos joku palkkaisi minut sisustamaan vaikka jonkun mökin, niin sitten kun PITÄISI tulla ideoita ja vielä tietyn ajan sisällä, pää löisikin tyhjää ja ajatukset menisivät jumiin! Tai en luottaisi omiin ideoihini. Ei kukko käskemällä laula! Onneksi voin tehdä näitä sisustus juttuja harrastuksena ja oman työn vastapainona, palaankin taas sisustamisen pariin heti kun kerkeän...

Heippa!

5 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköinen! Sinulla tuota luovuutta löytyy.

    https://enemmaninnokaskuinviisas.blogspot.com/?m=1

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon, en tiedä mistä nämä kaikki ideat oikein tulevatkaan... ;)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...