Translate

torstai 3. marraskuuta 2016

Piristystä sisustukseen edullisesti

Olen tehnyt jo aiemmin pari postausta edullisista sisustusvinkeistä, mutta en malttanut olla tekemättä vielä yhtä juttua, koska viime aikoina olen huomannut tosi monen bloggaajan tekevän samantyylisiä julkaisuja. Onkohan edullinen sisustus vihdoin nousemassa suosioon, olenko ollut uranuurtaja, vai onko kaikilla muillakin vain rahat vähissä..? :) Jokatapauksessa nyt ollaan ihan minun vahvimmalla ja rakkaimmalla osaamisalueellani! En aio kehoittaa hankkimaan tyynyjä, vilttejä tai kynttilöitä, ne ovat kaikilla "vinkeissään". Vaikeata toki on tarjota enää mitään uusia ideoita, koska kaikilla tuntuu olevan samantyylisiä tuunailuja ja Diy -ideat leviävät verkossa nopeasti mm. Pinterestin ja Instagramin avustuksella. Yritetään kuitenkin! Käytän siis paljon luonnonmateriaaleja, koska ne tuovat kotiin kodikkuutta ja luonnonläheisyyttä, ja ovat ilmaisia. En ole osaa näistä vinkeistä vielä edes itse ehtinyt kokeilla, eli jos homma ei mene kuin Strömsössä, en ota syitä niskoilleni... Ainakin materiaali on ilmaista! :) Eli olen ihan listannut vinkkejä, kuinka käyttää tiettyjä materiaaleja...

Oksat:  

Kerää luonnosta kauniita oksia, mm. männyn oksat ovat kauniin koukeroisia ja persoonallisia.
Jo yksikin oksa kauniissa maljakossa on kaunis katseen vangitsija! Oksia voi maalata halutessaan spray -maalilla vaikka minkä väriseksi. Ja ne säilyvät, toisin kuin leikkokukat, jotka ovat kalliita, ja lakastuvat pian. Ellos myy kivoja maljakoita, joista osa on juuri nyt vieläpä alennuksessa! Tässä yksi:

Ellos Capri -maljakko 27,50€

Oksia voi myös ripustaa roikkumaan katosta, esim. suuren oksan poikittain ruokapöydän yläpuolelle, ja siihen sitten edelleen roikkumaan esim. kristalleja, sulkia, ym. luoden upean sisustuselementin, boheemin tai juhlallisen ( koristeista riippuen ). Tällaista olen ajatellut, mutta en ole vielä päässyt toteutusvaiheeseen, näen sen vain sieluni silmin! Ja parhaimmillaan tällainen on jossain vanhassa kartanossa, mutta harvemmallahan sellainen koti on. Tämän lupaan jossain vaiheessa toteuttaa! Sen oksan siis, kartanosta en tiedä.. :)

Katkomalla oksia samanmittaisiksi pätkiksi, voit tehdä pannunalusen punomalla ne yhteen esim. juuttinarulla. Ilmainen ja luonnonläheinen idea tämäkin, alunperin vanhasta lasten askartelukirjasta. Ja jos on oikein ahkera, voi oksista tehdä kaitaliinan pöydälle samalla tekniikalla!


Keittiötavarat:

Olette varmaan nähneet vaikka minkälaisia raastinrautalamppuja ja haarukoista väänneltyjä vaatekoukkuja, mutta yritän jakaa edes muutamia vinkkejäni ihan uusiin keksintöihin:

Vanhat, vähän ruosteisetkin piparkakkumuotit käyvät hyvin joulukuusen koristeeksi, maalaa ne vaikka valkoisiksi, metallisävyillä, tai vaikka pinkiksi, ja kiinnitä joko tavallisella langalla tai rautalangalla oksiin. Toki muotit voi jättää myös ihan alkuperäiseen kuosiinsa.

Mansetit, mitä ne ovat..? Ne olivat ainakin minun lapsuudessani 80 -luvulla kynttilöiden juuressa käytettyjä koristeita, joita ei tänä päivänä näe juuri missään enää. Niitä voi yhä käyttää toki myös alkuperäiseen tarkoitukseensa, mutta myös mm. lautasliinarenkaana, kuten olen tässä tehnyt:


Astiapyyhkeet, ovat halpoja ja monesti silti kauniita. Käytän niitä pikku pöydille ja sohvapöydille pöytäliinana. Ne ovat myös usein napakkaa puuvillaa, ja kestävät pesua hyvin vaikka tahroja tulisikin. Vai mitä sanotte tästä Jyskin liinasta, joka maksaa vain 0,99€! Ostin sen vasta eilen:


Lasipurkit ovat kyllä ihan loppuun kulutettu tuunausmateriaali, mutta tein tämän kynttilälyhdyn käyttämällä myös piparkakkumuottia. Piirsin sillä kontaktimuoviin tähden, ja liimasin purkkiin. Sitten maalasin koko purkin kuparin värisellä spray -maalilla, ja purkin kuivuttua irroitin tähden. Tuloksena oli muodikas ja kaunis, tunnelmallista lämmintä valoa hehkuva ilmainen lyhty! Kuparispraytä minulla siis on ennestään DIY juttuni:  " Luxusta romusta" ansiosta.Vanhat aikakausilehdet ovat nostalgisia ja herttaisia. Laita sellainen kehyksiin, niin se säilyy siellä tallessa, ehjänä ja sileänä, toimien samalla tauluna. Lastenhuoneeseen sopii vaikka 60 -luvun Aku Ankka, aikuisille Kotiliesi, tai mikä sattuu löytymään! Minulla on vuoden 1945 Kotiliesi, jossa on niin kaunis kukkakimpun kuva kannessa, että se sopi mainiosti tauluksi! Kuvaa oli vähän vaikea ottaa lasin heijastuksen vuoksi, vaikka en käyttänyt salamaa, mutta näette toivottavasti suurin piirtein idean....


Lopuksi, kehoitan suosimaan Kierrätyskeskusta, kirppiksiä, ajattelemaan luovasti ja uusilla tavoilla. Outlet myymälöitä ja muutenkin netin ALE - tuotteita kannattaa katsella. Jotexin ja Hennes&Mauritz Homen mallistossa on myös tosi ihania sisustustuotteita edullisesti.


En ihan kaikkea halua paljastaa, mutta tekeillä minulla on parikin projektia, jotka eivät maksa myöskään juuri mitään, mutta ovat kivoja....! Päätän jutun kesäiseen kuvaan mökin pihavajan edestä, jossa meillä oli vanhassa sinkkiämpärissä petunioita. Vaikka ämpäri vuoti pohjasta, tuohon hommaan siitä vielä oli. Päinvastoin oli hyvä että liika vesi pääsi valumaan pois. Kierrätystä parhaimmillaan! Kesää on nyt jo ikävä... seuraavaa odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...