Translate

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Edullinen sisustaminen on in

Olen huomannut että muillakin bloggaajilla on ollut tässä kuussa haasteena postaus teemalla edullinen sisustus. Lisäksi bongasin ainakin yhden uuden blogin joka on perustettu samalla idealla. Tämähän on minun blogini kulmakivi, johon koko blogini perustuu, eli on ollut mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat aiheeseen liittyen hoksanneet!


Olen viime aikoina tehnyt useita juttuja joihin olen itse ollut tyytyväinen ja jotka ovat myös kiinnostaneet lukijoita. Nyt tulikin taas pieni blogitauko, kun en halua tehdä mitään juttua vain koska on "pakko". Esimerkiksi mennä Habitare messuille, tai ostaa uusia sisustus tuotteita syksyksi.
Habitareen olisin kyllä halunnut mennä, mutta töissä oli todella stressaava viikko ja kaiken lisäksi sain flunssan viikonlopuksi :/ Sisustus uutuuksia taas on joka kauppa täynnä, antaen ymmärtää että kaikkien tulee nyt ostaa niitä ja näitä sävyjä ja materiaaleja, ollakseen "trendikäs". Trendi pelleilyyn en lähde, mutta poimin yhden trendin ja toteutin sen jo olemassa olevaan esineeseeni ;)

Nimittäin tupsuja on nyt monen malliston vilteissä. Niitä voi tehdä itsekin, uudistin ihan tavallisen Ikean luonnonvalkoisen torkkupeiton tupsuilla! Ja taas olen "muodissa mukana" ja sain jotain uutta, ostamatta kokonaan uutta vilttiä :)
Sohvapöydälle kokosin tarjottimelle asetelman, jossa on mm. lasia, keramiikkaa ja käpyjä. Kaikki kynttilän jalat ovat kirppiksiltä löytyneitä. Korkea lasinen on Kierrätyskeskuksesta: 1€, matala on Iittalan Nappi, joka oli ihan mahtava löytö, myös Kierrätyskeskuksesta: 1€! Samassa paikassa oli punaisia Nappeja vitriinissä: 10€ / kpl, tämän löysin ihan hyllystä ja se oli ihan virheetön. Ehkä joku hinnoittelija oli ollut perjantai fiiliksissä eikä ollut tajunnut että tämäkin on arvokas. Tarra tosin puuttuu, mutta ei niissä punaisissakaan tarroja ollut, eli ainut selitys on ehkä että punaiset ovat harvinaisempia kuin kirkkaat, koska näitä ei enää valmisteta!


Lyhty jossa on metallinen jalka ja lasinen ylä osa, on itse tuunaamani, kynttilän jalasta ja viskilasista. Kuumaliimalla vaan yhteen, niin hieno "Riviera Maison" tyylinen jalka on valmis, eikä maksanut kuin 1,50€! Jalka ja viskilasi on siis ostettu kirpparilta. Upea esine, jonka voisi kuvitella olleen kallis ;)Ihana pöllö löytyi Hong Kong tavaratalon poisto nurkkauksesta vain: 2€. Tykkään käyttää luonnon materiaaleja ja kävyt ovat yksi lempimateriaaleistani. Tähän asetelmaan laitoin söpöjä pikku käpyjä, joita tippuu harmaalepästä syksyisin. Kaiken kruunaa keraaminen pullo, joka löytyi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, siinä on oksa harmaalepästä, jossa on vielä pikku kävyt kiinni :) Aina ei tarvitse ostaa kalliita leikko kukkia!Aika moni bloggaaja ehdotti perus juttuja, siivoa koti ensinnäkin, käytä viherkasveja tuomaan tunnelmaa, vaihda tekstiilit pehmeisiin sävyihin. Luulen kuitenkin että ihmiset tietävät jo nuo, ja tarkemmat sekä yksityiskohtaisemmat uudet ideat ovat tervetulleita! Tekstiileistä sen verran että eri kankaat, ja materiaalit luovat yhdessä kivan vaikutelman ja näyttävät hyvältä, kuten tässä kun on kiiltävä pinta, pehmeän karvainen pinta sekä nyppyläinen tyyny, jossa on taas ihan eri tekstuuri!


Syksy on alkanut vauhdilla, mikä on tietysti hyvä. On kiva että on tämä blogi työn vastapainona. Jotkut rentoutuvat metsässä, jotkut baarissa... minä menen työpäivän jälkeen monesti kirppikselle tai Kierrätyskeskukseen ;) Pitäisi minunkin lenkille ennättää, kaiken lisäksi sain töistä liikuntaseteleitä, eli himoitsemieni tanssituntien kokeileminenkaan ei nyt olisi nyt niin rahasta kiinni. No, mutta flunssa vei 4kg, kun ruoka ei ole maistunut, eli nyt voin vähän aikaa taas kuvitella ettei tartte tehdä mitään ;) Kaikki taudit toimivat aina paremmin kuin mitkään pika dieetit! ;)


Tämän postauksen hauska juttu ei ole "hauska", vaan tragikoominen, koska tänään tiedoitusvälineissä julkistettiin eri ammatti alojen tuoreet työllistymis tilastot, joissa sisustus suunnittelijat tai vastaavat olivat ylitarjonnan sijalla 9! Tässä itsekin sisustuksesta innostuneena ei kyllä paljon houkuttele opiskelemaan alalle :/ Olisin kuvitellut paremminkin että se on kasvava ala, koska sisustukseen kiinnitetään nykyään yhä enemmän huomiota ja esim, julkisten tilojen edustavuus on tärkeä käyntikortti yritykselle. Lisäksi tavalliset kuluttajat ovat ehkä rohkeampia käyttämään ammattilaisen apua kuin ennen. Mutta leipä on jollain pöytään saatava, onneksi on vakituinen työ, jolloin voin pitää tämän edelleen harrastuksena!


VINKKI: Jos et jaksa tehdä "miljoonaa" tupsua käsin, voit käyttää vanhoja kaulaliinoja ja leikata niistä hapsu reunat irti ja ommella ne viltin nurjalle puolelle!2 kommenttia:

  1. Mahtavia löytöjä olet tehnyt! Tosi kiva idea tuo tupsullinen viltti! Sitten taas jos joskus kyllästyy tupsuihin, niin viltin reunat voi vaikka tasoittaa ja kantata jollain kankaalla ja taas näyttää sitten ihan uudelta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Kiva tuli viltistä tosiaan! Mietin myös aluksi viltin värjäystä tupsujen lisäksi. Kiehtoisi kokeilla luonnon omia värejä, koska Dylonin väritkin ovat aika kalliita. Esimerkiksi punajuuri tai mustikka saattaisi toimia... täytyypä katsoa jos kirjastosta löytyisi kirjoja aiheeseen liittyen.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...