Translate

torstai 24. marraskuuta 2016

DIY lahjapakettikortit kierrätysmateriaaleista

Olen ihminen, jolle lahjojen antaminen merkitsee melkein enemmän kuin niiden saaminen. On ihana nähdä ilahtuneita ilmeitä, ja vaikka lahjat eivät olisi rahallisesti arvokkaita, ne voivat olla saajalleen tosi mieleisiä! Yksi osa lahjojen ulkonäköä, avaamista ja koko kokemusta, ovat kauniit kääreet ja pakettikortit. Niinpä askartelin söpöjä ja persoonallisia pakettikortteja kierrätysmateriaaleista.
Käytin mallina kahta sydämen muotoista piparkakkumuottia, ja materiaaleina ruskeaa kartonkia sekä vanhoja ranskan ja englanninkielisiä kirjoja. Tähän käyvät tietysti myös Suomalaiset kirjat, mutta mielestäni esim. ranska näyttää vaan tyylikkäämmältä. Hassua on, etten osaa ranskaa niin hyvin että osaisin edes lukea mitä sydämissä lukee, mutta onneksi eivät osaa lahjojen saajatkaan :) Tiedän nyt ainakin onneksi että kirja ei ole eroottinen, eikä mikään kauhutarina myöskään! Toisaalta eroottinen olisikin ollut hauska ;) Jos ihmettelette enkö tiedä itse mitä kirjoja minulla kotona hyllyssä on, se johtuu siitä että kirjat eivät ole omiani alunperin, vaan otin ne Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kirjoja on siellä ( Nihtisillan ) myymälässä hyllykaupalla, eivätkä ne oikein tunnu liikkuvan kovin hyvin. Näin mm. tietokirjoja, Nora Robertsin kirjoja, kotimaisia romaaneja, oppikirjoja, ym.. eli himolukijalle kyllä oikea aarreaitta! Yritin valita nämä niin etten "vienyt" hyvää ja mielenkiintoista kirjaa pelkkään askarteluun, vaan vähemmän kiinnostavia, tuntemattomampien kirjailijoiden teoksia.


Suloisia pakettikortteja, persoonallinen lisä lahjaan kaupan valmiiden tarrojen ja korttien vaihtoehdoksi. Väkersin nämä n. 15 minuutissa, eli ei ole iso operaatio. Tykkään!
Reiän nauhalle, saa tehtyä hyvin rei`ittäjällä. Mahtaakohan siinä muuten olla Suomen kielen ranskalaisin sana? Heittomerkkejähän ei meillä juurikaan käytetä. Pahvin alkuperää ette kyllä arvaa... leikkasin sydämet nimittäin pakaste pizzojen laatikoista! Pahvi on niissä juuri sopivaa, ei liian paksua, ja värimaailma on sopiva, harmaan ja ruskean eri sävyjä. Taustapuolelle liimasin vain tavallista valkoista paperia, peittämään värikkäät pizzojen kuvat. Pakettikortit siis tein täysin ilmaisista raaka-aineista, lahjapaperi on Tiger myymälästä 2€, kuten myös pitsinauha 2€.
Näitä voi laittaa myös joulukuuseen koristeeksi, kun laittaa reiän keskelle. Kuusenkoristeitakin aion tehdä, olen innoissani soodakoristeista, koska raaka-aineet ovat niin edullisia, ne ovat helppoja tehdä ja lopputulos on kaunis! Mitä lähemmäksi joulua mennään, alkavat työkiireetkin jo helpottaa, ja jos saan viikon loman jota olen hakenut ja toivonut, ehdin levätä ja tehdä kaikenlaista loman aikanakin.

Ja edelleen olen sitä mieltä että, I love my Home!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...