Translate

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Nutella tortut ja joulu puuhastelua

Pian koittaa onneksi kauan odotettu joululoma ja pääsen hengähtämään hetkeksi arjen raadannasta! Tavoitteenani oli blogata joulukuussa ainakin yhden postauksen viikko tahdilla, mutta eihän siitä taas mitään tullut! ;)  Aika ei vaan riittänyt, vaikka muuten energiaa olisi löytynyt. Osa syy on myös oma juttujen "sensurointini". Eli jos en ole itse täysin tyytyväinen juttuun, en julkaise sitä ollenkaan. Saatan miettiä pitkään kuvailenko säätä esimerkiksi sumuiseksi, usvaiseksi vai utuiseksi. Mikä kuulostaa kauneimmalta, mikä sana on harvemmin käytetty, jotta voin tarjota lukijoilleni edes jonkinlaisia lukuelämyksiä, tylsien ja arkisten puhekielen sanojen sijasta. Uusi tieto minulle oli esimerkiksi että Anneli Auerinkin sukunimi, auer, eli autere tarkoittaa myös eräänlaista sumua, aurinkousvaa. Tuota sanaa kyllä harvemmin kuulee! Nälkä kasvaa syödessä, eli onnistuneen postauksen jälkeen olo tuntuu tyhjältä. Mitä seuraavaksi? Uskon että moni bloggaaja voi varmasti samaistua tähän. No, ideoita on kyllä paljonkin, kunhan vain saan ne toteutettua jossain välissä!


Jospa kuitenkin nyt keskittyisin jouluun... Se on kuitenkin aihe josta pidän, eikä joulufiilikseen pääsemiseen tarvita sen kummempia kepulikonsteja! Kynttilän valo, kuppi höyryävää glögiä ja villasukat, niillä työpäivä jää jo aika hyvin taakse.. :)


Itsenäisyyspäivänä kävin pitkällä kävelylenkillä metsässä ja vahingossa kävelin liiankin kauas kotoa, kun vieraassa maastossa etäisyyksiä ja suuntaa ei osaa aina niin hyvin hahmottaa. En siis ollut vielä aiemmin käynyt lenkillä kyseisessä suunnassa, täytyy ensi kerralla kääntyä aikaisemmin takaisinpäin ;) Katselen aina liikkuessani kaikkea myös sisustusmielessä, tuolta lenkiltä mukaan tarttui iso käpy joulukoristeeksi. Kyseessä oli joku erikoisempi puu, tavallisissa kuusissa ei ole noin isoja käpyjä. Kannatti eksyä ;) Käpy sai hopeanhohtoisen maalikerroksen ylleen ja pääsi mukaan jouluasetelmaan, jonka esittelen joulu "spesiaalissa", ensi viikolla! Vaikka syksy on ollut pitkä ja pimeä, kun ei ole ollut lunta, talvipäivänseisaus on kuitenkin ihan pian, jonka jälkeen päivät alkavat taas hiljalleen valostumaan! Positiivisuutta kehiin :)


Joulutorttujen muotoiluun sain kivan vinkin eräältä Diy -sivustolta. Kokeilin myös uutta, ihanan suklaista täytettä, nimittäin Nutellaa! Nämäkin on helppo tehdä, mutta ne näyttävät tosi kauniilta! Tässä ohje vaihe vaiheelta:Leikkaa keskelle pienempi neliöKäännä kulmat keskelle!
En anna tässä sen kummempia määriä tai reseptiä, koska tortuissa ei ole mitään muuta poikkeavaa normaalien torttujen tekoon nähden, paitsi muotoilu ja Nutella, jota laitoin siis reilun teelusikallisen / per torttu. Voitelu kananmunalla ja paista kuten normaalistikin. Joulutortut ovat niin rasvaisia .. huh,  olen syönyt niitä aiempina vuosina ihan liikaa ja nämä ovat nyt varsinkin ihan kaloripommi, joten en taida enempää tänä vuonna leipoakaan, mutta suussa sulaviahan nämä ovat! Ja vaihtelua siihen ainaiseen luumuhilloon.Palaillaan pian edullisten joulukoriste  -ideoiden ja joulu "spesiaalin" tiimoilta ;) Kiitos kun vierailit blogissani, uudet lukijat muistattehan selata myös postauksia taaksepäin! Viime jouluna tein mm. soodakoristeita joulukuuseen, jotka ovat edullisia, helppoja tehdä ja todella kauniita. Sekin juttu on nyt enemmän kuin ajankohtainen, kannattaa kurkata! 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...