Translate

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

33 sisustus kysymystä ja vastausta

Tällainen haaste on kiertänyt muissa blogeissa, joten ajattelin tehdä oman versioni, josta tulikin kiva tietopaketti! Vähän samoin kun lapsena koulussa täytimme välitunnilla ystäväkirjoja, joissa kysyttiin lempiruokaasi tai väriäsi, olen vastannut kysymyksiin sisustamisesta ja bloggaamisesta. Joihinkin yhdellä sanalla, joihinkin taas pitkillä lauseilla, koska kaikkea ei aina voi selittää vain parilla sanalla.


Aloitetaan siis..!

1. Mikä on i love my home blogin idea?

Kerron omia vinkkejäni kuinka sisustaa kauniisti ja tyylikkäästi, edulliseen hintaan. Teen itse erilaisia Diy - projekteja, käyn kirppiksillä, etsin kaupoista kivoja esineitä jotka ovat edullisia. Käytän hyödyksi luonnonmateriaaleja ja kierrättämistä. Ei upea koti ole sama kuin design esineet ja raha!

2. Mistä blogin nimi on peräisin?

I love my home! On aito toteamus jonka usein lausahdin päästessäni kotiin, muutama vuosi sitten, kun olin vielä työpaikoissa joissa työ oli raskasta ja töissä oli muitakin epäkohtia. Olin saanut meidän silloisen kodin laitettua kivaksi ja kodikkaaksi. Taustalla on myös oikeus olla oma itsensä ja olla turvassa kotona. Aina näin ei ole ollut, kun on kokemusta vuosia kestäneestä todella ikävästä parisuhteesta. En ole aina rakastanut kotiani :( Englanti on minulle vähän kuin toinen kieli, välillä ajattelenkin englanniksi :)

3. Miksi aloin bloggaamaan?

Koin että minulla oli hyviä ideoita sisustamiseen ja totesin että olisi kiva jakaa niitä muidenkin kanssa. Lisäksi rakastan kirjoittamista! Kirjoitin jo lapsena omaa "eläinlehteä", ( jota ei kyllä julkaistu missään ). Muita sisustusblogeja lukiessani totesin että ne olivat todella samankaltaisia ja tylsiä, vailla mitään"punaista lankaa", lisäksi halusin juuri rikkoa sitä kuplaa että pitää olla koko ajan "in" ja juosta trendien perässä. Ihan samanlaista blogia ei myöskään tullut vastaan, joten aloitin sellaisen.

4. Koska innostuin sisustamisesta?

Kun avopuolisoni kuoli vuonna 2008, jouduin pistämään asuntomme myyntiin. Miehelläni oli lapsi myös edellisestä suhteesta, joten asunnon myynnillä oli kiire, perunkirjoitus ja perinnönjako piti saada tehtyä. Lisäksi asuntoon oli tulossa kallis putkiremontti. Surun ja muun epävarmuuden keskellä stailasin asunnon itse, muistan ensimmäisen kerran innostuneeni, kun laitoin pyöreitä kiviä ja kynttilän vadille sohvapöydän päälle ja hankin ihanat vihreät verhot makuuhuoneeseen... Se meni kaupaksi ekalla näytöllä! Olen tajunnut tämän sisustus innostuksen alkamisen silloin vasta jälkikäteen..

5. Parasta blogin pitämisessä?

Vapaus ja luovuus. Yhteys muihin ihmisiin, ideoiden välittäminen, uuden oppiminen, kasvaminen ja kehittyminen, kaikessa. Niin kirjoittamisessa, valokuvauksessa kuin sisustamisessakin.

6. Tavoitteeni bloggaajana?

Päästä Blogi.fi palvelun 20 eniten luetun sisustusblogin joukkoon. Ei ykköseksi, vaan vain sinne kahteenkymppiin ;) Ehkä joskus joku pieni lehtijuttu, mutta ei telkkariin missään nimessä! Tietysti ihan parasta olisi elää bloggaamalla, mutta en usko siihen, pitäisi saada yhteistyö kumppaneita..

7. Viestini muille bloggaajille?

Tehkää rohkeasti omaa juttuanne, aina ei tarvitse seurata trendejä tai tehdä samaa mitä muut tekee!

8. Unelmakotini?

Iso kivitalo meren rannalla. Oma lämmitettävä sisä uima-allas, tenniskenttä ja helppohoitoinen puutarha, jossa paljon kiveä ja perennoja. Autotalli. Sisätiloissa vaalea, yhtenäinen, rauhallinen tyyli. Sauna. Viinikaappi. Jääkaappi josta saa jääpaloja, muhkea vuode, jossa moottori ominaisuus. Terassi ja parveke, joissa voi juoda aamukahvit auringossa. Palvelija.... no ei kai!! ;) Just kidding!! ;)

9. Missä en asuisi ikinä?

Merihaka, liian betonista. Helsingin Kallio, liian levotonta, ( tästä on kokemusta! ), Lappi, liian kylmää ja palvelut kaukana. Ulkomaat, ei, koska Suomi on paras paikka!

10. Tavoite huonekalu tai esine?

Kuulostaa niin vaatimattomalta, mutta en ole designin perään, iso puinen jykevä, esim.tammesta tehty ruokapöytä olisi joskus ihana, lisäksi tuo aiemmin mainittu moottoroitu vuode olisi kiva jos on vaikka kipeä, niin saisi nostettua päätä ylemmäs ja helpotettua oloa.

11. Aikakausi jota ihannoin?

Rokokoo, sekä jugend -tyyli. Myös funkis osittain. Hienoja yksityiskohtia, koristeellisuutta, muotoja! Persoonallisia huonekaluja, joiden valmistaminen on vaatinut käsityötaitoa, aikaa ja hermoja! Ja Helsingin vanhat talot, miten kauniita kaiverruksia, erkkereitä, pylväitä ja portteja!

12. Lempivärini sisustamisessa?

Valkoinen, beige, hopea, aqua ( eli vaalea turkoosi ), keltainen, tammi puumateriaalin sävynä.

13. Joulu, pääsiäinen vai Halloween?

Ehdottomasti joulu! Kahta muuta en oikeastaan juhli, varsinkaan Halloweenia. Pidän kaikesta kauniista ja tyylikkäästä, en pelottavasta ja rumasta! Joulu merkitsee aikaa ja rauhaa, perheen yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja lepoa. Pidän lahjojen antamisesta melkein enemmän kuin saamisesta :)

14. Missä säästän?

Piensisustamisessa, sohvatyynyissä, kynttilöissä, tableteissa. Tavarassa joka kuluu tai joka vaihdetaan usein uuteen.

15. Mihin törsään?

No, en oikein mihinkään... ellei lasketa serviettien ostamista tiuhaan ja eri tuoksuisten huuhteluaineiden ostamista. Puhdas pyykki on ihana asia :) Ai niin, hajuvesiin, koska kauniit pullot ovat myös jonkinlaisia sisustus elementtejä.

16. Mitä mieltä olen designista?

Kannattaa ostaa jos on varaa, ovat varmasti kestäviä ja hyvin tehtyjä esineitä. Mutta ei kannata ostaa "näyttääkseen muille", tai vain koska joku esine on nyt uusi ja "in". Esimerkiksi lapsiperheessä huonekalut ovat kovilla ja sotkua tulee, suosittelisin Ikeaa, kunnes lapset ovat vähän vanhempia.. Mökillä meillä on Alvar Aallon tuolit, jotka isäni oli ostanut vahingossa pilkkahinnalla, myyjä ei ollut tiennyt niiden arvoa, eikä isäni tiedä mitään designista!

17. Luottotavarat, joista en sisustamisessa luovu?

Valkoiset lakanat. Ne ovat vain klassikko, joihin voi yhdistää minkälaiset pussilakanat vain. Lisäksi ne on helppo pestä valkopyykissä ja ne vain antavat sellaisen hotellimaisen fiiliksen.

18. Sisustustyyli joka ei ole minulle mieleinen?

Industrial, liian karua, kovaa ja eleetöntä. Vastaavasti englantilainen romanttinen tyyli, johon kuuluvat kukkatapetit, röyhelöt sohvan helmassa ja verhoissa, posliiniesineet ja vaasit, runsaasti tauluja ym... yäk!

19. Lempimateriaalini?

Puu, aito nahka, puuvilla, kivi.

20. Paras sisustus niksini?

Siivoa. Vie mennessäsi ja tuo tullessasi! Avara ja puhdas koti näyttää heti paljon paremmalta kuin ahdas, jossa on liikaa tavaraa pitkin poikin.

21. Hauska sattuma sisustaessa?

Kerran kun ajattelin vilkaista yhtä vaihtolavaa, josko siellä olisi jotain kivaa sisustukseen, pelästyin kun tavaroiden joukosta ylös nousikin mies! Hänkin oli samoilla apajilla ja tarjosi minulle vanhaa karttapalloa, kieltäydyin ;)

22. Paras blogijuttuni tähän mennessä?

Vaikea nimetä vain yhtä. Jos katsoisi lukukertojen valossa, se olisi: Epävarmat sisustajat. Omasta mielestäni taas: Arvaa hinta! Juttu vuodelta 2016, josta hyvin näkee miten paljon tai vastaavasti vähän rahaa voi laittaa sisustamiseen ja saada silti sama tyyli!

23. Koska saan parhaat sisustus ideani?

Hullua, mutta monesti yöllä! Saatan herätä ja mennä vessaan joskus kolmen aikaan keskellä yötä ja samalla ajatella juuri unessa näkemääni visiota, tai sitten herään aamulla johonkin oivallukseen! Joskus töissä tulee joku idea joka on pakko heti kirjoittaa ylös ennenkuin unohdan!

24. Hulluin toteuttamani sisustusidea?

Ehkä Caribbean dream  -kattaus, jossa pöydällä on valkoista hiekkaa keskellä somisteena.

25. Lempi sisustuskauppani?

Hennes & Mauritz Home, käyn siellä usein vain nuuhkimassa tuoksukynttilöitä ja fiilistelemässä, heillä on kivoja ja edullisia tavaroita. Jotex, hyvät verho valikoimat, Ellos, Hemtex, Kierrätyskeskus ja kirppikset tietysti!

26. Lempi sisustus lehteni?

Unelmien talo ja koti, Deko, Avotakka.

27. Mitä sisustus ohjelmia seuraan tv:stä?

Suomen Kaunein koti, Huvila ja Huussi, Remonttikilpailu Texasissa, ihan mahtavia ideoita remontointiin ja sisustamiseen! Huomaa kyllä tuosta viimeisestä miten amerikkalaiset käyttävät värejä ihan eri tavalla kuin suomalaiset.

28. Kuinka monessa eri kodissa olen asunut?

Nyt asun asunnossa joka on numero:14! Uskomatonta, mutta muutimme usein kun olin lapsi, lisäksi muut elämänmullistukset, kuten parisuhteet ja työt ovat vain vieneet aina eri suuntaan. Vaikka nyt on hyvä, voin taata etten täälläkään asu loppu ikääni. Vuokra on korkea, nousee jälleen ensi vuodeksi. Lisäksi jos tytär muuttaa jossain vaiheessa omilleen, en tarvitse enää näin paljoa tilaa.

29. Mikä pilaa minkä tahansa sisustuksen?

Liika tavara määrä, liian paljon eri värejä tai kuvioita.

30. Parasta just nyt?

Se että saa "luvan kanssa" hautautua lämpimän viltin alle ja sytyttää kynttilän. Joulu on tulossa ja on kiva laittaa kotia ja nauttia kaikenlaisesta puuhastelusta sisällä, leipoa vaikka kakun!

31. Hulluin sisustustrendi?

Mielestäni tuossa 2000 -luvun taitteessa ollut Retro -buumi, eli ihmiset ostivat tavaroita jotka eivät olleet oikeasti vanhoja, vaan näyttivät vain siltä. Mitä järkeä, ostaa sitten aidosti vanhaa, jos haluaa!

32. Mistä kaunis sisustus koostuu?

Ei siihen ole yksiselitteistä vastausta. Kaikki elementit yhdessä. Värit, muodot, materiaalit, valaistus, asunnon pohjan hyödyntäminen, jotain vanhaa, jotain uutta, tunnelma..

33. Terveisiä lukijoilleni?

Kiva jos jaksoit lukea loppuun asti, tuli aika pitkä juttu! Toivottavasti tulet jatkossakin käymään blogini puolella, oikein hyvää syksyn jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...