Translate

keskiviikko 31. lokakuuta 2018

DIY huonetuoksu

Koska olen innokas säästämään kaikessa missä voin ja tekemään asioita itse, otin selvää myös voiko huonetuoksuja valmistaa kotona. Toki voi, tarvitaan vain muutama aine, joista on helppo valmistaa itse huonetuoksu, tosin totesin että jonkin verran itse tekeminen tulee kuitenkin maksamaan, ainakin varrattuna siihen että Jyskissä myytiin valmiita huonetuoksuja muutamalla eurolla... :/ Mutta halusin silti kokeilla, koska toivoin tuoksun olevan hienostunut, ei mikään perus sitruuna! En pidä muutenkaan mistään voimakkaista hajuista jotka muistuttavat lähinnä miesten partavettä, osa tuoksukynttilöistäkin haisee siltä kuin olohuoneeseen olisi kaadettu 10 purkkia vaniljasokeria tai kanelia! Mieto ihana vivahde ilmassa on ihana ja ei ärsytä. Sitäpaitsi löysin Hyvinvoinnin.fi kaupasta lempituoksuani Patcoulia! Kyseessä on Luomu -tuote ja kotimainen tuote. Eipä ihme että rakastan tuota tuoksua, sen kerrotaan olevan mm. vahvistava, rauhoittava, mielialaa kohottava ja sukuviettiä voimistava! :) Lisäksi se kuulemma tukee painonpudotusta ruokahalua hillitsevien ja nesteitä poistavien ominaisuuksiensa ansiosta. Hah, kuulostaa ihan jonkun huumausaineen kuvaukselta.. :o No, uskoo ken tahtoo...


Tämä on taas hauska Diy -idea, koska absolutistikin joutuu menemään tämän takia Alkoon! ;) Ai miksi? No koska yksi huonetuoksun ainesosa on alkoholi. Tähän käy ihan sellainen minipullo joita myydään kassan lähellä, koska tarve on vain: 1tl.

HUONETUOKSU

Suuta kohden kapeneva lasipullo
eteeristä öljyä / eteerisiä öljyjä
alkoholia ( vodkaa )
grillivarras tikkuja
vettä
koristeita pullon viimeistelyyn

Mittaa pullon tilavuus. Sitten tee aineksien sekoitus, joka kannattaa tehdä eri astiassa ja kaataa sitten vasta varsinaiseen pulloon. Käytä suppiloa tarvittaessa apuna. Aineita tulee seuraavassa suhteessa:

4rkl vettä
1tl vodkaa
12 tippaa eteeristä öljyä

Tein kaksinkertaisen satsin, kun se mahtui pulloon ja ajattelin että näin tikut ovat enemmän nesteen peitossa, eli tuoksuvat sitten enemmän. Eteeriset öljyt ovat yllättävän vahvoja, eli kannattaa kyllä olla varovainen, tippojahan saa aina lisättyä myöhemmin.

Grillivartaista leikataan joko saksilla tai sivuleikkureilla terävä pää pois. Mitä useampi tikku sinulla on, sitä enemmän tuoksua tulee ilmaan. Muista aina välillä kääntää tikkuja ylösalaisin. Itse käytin koristeluun juuttinarua ja kivaa tähtikoristetta. Ainekset!

Jos sinulla on korkki pulloon ja tiedät vähän mistä tuoksuista henkilö saattaisi pitää, tässä on myös oiva joululahja sisustus ihmiselle! :)

VINKKI! 

Huonetuoksun paikka voisi ihan hyvin olla vaikka eteisessä, koska silloin se antaa heti kotiin tullessa puhtaan ja miellyttävän tunteen ja koska eteisessä ei yleensä oleskella pitkään, vaan kuljetaan vain läpi, tuoksu ei koko ajan näin pistä nenään. Toinen potentiaalinen paikka on wc, jonne minä päädyin laittamaan meidän tuoksun. 


Tällainen idea tällä kertaa, muuten on kiirettä pitänyt, enkä ole paljon jaksanut muutenkaan ylimääräisiä puuhailla, kun anemiakin vaivaa edelleen. Kiva että syksy on kuitenkin jo näin pitkällä, kun vielä jaksaa marraskuun niin pian koittaa joululoma ja lepo. Päädyin jälleen jättämään Halloween postauksen väliin, kun se ei vaan ole minun juhla, niin ei ole! Kiva kun poikkesit blogiini :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...