Translate

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Ihania kirppislöytöjä ja katkera pettymys

Kirppikset ja Kierrätyskeskukset ovat ihania paikkoja, jossa kulutan aina hyvän tovin uppoutuen vanhojen tavaroiden maailmaan. On jännä juttu, mutta samaa fiilistä ei tule tavallisessa myymälässä, missä on uusia tuotteita. Kirppiksillä olen vähän aikaa "irti arjesta"... Usein mukaan tarttuu jotakin, joskus tavaraa mitä tarvitsen heti, joskus esineitä, joille löydän käyttötarkoituksen vasta myöhemmin. Hyvä nyrkkisääntö on että jos ostat yhden tavaran, sinun tulee luopua kahdesta. Näin pysyy tasapaino, eikä kaikki nurkat ole kohta täynnä romua. Veinkin laatikollisen ylimääräiseksi jäänyttä vanhaa roinaa mukanani Kierrätyskeskukseen :) Kevät kuitenkin innostaa sisustamaan ja välillä on ihan kiva hankkia jotain, varsinkin jos sen saa kierrätettynä edullisesti! Kirppiksissä on se hyvä ( ja samaan aikaan huono puoli ) että et voi vain marssia ostamaan tiettyjä tuotteita, jos niitä ei kertakaikkiaan silloin satu myynnissä olemaan! Ja juuri silloin kun ajattelet pikaisesti poikkeavasi kurkkaamassa, eikä mukanasi ole edes omaa kassia, saati kauheasti rahaa, hyllyt notkuvatkin hyviä löytöjä! Nyt siis kävi tuuri ja löysin kaikenlaista :)


Pidän yhden  -tai kahden oksan laittamisesta osaksi asetelmaa, mutta ne näyttävät ihan hölmöltä suuri suisessa maljakossa. Löysin Kierrätyskeskuksesta tämän eleettömän kauniin pullomaisen vaasin vain: 1 eurolla. Ja väritöntä lasia, eli käy aina ja kaikkeen. Juuri sopiva tähän tarkoitukseen!


Olen yhä enemmän alkanut metsästää kirppiksiltä ns. merkkitavaraa, koska sen ostamisessa on eniten järkeä. Tuotteet ovat maksaneet paljon uutena, ja jos katsot ostaessa että ne ovat priima kunnossa, kukaan ei voi tietää oletko ostanut ne uutena kaupasta, vai käytettynä. Voitat siis enemmän, kuin ostamalla halpis tuotteita käytettynä, jotka eivät uutenakaan maksa paljoa. Lisäksi jos joskus joudut luopumaan tavaroista, saat aina omasi takaisin, mahdollisesti jopa voittoa! Hyviä esimerkkejä tästä ovat Stockmannin Casa -sarjan puinen kaunis tarjoilukulho pähkinöille, karkeille, tms.... Virheetön kunto: 2,00€ / Kierrätyskeskus. Sekä Gant Home -sarjan tuikkulyhty maitolasia, jota ihailin Elloksen valikoimissa jonkin aikaa sitten. Samoin täysin virheetön, vaivaiset: 0,50€! Sekin Kierrätyskeskuksesta.Tämä pieni numero kippo 1, oli "pakko" saada, kuten myös tämä kahvikuppi. Trendikästä, tämän päivän muodissa olevaa ja kovasti sisustusblogeissakin nähtyä tyyliä. Molemmat: 0,50€ / kpl. Kierrätyskeskus. Numero kippoja oli numeroon 6 saakka, mutta valitsin numeron 1. Kukapa ei haluaisi olla ykkönen! :) Eli jälleen voi todeta että trendikkään sisustamisen ei tarvitse tulla kalliiksi!


Tämä löytö on itseasiassa Facebookin kirppisryhmästä bongattu. Iittalan Tapio Wirkkalan suunnittelema Ultima Thule kulho. Vanhaa oikeasti Suomessa valmistettua Iittalaa, täysin virheetön kulho alkuperäisessä pakkauksessaan maksoi vain: 20 euroa :) Tähän voi laittaa melkein mitä vaan! Rakastan monikäyttöisiä esineitä, jolloin ei joka juhlaan tai sisustus ideaan tarvitse ostaa uutta tavaraa. Niin joulupallot, pääsiäismunat kuin ihan hedelmätkin näyttävät tässä hyvältä! Täytyy alkaa metsästää jatkossa tuohon sarjaan muitakin osia. Pidän tuosta jäätä muistuttavasta kuvioinnista.


Kirppis reissuni kruunasi rahapuu, joita myytiin siis Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa, ihanassa ja super trendikkäässä betoni ruukussa, vain: 0,50€ / kpl!! Eikä siinä ollut mitään "vikaa". Annoin vettä sille kun pääsin kotiin. Nyt sitten vähän toisenlaisiin tunnelmiin....


Taistelu kirppistavaroista on välillä kovaa ;) Tämä ei ole ns. hauska tarina, mutta kerron tähän loppuun kokemukseni siitä, kun olisin halunnut ostaa Facebookin eräästä ryhmästä vanhan peilipöydän. Juuri sellaisen josta olin haaveillutkin! Sellainen siis oli tullut myyntiin vain 10 eurolla. Kunto oli käytetty, mutta peili oli täysin ehjä. Jopa liian halpa, itse en olisi luopunut kympillä! Ajattelin käsitellä sen kalkkimaalilla ja ostaa kristallinupit vetimiksi. Vaikka meillä ei ole oikein tilaakaan, olisin laittanut sen vaikka eteiseen pukeutumispöydäksi, ihan sama, halusin sen! Laitoin heti myyjälle: Av, ( eli alustava varaus ). Kysyin samassa Yv:llä, onnistuuko kuljetus, koska näin että myyjä asuu ihan lähellä. Ihan vaan kysyin. Olin riemuissani että ehdin ensiksi varaamaan, kun monesti myytävät tavarat menevät nenän edestä, vaikka olisi kuinka netissä 24/7. Minun jälkeeni jonoon tuli yksi nainen. Vastaus myyjällä kesti tosi kauan, ihmettelin että neuvotteleeko hän miehen kanssa kuljetuksesta, tarkistaa kalenteriaan, vai mitä ihmettä...? No, vastaus lävähti ruutuun: Kyllä muuten kävisi, mutta jonossa seuraava tarjosi tuplahinnan ja hakee huomenna!! Olin ihan äimän käkenä, että SIIS MITÄ!?! He olivat selkäni takana vehkeilleet asian Yv:n kautta näin. Olisin minäkin voinut maksaa tuplahinnan, luonnollisesti vielä kuljetuksenkin! Sitäpaitsi mm. isälläni ja miesystävälläni on autot, eli eiköhän sen omankin kuljetuksen olisi saanut järjestymään. En saanut tuohon mahdollisuutta :( Olin ensimmäinen varaaja, ja minut syrjäytettiin näin. No, rahalla saa ja hevosella pääsee! Olin niin vihainen ja pettynyt että annoin asian olla. Pitäkööt tunkkinsa!! Joku toinen tyyppi kuin minä, jolla olisi räväkkä luonne ja tulinen persoona ei varmasti olisi jättänyt asiaa tuohon. Eihän asiat nyt ihan noin voi mennä :o

Ymmärrän että myyjällä on oikeus myydä tavara kenelle haluaa, ja miten se helpoiten onnistuu, mutta koin että hän ei edes halunnut myydä pöytää minulle, kun ei kysynyt pystynkö itse hakemaan. Ja koska kauppaa ei tehty avoimesti seinällä, jolloin olisin voinut vielä kommentoida, vaan Yv:n kautta, loukkaannuin. Sitäpaitsi koko ilmoitus ehti olla netissä vain noin 15 minuuttia, kun asia oli pihvi. Eli ei hän sitä ollut kaupitellut viikkoja, ei edes päiviä! No, ei kun kohti uusia pettymyksiä! ;) Tämä on vaan elämää. Kyllä minä jostain sellaisen saan, voi olla että jopa paremmassa kunnossa, etten joudu tekemään niin isoa työtäkään. Blogini yksi vahvuus ja tunnusmerkki jolla erotun muista piti olla arjen hauska tarina, mutta viikosta toiseen kerronkin vain negatiivisista kokemuksista :( Mitä tämäkin kertoo tästä ajasta.....?

Auringonlasku Lokakuun lopusta 2017
Mielestäni ihmisten oikeudenmukainen kohtelu elämässä, on yksi tärkeimpiä asioita ja arvoja. Se on asia, joka tekee sinusta arvokkaan ja hyvän ihmisen, jos käyttäydyt oikeudenmukaisesti. Jokainen on arvokas yksilö. Kuten Veikko Lavi sanoo laulussaan: "Jokainen ihminen on laulun arvoinen". Lapsena aina ihmettelin kun mummoni sanoi päivää pultsareillekin. Kysyin silmät pyöreinä: "Miksi sinä tervehdit pultsaria?" Johon mummo vastasi: "Koska hänkin on ihminen". Mummolla oli kultainen sydän. Näihin sanoihin lopetan tänään tämän postauksen... toivottavasti jaksoitte lukea tällaisen romaanin, see you! :)

4 kommenttia:

 1. Itse en välitä noista nettikirppareista ihan tuommoisista syistä. Parasta on juurikin kiertää ja tuntea kirppisfiilis :)

  VastaaPoista
 2. Itse inhoan noita av metkintöjä yli ksiken. Eikö voi sanoa, että otan ja msksan siitä... Se olisi myyjällekin helpompaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentoijille! Kirppiksillä on mukava kun voi itse hypistellä tavaroita ja tarkistaa kunnon, sekä tosiaan "heittää aivot narikkaan" vähäksi aikaa. Päivi: Tuo "Av" on ihan yleinen käytäntö kirppis ryhmissä, ja vaikka ilmaisisi asian muutoinkin,(otan, mulle ym...) ensimmäinen ihminen on kuitenkin aina ensisijainen. Homma selvitetään ensimmäisen ihmisen kanssa loppuun, ennenkuin aletaan myydä "tiskin alta"! Sen jälkeen edetään vasta jonon mukaan. Tässä oli ihan selvästi juttu kesken minun kanssani. En ollut sanonut etten pääsisi pöytää hakemaan, kysyin vain mahdollisuutta kuljetukseen. Myyjä ei vastannut minulle. Kuten jutussa kerroin, koko homma oli ohi 15 minuutissa! Ei ollut kyse siitä että olisin varannut ja pitänyt tavaraa pitkään "varattuna".. kuten jotkut tekevät, jolloin tietysti olisi ollut ymmärrettävää että myyjä siirtyy seuraavaan halukkaaseen ostajaan.

  VastaaPoista
 4. Niin tarkennus vielä, olin siis kysynyt kuljetusta Yv:llä. En ryhmän seinällä. Eli todellakin olimme jo sopimassa kaupoista tarkemmin myyjän kanssa, kun näin kävi.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...