Translate

maanantai 24. kesäkuuta 2019

10 vinkkiä itsepalvelukirppis myyntiin

Kuinka saada mahdollisimman hyvä tuotto tavaroistaan itsepalvelukirppiksellä? Siihen on muutamia keinoja ja konsteja, jotka saattavat tukea myyntiä ja jotka kannattaa ottaa huomioon.


1. Hinnan on oltava sopiva

Koska itsepalvelukirpputorilla ei voi tinkiä ja tavarasta maksetaan täysi hinta mikä lapussa on, hinnan on oltava juuri kohdillaan! Ostajalle sillä on iso ero maksaako tuote kaksi vai kolme euroa. Jos asiakas pitää tuotetta kalliina, kauppa voi jäädä tekemättä kokonaan.

2. Älä myy liian huonokuntoista tavaraa

Nykyään tavaraa on ihan liikaa! Kierrätyskeskuksesta saa jopa ilmaiseksi ihan käyttökelpoista vaatetta ja kodintekstiilejä. Miksi siis joku maksaisi sinun haalistuneista ja nukkaantuneista tavaroistasi yhtään mitään? Jos on jotain mitä voit helposti ennen myyntiä tehdä, kuten pestä pölyinen hyllyn päällä seissyt maljakko, tai lemmikin omistajana poistaa teippirullalla karvat takista, se kannattaa tehdä. Minua ainakin haittaa likaiset tuotteet... ellei se sitten selkeästi näy hinnassa.

3. Sijoita tavarat mukavasti esille

Itse en ainakaan tykkää kauheasti kyyristellä lattiantasolle, eikä jalkoihin jääviä tavaroita aina edes huomaakaan. Lisäksi asiakkaat saattavat vahingossa vaurioittaa lattialla olevia tavaroita kengillä, lastenvaunuilla jne.. Eli lattialle kannattaa laittaa vain isot tavarat, kuten matkalaukut, isot lelut, kukkaruukut ym..

4. Odota oikeaa myyntihetkeä

Koska myyntipaikka maksaa kuitenkin jonkin verran, ei kannata ottaa pöytää jos myytävänä on vain muutamia tavaroita. Sen sijaan, jos odotat että lapset kasvavat, on tiedossa että ostat vaikka kesämökin jonka mukana saattaa tulla kaikenlaista irtaimistoa tai tiedät muuttavasi pian, monenlaista myytävää kertyy ja mahdollisuus hyvään tienestiin kasvaa. Myös kausituotteet tulee huomioida, kukaan ei osta luistimia keskellä kesää, eikä taas vastaavasti hellemekkoa talvella.

5. Helpota asiakkaan ostokokemusta

Jos sinulla on myynnissä esimerkiksi vaatteissa isoja naisten kokoja, tai jotain erityistä mitä vain tietyt ihmiset etsivät, lappu hyllyn reunassa auttaa kohderyhmää löytämään tuotteesi. Itse esimerkiksi etsin juuri noita naisten isoja kokoja ja ärsyttää plärätä joka rekki läpi ja todeta taas muuten kivan vaatteen kohdalla että liian pieni! :(

6. Älä myy nipuittain

Kerran löysin kivan kahvimukin, mutta siinä oli nippusiteellä kiinni kaksi muutakin mukia ja hinta oli 10€ / yhteensä. En ostanut, koska en tarvinnut kuin yhden mukin ja hinta oli kaikille kolmelle settinä liian kallis. Kokonainen astiasto on tietysti eri asia, mutta muuten kaikki nippu setit ovat vähän huonoja.. ne saattavat huonontaa ja hidastaa myyntiä. Tämä sama asia ärsyttää minua myös esimerkiksi Citymarketissa, kun monet tarjoukset ovat tyyliin: "osta kolme. maksa kaksi". Kun minä tarvitsen vain YHDEN!! Tuollaiset tarjoukset ovat epäreiluja ja epätasa-arvoisia pieniä talouksia kohtaan. Hinta pitäisi olla alennettu samassa suhteessa myös yhdelle kappaleelle. Nyt jos ostat vain yhden, joudut maksamaan normaalihinnan!

7. Myy kimpassa

Jos äitisi, kaverisi, siskosi tai joku muu haluaisi myös ottaa kirppispöydän, voi yksi mahdollisuus olla ottaa kimppapöytä ja maksaa hinta puoliksi, sekä jakaa sitten myynneistä saatavat tuotot. Toki tämä ei ihan toimi jos toisella on merkkitavaraa ja kalliita tuotteita ja toisella vaatimatonta halpaa rojua, mutta jos tarkoitus on vain päästä eroon tavarasta, ihan kelpo ídea!

8. Kiinnitä hintalappu kunnolla

Olen usein myös löytänyt ihanan tavaran, jota en ole kuitenkaan voinut ostaa, koska siitä on irronnut hintalappu! Kassat eivät tiedä hintoja, eräs kassa yritti kerran soittaa pöydän haltijalle kysyäkseen hintaa minulle, mutta hän ei vastannut puhelimeen juuri silloin. Jos lappu on kiinni vain pienellä teipin palalla, se irtoaa herkästi monen väännellessä ja käännellessä tavaraa. Myyntiä ei synny jos tavarasi lojuvat hinnattomien laatikossa kassan takana.

9. Anna pieniä kaupanpäällisiä

Monesti ostopäätös voi olla pienestä kiinni, esimerkiksi tuikkulyhty jossa on sisällä uusi pieni kynttilä, kelpaa vaikka lahjaksi ja tarttuu helpommin mukaan, koska asiakkalle tulee sellainen tunne että saa jotain "enemmän". Samoin kahvipurkki jossa on sisällä uusi kahvimitta, kelpaa vaikka suoraan mökillle :)

10. Älä aliarvioi tavaroitasi

Tämä vinkki ei liity siis hinnoittelemiseen, vaan siihen mitä valitsee myyntiin. Joskus katsoo itse tavaroitaan sillä silmällä että "ei tällä mitään enää tee". Niin, sinä itse et ehkä teekään. Mutta se vanha pieni metallinen kastelemiseen liian pieni kastelukannu, saattaa olla juuri sopiva jollekin miehelle auton ja muiden koneiden öljyämiseen. Tai olet vuosia katsellut kotonasi samaa pöytälamppua ja olet vain itse siihen kyllästynyt. Mielestäsi se on ruma ja vanhanaikainen. Joku toinen saattaa pitää sitä tosi coolina ja mielenkiintoisena, sitäpaitsi kaikki kulkee ympyrää muodissa, minullakin oli 90 -luvulla isot pyöreähköt silmälasit, jotka olisivat nyt huipputrendikkäät! ;) Eipä ole enää jäljellä niitäkään.. heitin ne mäkeen 2000 -luvulla koska ne olivat mielestäni ihan kamalat! :D

Tässä oli kymmenen erilaista vinkkiä, joista toivon olevan teille ainakin vähän hyötyä :) Itse suosin live -kirpputoreja sekä myyjänä että ostajana markkinafiiliksen takia, mutta monelle kiireiselle ihmiselle tällainen pöytä viikoksi saattaa olla parempi ratkaisu. Itsepalvelukirppiksillä myös esimerkiksi sää ei vaikuta sillä tavalla myyntiin kuin ulkotorilla, jossa saa pelätä että alkaakin sataa ja myyntipäivä peruuntuu tai sieltä joutuu pakkaamaan tavarat kesken kaiken ja lähtemään kotiin.

Paha juttu kirppiksillä on vain se, että aina yleensä myös kotiinpäin löytyy jotain uusia hankintoja, vaikka tarkoitus oli päästä eroon tavarasta! :) Olen muutamia kivoja juttuja löytänyt nyt kesäkuun aikana, jotka halusin ostaa. Menikin pitkään etten löytänyt mitään, joten silloin on tartuttava hetkeen kun löytyy..

Seuraavaksi muutamia kesäkuun kirppis löytöjäni:

Pinkki sifonkipaita, musta toppi, valkoinen silkkipaita ja laukku: 2€ / kpl UFF 
Ihana mintunvihreä kylppärimatto: 1,50€ TOINEN KIERROS KIRPPUTORI

Pieni maapallo: 2€ KAMPIN KIRPPUTORI

Hopeinen säilytysrasia: 3€ KAMPIN KIRPPUTORI

Sammaleen vihreä kastehelmituikku: 7€ FACEBOOK KIRPPISRYHMÄ
Kastehelmi tuikkuja minulla on useampia, esittelen ne blogissa erikseen myöhemmin :) Tämä väri on vähän harvemmin vastaan tullut, ja oli kunnoltaan uudenveroinen, niin suostuin maksamaan siitä noinkin paljon, ovathan ne kaupassa kuitenkin yli kympin. Tuo pieni maapallo oli ihana löytö! Minullakin oli kouluiässä sellainen tavallinen värikäs maapallo, mutta eihän sellainen sopisi tämän hetkiseen sisustukseeeni lainkaan kirkkaan värisenä. Tämä oli kaunis ja tyylikäs. Eikä siinä ole Neuvostoliittoa, eli ajan tasalla oleva versio ;)

Kirppikset ovat lempipaikkojani tehdä löytöjä niin sisustukseen kuin vaatekaappinkin. Ja ihan oikeasti oiva keino säästää rahaa! Miettikää mitä nämäkin tavarat ovat maksaneet sille ihmiselle joka ne on uutena kaupasta ostanut :O Ihana Vermon kirpputorikin on nyt jo toiminut usean sunnuntain ajan, ja jatkuu syksyyn saakka. Mukavia kirppishetkiä kaikille toivottaen, Kristiina :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...