Translate

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pihistely vinkkejä

Nyt ovat vuorossa minun parhaat säästövinkkini! Tässä jutussa en kerro kuinka kilpailuttaa kaikki sopimukset, hyödyntää tähteet, tai ettei kauppaan kannata mennä nälkäisenä tyyppisiä vinkkejä, ne on niin nähty jo, vaikka totta ovatkin. Mutta kaikki tietävät ne myös. Nyt toivottavasti saatte ihan uusia käyttökelpoisia ja rahanarvoisia vinkkejä! Osa vinkeistäni on jopa kauaskantoisia, joiden hedelmät voit poimia vasta jopa vuosia myöhemmin, mutta osa taas hyvinkin arkipäiväisiä ja helposti toteutettavia :) Kukapa ei tahtoisi että palkasta jää enemmän tilille rahaa säästöön, eli asiaan!

1. Jatka tuoremehua vedellä

Kun kaadan itselleni lasin tuoremehua, laitan siihen vettä n. 1/3 lasista. Näin purkki kestää pidempään ja sinun ei tarvitse niin pian ostaa lisää. Mehun energia ja sokeripitoisuuskin näin laskee, josta tykkäävät niin hampaat kuin painonhallintakin. Lisäksi esimerkiksi appelsiinimehu on jopa väkevää maultaan, raikas kylmä vesi tekee mehusta pehmeämmän ja miedomman makuista.2. Suosi UFF -kaupan tasarahapäiviä

Itse käyn säännöllisesti Uff -kaupan tasarahapäivillä, yleensä ihan loppuvaiheessa kun kaikki maksaa 2€. Olen tehnyt hyviä löytöjä! Osa vaatteistahan siellä on jopa ihan uusia ja käyttämättömiä, hintalappu roikkuu vielä kiinni :) Vaatteita on kaikilla liikaa, ja osa shoppailee koko ajan yli tarpeen, joten moni vaate niistäkin heräteostoksista päätyy suoraan Uff laatikkoon kun mieli muuttuu, tai koko olikin väärä. Ja jos tietää mitä etsii, saa kasaan tyylikkäitä kokonaisuuksia, eikä kukaan varmasti tiedä että vaatteesi ovat kierrätettyjä ja puoli-ilmaisia! Etsin varsinkin merkkituotteita, koska ne ovat uutena kalliita. Paras löytöni on Marimekon Ritva Fallan beige jakku, jossa on täydellinen leikkaus vartalolleni 💗 Myös liinavaatteet ovat aina ale hinnalla tasarahapäivillä, verhoja kannattaa esimerkiksi ostaa. Ainut vinkki on että ole tarkka! Tuotteita EI VOI PALAUTTAA, vaikka niissä ei toimisi vetoketju, olisi paha tahra jota et huomannut tai esimerkiksi puuttuisi nappi.
3. Paista samalla leivinpaperilla monta kertaa

Kun paistat uunissa vaikka patonkia, karjalanpiirakoita tai pasteijoita, on aivan turhaa ottaa joka kerta pellille uusi leivinpaperi. Ellei taloudessa ole pahasti allergisia ihmisiä, voi samalla paperilla paistaa yleensä 2-3 kertaa. Pientä säästöä, mutta säästöä kuitenkin ;)4. Säästä poisheitettävästä vaatteesta ehjät osat

Jos lenkkarini hajoavat, otan nauhat talteen ennenkuin viskaan ne roskikseen. Nykyään kenkiä myydään näköjään ilman nauhoja kaupassakin, en tiedä mikä muoti-ilmiö tuokin on, onko niitä myös tarkoitus käyttää ilman nauhoja ja miten ne pysyvät jalassa? Mutta jos nauhat joutuu ostamaan  erikseen, nekin maksavat. Samoin laukusta kannattaa säästää ehjä olkahihna ja kaikista takeista napit. Näitä voi käyttää myös askarteluun :) Pienestä ehjästä vetoketjusta ja kauniista kangaspalasta voi ommella esimerkiksi penaalin tai meikkipussin.Tokmannin tarjouskengät, joihin tarvitsee nauhat :)

5. Tee puhdistus-suihke pinnoille mäntysuovasta

Mieto ja luonnollinen sekä vielä hyväntuoksuinenkin puhdistus-suihke pinnoille on helppo tehdä itse suihkepulloon parista tipasta mäntysuopaa ja vettä. Käy niin keittiön kuin wc:n pinnoillekin ja tulee paljon halvemmaksi kuin kaupan valmiit ja hintavat sprayt, joissa on kaikenlisäksi voimakkaita kemikaaleja...6. Vaihda rahapelit sijoittamiseen

Pistin vielä viime vuoden puolella Lottoon, Eurojackpottiin ja Kenoon sekä muihin Veikkauksen peleihin jopa 50€ kuukaudessa, saamatta usein mitään takaisin! Minulla on vaan niin äärimmäisen huono tuuri :( Päätin ettei tuossa ole mitään järkeä ja aloin sijoittamaan rahastoihin ja osakkeisiin saman summan kuukaudessa. Ainakin raha pysyy kohtalaisen hyvin tallessa, todennäköisesti saan tuottoa hyvinkin ajan kanssa. Paljon varmemmin kuin rahapeleistä! Pelaan edelleen silloin tällöin ihan muutamalla eurolla pelejäkin, varsinkin jos on oikein iso potti, mutta en enää laske mitään niiden varaan ja odota mitään "ihmettä". Se tapahtuu niin harvoille. Sijoittamisen aloittaminen on helppoa, eikä sitä tarvitse pelätä vaikka siihen ei olisikaan perehtynyt. Sijoittaminen ei ole vain rikkaiden pukumiesten harrastus! Avaa tili Nordnettiin, se on ilmaista, osta muutamaa osaketta tai rahastoa, ( pienin summa taisi olla 15€, jonka voi siirtää pankkitililtä tuonne ja sitten sillä voit ostaa jotain mihin rahat riittävät ), sen jälkeen vain odotetaan ja jännätään. Keväisin maksetaan osingot, joka on täysin ilmaista rahaa yhtiöiltä sinulle :) Tietenkin mitä enemmän sinulla on rahaa osakkeissa, miten suuren osakkuuden olet hankkinut yhtiöstä, vaikuttaa siihen paljonko saat osinkoja. Olen vielä alussa tässä hommassa, mutta rohkea rokan syö ja tekemällä oppii. En siis missään nimessä ole sijoittamassa missään vaiheessa mitään tuhansia! Pikkusummia vain :) Tässä ei siis ole kyse varsinaisesti rahan säästämisestä, vaan sen käyttämisestä järkevämmin ja mahdollisesti tulevaisuudessa rahan "tekemisestä". Aivan kuin laihduttaessa vaihdat huonon ruokailutottumuksen terveellisempään. Tulos näkyy vasta ajan kanssa... Tärkein nyrkkisääntö on että älä sijoita enempää, kuin mitä olet valmis häviämään.7. Suosi ilmaistapahtumia

Paljonkin kivoja tapahtumia ja menoja järjestetään koko ajan, jotka ovat täysin ilmaisia. Rahaa ei tarvitse välttämättä käyttää, päinvastoin, monessa tapahtumassa jopa tarjotaan makkaraa, kahvia, pullaa tai kakkua. Ei siis tarvitse jäädä neljän seinän sisälle ja eristäytyä ihmisistä, vaikka yrittäisikin säästää tai tili olisi kertakaikkiaan tyhjä. Viime lauantaina tuli poikettua katsomassa Huutokauppakeisaria, Heliä ja Markkua livenä Vantaalla, jossa järjestettiin puutarhakoneiden ja varusteiden huutokauppa. En ostanut mitään, koska hinnat nousivat kuitenkin aika ylös, mutta kokemus oli ihan kiva, en ollut koskaan aiemmin ollut huutokaupassa. Kylmä vain oli, koska tilaisuus oli ulkona, joten lämmin kahvi jota tarjoiltiin tulikin tarpeeseen! :) Vinkkinä että tulevissa tapahtumissa on tulossa esimerkiksi Espoon rantaraitin kevään avaus: 18.5, jossa on mukavaa tekemistä ja ulkoilua koko perheelle maksutta, sekä Vermon konttikirppis alkaa 19.5! :)


Tässä nyt oli jo muutamia hyviä vinkkejä, listasta olisi tullut tosi pitkä jos olisin lisännyt siihen kaikki ne muut perusvinkit jotka minulla on ollut tosiaan jo käytössä vuosia. Vanhempani ovat pihiäkin pihempiä, eli kai olen oppinut jo lapsena vertailemaan hintoja ja säästämään. Olen huomannut myös että ajatusmaailmani on täysin käänteinen kuin monella muulla. Iso osa ihmisistä miettii heti ylimääräistä rahaa saadessaan: "mitä minä tällä ostaisin"? Kun minä taas mietin: " miten ison osan tästä saisin säästettyä" :) Tottakai elämästä pitää myös nauttia, kaikessa ei aina kannata pihistää, mutta monesti myös elämässä tulee tilanteita jolloin vaikka joutuu menemään hammaslääkäriin kalliisiin toimenpiteisiin, pesukone hajoaa tai silmälasit täytyy uusia. Silloin on mukavaa että on rahaa säästössä jolla kustantaa ylimääräinen kulu, eikä heti joutua velkoihin tai jopa vaikeuksiin.

On hassua että useimmat säästövinkit koskevat aina tavaroita jotka ovat kaupassakin halpoja, kannattaako esimerkiksi samalla suodatinpussilla keitellä useaa kahvipannullista, kun koko iso paketti pusseja maksaa jotain: 0,99€.. ? ;) Kuka keksisi miten säästää isoja summia, siinäpä pähkinä purtavaksi! Tuntuu että viime vuosina kuluttaminen on ollut muotia ja vain köyhät ovat säästäneet ja kituuttaneet kaikesta, koska heidän on pakko, mutta tiedän että monet rikkaatkin ovat äärimmäisen pihejä, eli säästäväisyydessä ei ole mitään säälittävää tai noloa, sitäpaitsi näin ilmastonmuutoksesta puhuttaessa kaikki luonnonvarojen säästäminenhän on myös sitäkautta kotiinpäin rahansäästön lisäksi... Ihmisten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut, ei ole enää niin hienoa lähteä "shoppailemaan".

Viimeisimmät juttuni ovat olleetkin lähinnä pelkästään Diy -aiheisia. Seuraava juttukin tulee olemaan nyt tällainen enemmän kantaa ottava asia postaus, mutta kyllä niitä Diy -projektejakin taas tulee, älkää huoliko! Niissä on juuri se ongelma että suunnitteleminen ja materiaalien hankkiminen vie aikaa, saati sitten itse toteutus, varsinkin jos ei ole aikaa eikä energiaa. Mutta kaikki aikanaan! Palaillaan asiaan, toivottavasti sait edes yhden hyvän säästö vinkin, tai innostuit vaikka sijoittamisesta! ;)

t. Kristiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...