Translate

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Joulukalenteri my way

Viime vuonna postista tipahti iloinen yllätys, kirkon joulukalenteri. Moni varmaan heitti sen joko tarkoituksella tai vahingossa roskikseeen, tai ei saanut sitä ollenkaan jos ovessa on kyltti "ei mainoksia ja ilmaisjakelua".. mutta minulle siitä oli iso ilo! Avasin joka aamu ennen töihin lähtöä luukun, ja jaksoin hyvin päivän kun siellä luki jotakin mukavaa. Muistan aina kun opiskeluaikoina kuljin bussilla Perhoon, ja se meni aamulla aina Töölön kirkon ohi, minulle oli tosi tärkeää ehtiä nähdä Raamatun lainaus joka luki kiviseinän taululla. Tämä ei ole mikään uskonnollinen juttu, pidän vain aforismeista, sananlaskuista, kaskuista ja elämänviisauksista :) Kirkon kalenterikaan ei ollut viime vuonna mitenkään erityisen uskonnollinen, vaan siinä oli ihan jokaiselle sopivia ajatuksia. En tiedä jaetaanko sitä tänä vuonna, mutta päätin silti tehdä oman.

Mietin mistä kalenterin teen, tietysti persoonallisen, edullisesti, ja sen pitää olla hauska! Joku idea mitä ei ole jo tehty massoittain. Itseasiassa kalenteri on tyttärelleni, mutta kivahan se on yhdessä katsoa mitä "paljastuu", vaikka tiedänkin jo :) Hän ei valitettavasti tyydy pelkkiin aforismeihin, mutta en myöskään halua ostaa 24 kpl jotain krääsää, eli päädyin kompromissiin, laitan joka päivälle suklaakonvehdin ja jonkun vitsin / sananlaskun, ja muutamalle päivälle mm. jouluaaton luukun sisälle isomman yllätyksen. Tässä tapauksessa lahjakortti, joka on myös yksi joululahjoistani hänelle, koska 17 vuotiaalle on ihan mahdotonta ostaa mitään mitä hänellä ei jo ole, lisäksi hänen tyylinsä on niin erikoinen etten osaa välttämättä ostaa "oikeanlaisia" vaatteita. Tämä joulu"kalenteri" on ainakin erilainen! Olen nähnyt kyllä joskus vuosia sitten The Body Shopissa lahjapaketteja, joissa esim. saippua oli pakattu ensin pienen pyyhkeen sisään, ja sitten näin... eli miten.. siitä seuraavassa..


Päädyin tekemään kalenterin muffinsivuokiin, itse "muffinsit" tein ylijäämä lautasliinoista. Olen lautasliinafani, ja ostan niitä usein ja paljon, joten yli jää joskus pari -kolme, jotka eivät riitä kattaukseen, ja harvoin yksin kahvia juodessakaan otan hienoa lautasliinaa "vain" itseäni varten. Näihin ne sai upotettua hyvin! Numerotarrat päälle ostin Sellon kirjatorilta 1,50 €. Muffinsivuoat jäi kerran yli, ne ovat niitä isompia, mutta ei näihin mitään isoja lahjoja mahdu, tosin eihän kyllä joulukalenteriin yleensä ole tarkoituskaan. Muffinssivuoat voi vielä käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensakin joulun jälkeen jos uskaltaa...! Laitoin ne esille kivasti tarjottimelle, kuin oikeat muffinsit ikään :) Normaalit joulukalenterit ovat nekin kertakäyttöisiä, ja lentävät tyhjinä roskiin, joten eivät nämä ihan niin epäegoloogisia ole. Sitäpaitsi, niissä sisäosa johon suklaat on pakattu, on yleensä muovia!
Laitoin sisälle jokaiseen suklaata, mutta myös muita pieniä yllätyksiä aika ajoin, piristämään viimeisiä pimeitä ja raskaita vuodenpäiviämme. Jos kalenterista haluaa kalorittoman, suklaan tilallehan voi laittaa jotain muuta, purkkaa, tarroja, ihan mitä keksii! Sananlaskut ja muut viisaudet olivat minulle tässä se pääjuttu, koska moni nuori tänä päivänä ei edes ole kuullut koskaan näitä, ne ovat hyvin pitkälti ollut aina mummojen "perintö", oma mummoni käytti paljon sananlaskuja ihan arkielämässä.
Joulu on ihana hengähdystauko talven keskellä. Ennen kiire ja stressi huipentuivat aina juuri ennen joulua, koska kun olin kaupassa töissä, tavaraa tuli valtavasti, töitä oli aina perjantai  -ja lauantai iltaisin, sekä sunnuntaisin. Lisäksi asiakkaat olivat monesti kiukkuisia, huomasi että monen maailma kaatuu aika pienestä, esim. jos tiettyä sinappia ei ole jota on ostettu joka vuosi. Jouluhelvetti on kyllä yksi ihmisten tyhmyyden huipentuma! Ja vaikka pidän muuten lapsista, kuumassa täydessä kaupassa haalareissaan huutavat ipanat saavat kyllä kenen hyvänsä "hermon pintaan" huutokauppakeisaria lainatakseni! :) Kun oma jouluaattoaamu koitti, nostin yleensä pöytään valmiit eineslaatikot ja kypsän kinkun. Muuhun eivät voimat enää riittäneet siinä vaiheessa. Onneksi en ole enää kaupan alalla, voimia vaan sinne kaikille tänäkin vuonna ahkeroiville!How cute is that!
Tällainen idea tällä kertaa, tuntuu että ei ne voimat ja aika meinaa silti riittää, vaikka on nyt helpompi työ. Kaikki tekee soodataikinasta koristeita ja suodatinpusseista kransseja, mutta katsotaan nyt mihin jaksan panostaa. Joskus ei voi itse vaikuttaa asioihin kun on kyse työpaikan muutoksista jotka vaan on hyväksyttävä, ja myönnettävä että ne vievät veronsa. Lisäksi tytöllä on ollut joku mystinen angiina johon ei ole kaksi eri antibioottiakaan meinanneet auttaa :( Vetää mielen aika matalaksi. koska huoli omasta lapsesta vie voiton kaikista omista ja muista maailman murheista. Mutta kuten aina, we will rise like a feenix bird, and wait for next year with all hopes up! Päätän tämän postauksen sisustus kyltin kuvaan, joka on paras mikä minulla on. Sen sananlasku kertoo kaiken oleellisen, näin se on:             Juokohan muuten Heli Keisarin morsian teetä? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...