Translate

perjantai 19. huhtikuuta 2019

Diy: Taimien istutus essu

Näin keväällä on kiva istuttaa siemeniä, kukkia ja kasveja, mutta se onkin sotkuista puuhaa! Ompelin nopeasti kätevän ja vaatteita suojaavan, vettä hylkivän essun puutarha hommiin ilmaisista aineksista! Tämä päälle, niin sinun ei tarvitse vaihtaa erikseen mitään "puutarha" vaatteita. Tähän ideaan tarvitset vain vanhan vahakangasliinan sekä pehmeän nahkavyön ja kangasnauhaa. Minulla oli jemmassa pala ihanaa marmorikuvioista vahakangasta. Vyön ja ruskeaa kangasta olen saanut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta.


En ole omistanut aiemmin yhtäkään essua, mutta käytin"kaavana" hihatonta mekkoani. Ensin piirsin mekon ympäriltä reilusti yli, eli jättäen varaa. Sitten mallasin päälle ja leikkasin tarkemmin essun muotoonsa. Vahakangas ei ole purkautuvaa materiaalia, eli tätä ei tarvitse edes ommella reunoista, toki jos haluat ulkonäön puolesta viimeistellä, voi reunat vaikka vetää siksakilla ympäriinsä.

Hyvin ryppyinen, mutta käyttöönhän tuo tuleekin! :)
Lisäsin vain kaulanauhan, eli tässä tapauksessa ohuen nahkavyön. Minun vyöni on hyvin pehmeää nahkaa, eli se ei tunnu kaulassa epämiellyttävältä. Ompelin sen paksuhkolla neulalla käsin, laittaen napit ulkopuolelle siistin lopputuloksen saavuttamiseksi. Vyötärön taakse solmittavat nauhat tein ihan ruskeasta kankaasta, koska niitä on näin helpompi solmia, kuin alkamalla virittää jotain vyö systeemiä. Essuun voi myös halutessaan vielä lisätä taskun, johon saa esimerkiksi laitettua siemenpusseja :)


Eikun istuttamaan :)
Olen ihaillut Ikeassa joka kesä pieniä sitruunapuita joten innostuin kokeilemaan sellaisen kasvattamista itse. Tuore siemen purkkiin multaan ja vettä, lopuksi päälle kelmu. Ikkunalle lämpimään ja valoisaan paikkaan. Katsotaan tuleeko siitä koskaan mitään, kestää kyllä varmasti kauan ennenkuin mitään tulee näkyviin ;) Infoan teitä jatkossa miten puu -projekti etenee!


Näin turhaa kuluttamista ja myös rahan menoa välttävänä, tämä oli taas jälleen kiva idea saada kiertoon ja käyttöön vanhaa tavaraa! Jes! Ihanaa on olla kotona näin pääsiäisenä kaikessa rauhassa :) Kävin tänään aamupäivällä pitkällä kävelylenkillä ja illalla vuorossa onkin mm.Voice of Finland, sekä omaa laatuaikaa ;) Tammikuussa joululoman jälkeen tuntui työ "loputtomalta", mutta niin se on vaan talvi selätetty ja päästiin tänne pääsiäiseen. Thank God for that! Seuraava etappi on eräs vapaa perjantai Toukokuussa, jolloin lähden mökille pitkäksi viikonlopuksi ensimmäistä kertaa. Nyt oikein hyvää pääsiäistä kaikille, nautitaan lämmöstä ja auringosta!

Kiva essu tuli ja hinta: 0€!2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo essu! Minä kerran sain idätettyä avokadon alun, mutta kuoli sitten kuitenkin. Kesti muistaakseni yli kuukauden itää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Vuosia sitten kun asuimme Lähderannassa eräs mies oli onnistunut kasvattamaan banaanipuun, se oli siinä rapussa kaikkien ilona, siitä oli oikein juttu Länsiväylä lehdessäkin. Enpä tiedä mitä puulle kuuluu tänä päivänä, vieläkö mahtaa olla elossa? Minulla ei ole ainakaan aiemmin myöskään onnistuneet nämä omat viljelykset sen kummemmin. Paprika kasvatti pari sellaista "peukalonpään" -kokoista poikasta, eli se siitä sadosta! ;)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...