Translate

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Vierailu Vallila Interiorsille

Osana sisustuskurssiani kuului mahtava mahdollisuus päästä vierailemaan Vallila Interiorsin suunnittelu pajalle Helsingin Vallilaan. Saimme siis kurkistaa ovien taakse, jossa " the magic happens" ja jossa kaikki ne upeat kankaat suunnitellaan. Saimme kattavan opastuksen koko Vallilan tarinasta ja historiasta. Kankaita suunnittelee n. 5-6 suunnittelijaa, jonka lisäksi he tekevät välillä projekteja julkisuudesta tuttujen henkilöiden, kuten Lauri Tähkän kanssa. Pääsimme myös hypistelemään käsin eri materiaaleista tehtyjä kankaita ja mattoja, sekä sain muutenkin uutta informaatiota, en ollut esimerkiksi tiennyt että Vallilan kautta saa myös tilattua esimerkiksi kokolattiamattoja tai vinyylilankkuja. Kysyin luvan kuvaamiseen, joka oli heille ok, paitsi yhdessä kerroksessa en saanut kuvata, se oli uutuus tuotteiden kerros, jotka ovat vasta tulossa myyntiin ;)


Heti aulassa huomio kiinnittyi upeaan ja monisävyiseen sekä kuvioiseen uniikkiin kankaaseen. Se olikin ihan uusi suunnittelijoiden taidonnäyte, kuin taideteos, jossa monta kuosia oli sommiteltu päällekäin ja kudottu yhteen. Jacquart -tyylinen kangas oli paksua ja myös vähän kiiltävää. Hinta ei käy vähävaraiselle, "vain": 700€ / metri!! Tuo ei ole vähittäismyyntiin tehty, vaan saa vain tilauksesta.
Wc  -tilat olivat nekin suunniteltu tekemään vaikutus, Vallilan vessat eivät olleet epäsiistejä tai kolkkoja. Vai mitä sanotte näistä? :)


Hana oli kuin moderni suihkulähde!

Toinen, pienempi wc.
Muutenkin myös henkilökunnan viihtyvyydestä pidettiin huolta, taukohuoneessa oli seinällä upea tapetti jossa riitti tutkittavaa loputtomiin, ja käytävällä oli trendikäs ja ilmaa raikastava viherseinä. Jopa tyypillisesti tylsä toimisto / pankki  -verho, oli upea, koska se oli sävytetty alhaalta loistamaan keltaisena ja piristävänä.Piti ihan kokeilla olivatko kasvit oikeita, olivat!

Kankaita Vallilalle toimittaa sveitsiläinen yritys: Creation Baumann. Saatavilla on vaikka minkälaisia kuoseja ja printtejä, oikea löytyisi vaikka kartanoon, tässä muutamia joita kuvasin..
Lattiamateriaaleista pisti silmään ainakin tämä upottavan pehmeä nukkamatto, jota saa siis kokoon ja muotoon leikattuna, mutta myös kokolattiamattona! Samaa mattoa on kuulemma Buckinghamin Palatsin vieras  -makuuhuoneessa. On painavaa tavaraa... pitäisi ainakin olla ahkera imuroija,  jos tätä mattoa haluaa kotiinsa koko lattian täydeltä!


Toinen upea kuosi oli kokolattiamatoissa monisävyinen ja ulotteinen matto, jossa oli struktuuria.Koska olen viettänyt syyslomaa tämän viikon, ehdin tekemään myös muita kivoja asioita joihin ei normaalisti liikenisi aikaa. Yksi tällainen on kirppiksillä kiertely! Koska asun Espoossa ja Vallilaan on meiltä matkaa, päätin lähteä liikkeelle hyvissä ajoin ja samalla tutustua ennen vierailua alueen kirppiksiin joissa en ole koskaan käynyt. Kirppiksillä kiertelyhän on aina jännää, kun ei koskaan tiedä mitä eteen tulee, mutta nyt oli vielä jännempää kun menin noihin kyseisiin paikkoihin ensimmäistä kertaa! Missä sitten kävin? No, piti käydä monessakin eri paikassa, mutta yksi kirppis jonne olin aikeissa mennä olikin lopettanut! Lisäksi tuli kuitenkin vähän hoppu, eli vierailin lopulta vain yhdellä kirppiksellä: Metka itsepalvelukirppiksellä, osoitteessa Hämeentie 76.


Onneksi reissu ei ollut turha! Löysin ihanan Arabian kahvikannun vain 8 eurolla! Se oli täysin virheetön :) Lisäksi löysin toisesta pöydästä sitrus pusertimen, joka oli mielestäni visuaalisesti kaunis, ihan koristeena. Mutta toki tuolla on kiva pusertaa vaikka suoraan lohen päälle sitruunaa tai limeä. Hinta oli: 1€!

Mahtavat löydöt! En tiedä tuon Arabian kannun nimeä, eikä pohjassakaan lue mitään nimeä. Täytyy tutkia, lyhyen googlettamisen jälkeen en löytänyt kyllä mitään..  Tuli mieleen sekin että joku on itse maalannut nuo kuviot posliinitussilla... toinen vaihtoehto on että tämä on niin harvinainen, ettei tietoa löydy. Toivottavasti jälkimmäinen vaihtoehto on oikea, vaikka kivahan tuo silti on. Olisiko vuosiluku 1969? Saa auttaa tunnistamisessa, jos jollain on parempaa tietoa, vaikka samaa sarjaa hyllyssä!

Toivottavasti saitte vierailusta edes jonkinlaisen kuvan, kaikkea en edes kykene kertomaan, enkä voi laittaa "miljoonaa" kuvaa, niin paljon asiaa ja ideoita tuli tuolla käydessä :) Harva tuonne pääsee, koska kuluttajille ei ole minkäänlaista myymälää, eikä sieltä yleensä tilata yhtä verhoparia, vaan suurin osa ostajista on hotelleja, toimistoja, ravintoloita, julkisia tiloja suunnittelevia sisustusarkkitehteja tai yksityisistä ihmisistä esimerkiksi toimitusjohtajia jotka tarvitsevat edustustilat kotiinsa. Jos nyt jotain hauskuutta yrittää vaikka sitten mustan huumorin kautta tähän juttuun saada, niin kerron sen että matto osastolla minulta meinasi lähteä taju, ei sen takia että matot olivat niin upeita, (vaikka olivatkin), vaan koska viime talvinen anemiani on taas uusiutunut :( Olen siis kävellyt ihan riskillä eilen kilometritolkulla Vallilassa ja Sörnäisissä, onneksi ei mennyt taju missään ulkona! Tänään kävin lääkärissä, jossa todettiin hemoglobiinin olevan selvästi alhainen. Anemiaan saattaa liittyä vaikka minkälaisia oireita, joista monella ei ole mitään käsitystä, hengästymistä, lihasten voimattomuutta, pahimmillaan sydämen rytmihäiriöitä, masennusta ja alakuloa. Mutta se on juttu erikseen.. Nyt siis loppuloman otan rautaa ja yritän levätä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...