Translate

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Sisustus suunnitelmia

Uusi kotimme ei enää ole niin "uusi", mutta silti sisustus on ihan kesken ja huoneet ovat vielä jotenkin karuja, enkä ole täysin tyytyväinen. Keskeneräisyys johtuu siitä etten ole halunnut ostaa tavaroita suin päin, vaan etsiä oikeaa tyyliä, lisäksi idea on edelleen sisustaa edullisesti, jolloin en voi vain hakea kaikkia haluamaniani tavaroita kaupasta, "kuin apteekin hyllyltä", vaan esineitä täytyy myös itse tehdä sekä etsiä kirppiksiltä. Olen nähnyt kyllä viime aikoina netissä ja kaupoissa kaikenlaisia ihania esineitä myynnissä joita haluaisin ostaa, mutta minun täytyy hillitä itseni, koska sisustuskurssilla jota käyn teen joka tapauksessa suunnitelman olohuoneeseen. Se on kurssi tehtävä. Tavaroita ei tarvitse oikeasti ostaa, mutta suunnitella saa, ja pitää. Tässä postauksessa näette ensimmäisen piirtämäni asunnon pohjakartan ikinä, se on kylläkin vain pelkkä olohuone, meidän olohuoneemme, mutta voi vitsi että olen ylpeä itsestäni! :) Mä osaan! Vaikka ensin ajattelin että onpa tylsä tehtävä, olikin  mielenkiintoista mitata olohuoneen seinät ja korkeus, sekä kaikki olemassa olevat huonekalut. Nyt kun minulla on olemassa mitat ja pohjakuva olohuoneesta, voin vaikka Ikeassa katsoa suoraan ilmoitettujen mittojen mukaan, mahtuuko esimerkiksi joku lipasto meille. Ei tule hutiostoja! Eihän oikeasti asuntoa stailatessakaan sisustussuunnittelija voi ostaa jostain kirppikseltä kasapäin tavaroita ja todeta että: "no voi vitsi, ei ne mahtuneetkaan", tai "ei nyt kyllä  näytä hyvältä". Aion tavoitella aika lailla samaa tyyliä kuin ennenkin, vaaleaa, klassista, mutta myös sopivasti modernia, harmonista, luonnonmateriaaleja sekä ripaus luxusta mausteena! Luxus tässä tapauksessa ei tarkoita sellaista "Johanna Tukiainen" -tyyliä, eikä liioin kalliita merkkituotteita, vaan jotain näiden kahden väliltä ;) Enkä ole lähdössä mukaan tähän nyt muotiin tulleeseen räikeiden värien vallankumoukseen...

Piirsin olohuoneen pohjakartan suhteessa 1:25

Tämän hetkiset huonekalut

Tällainen on siis tilanne nyt. Mutta minkälaista tyyliä haluaisin siis jatkossa.. siihen seuraavaksi!
Clas Ohlssonilta bongasin tämän ihanan Sputnik valaisimen, joka ei maksa ihan kauheasti, ( 69,95€ ) ja on moderni sekä tuo myös vähän sitä luxusta metallin sävyisenä...Täytyy silti ottaa huomioon sellainen seikka, että lamput eivät kuulu pakkaukseen ja niitä menee tuohon lamppuun peräti 8 kappaletta! Isot pallolamput maksavat n. 10€ / kpl, eli laskekaa siitä, kalliiksi tulee, lamput tulevat kalliimmaksi kuin itse lampun runko! Koska lamput ovat oleellisin osa koko lampun viehätystä ja ulkoasua, tavalliset perus energiansäästölamput eivät vain kertakaikkiaan käy, vaikka kanta on lampuissa normaali E27. Eli jos tämän valaisimen ostan, pitäisi sitten kytätä jostain edullista isojen pallovalaisimien nipputarjousta.

Verhoihin haluaisin vähän enemmän väriä, nykyisten Vallilan Memento -verhojen sijaan. Lisäksi ne ovat aika paksua materiaalia, vaikka muuten kauniit ovatkin, joten ohuempi ja läpikuultavampi materiaali antaisi ilmavamman ja kepeämmän ilmeen. Lisäksi niiden kuvio on aika dramaattinen mustavalkoisena, eli mieluummin yksiväriset, joissa saisi olla ehkä hieman kiiltoa tuomassa sitä glamouria. Kuvassa Jotexin Grase -sivuverhot, jotka ovat läpikuultavaa ja kiiltävää materiaalia, hinta vain: 10,90€ / 2kpl. Värejä on useita, mietin tätä vanhaa roosaa, tai utuvihreää.. Voisivat sopia "luxus" -teemaan. Täytyy ehkä pistää jompi kumpi tilaukseen ;)Sohva on aika uusi, joten se ei ole lähdössä mihinkään! Se ei kyllä istu tähän tilaan parhaalla mahdollisella tavalla, kulmasohva olisi ollut varmaan parempi. Lisäksi musta keinonahkainen divaani on hankala kapistus kaikin puolin, iso, tumma ja halliseva, sekin pitäisi saada paremmin sulautumaan olohuoneeseen. Ajattelin että jos ostan harmaan viltin ja sohvatyynyt siihen, saan sen ikäänkuin sidottua harmaaseen sohvaan, niin että ne edes jotenkin olisivat pari, ja näin mustaa pintaa näkyy heti vähemmän.. Näinhän kiinteistönvälittäjätkin tekevät, stailaavat ja käyttävät olemassa olevia esineitä ja tuovat muutaman uuden raikkaan yksityiskohdan täydentämään kokonaisuuden kiinnostavaksi ;)


Vanhaa olohuonetta, ennen Liatorp pöytää..
Huonekalujen uudelleen sijoittelu oli myöskin tehtävä, tämä järjestely on nyt paras mahdollinen, mutta en sano että ikuisesti. Kaikkea tätä mietimme kurssilla, värejä, kontrasteja, materiaaleja ja lisäksi mitä kaikkea uutta voisi tilaan tuoda ja sitä parantaa. Miten tuoda esille tilan parhaat puolet ja väivyttää huonoja. Meidän olohuonehan on aika pitkänomainen putki, jossa on vähän ikkunoita ja ovia. Ikkunan puitteet ovat tummaa puuta, joka "syö" valoa. Katossa on kaksi pistokepaikkaa ja Sputnik lamppu tulisi lähempänä ikkunaa olevaan, eli ei tuohon missä nyt on valkoinen paperinaru lamppu. Valoa haluan myös ainakin toiseen nurkkaan joka jää oven taakse. Kiva jalkalamppu on myös Clas Ohlssonin valikoimista: 29,95€ ( runko ). Varjostin myydään erikseen. Aion ostaa sen kirppikseltä tai Kierrätyskeskuksesta ja säästää siinä. Mietin toisaalta myös toiseen nurkkaan kukkapylvästä, jonka päälle tulisi iso palmu tai leikkokukkia, liljat ovat lemppareitani. Tyhjässä nurkassa vasemmalla on meidän chinchilla -pojat, häkkiä en kuvaan laittanut, kun siinä on renkaat alla eikä se ole kiinteä kaluste.

Sohvan yläpuolelle haluaisin todella ison ja upean taulun. Yksi riittää, en halua tehdä miljoonaa reikää seinään. Koska olohuoneeni on muuten niin pelkistetty ja rauhallinen, sellainen katseenvangitsija olisi hieno! Tosin kuvakin saisi olla rauhallinen, ei mitään raivoavaa merta tai taistelevia metsoja :) Minulla oli idea tehdä itse taulu eräästä yllättävästä materiaalista... eipä siitä vielä enempää, mutta kun budjetti on pieni, kaikki keinot ja luovuus otetaan käyttöön! Jääköön se seuraaviin juttuihin, näette sitten ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...