Translate

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Uusi valaisin ruokailutilaan

Kuten aiemmin kerroin, syksyn tullessa meille tuli tarve saada lisää valoa ruokailutilan yhteyteen. Katselin pitkään sopivaa lamppua, löytämättä mitään kovin erikoista. Pieni budjetti oli tietysti myös yksi rajoittava tekijä. Kaikki lamput joita näin myynnissä olivat tosi tavallisia ja mitään sanomattomia, mutta silti kalliita. Lamppuun saa helposti uppoamaan monta sataa. Muistin että ostin joskus taannoin Anttilan poistomyynnistä riisipaperivarjostimen, jossa oli myös jotain kuviota. Siispä kellariin! Ja siellä se oli, tosi kauniilla mustalla kukka kuvioinnilla. Hintalapussa luki: 1,99€! Kävin ostamassa K-raudasta valmiin lampun pidike johdon, jossa oli myös pistotulppa kattoon. Sekin maksoi vain: 4,95€. Lampuksi valitsin Led lampun joka on tähän hyvä, koska ei kuumene. Mitään varsinaisia sähkötöitä en taaskaan tehnyt, nykyään on niin helppoa kun kaikkia johtoja ja muita lampun osia myydään valmiina, sen kun vaan lisää varjostimen ja itse lampun. Ei näköjään kannata lähteä merta edemmäs kalaan! :)
Netin ja kauppojen valikoimia tutkiessani totesin että mitä rumempi ja askeettisempi lamppu, niin se on näköjään kuuminta hottia tällä hetkellä ;) En kyllä missään nimessä olisi halunnut sellaista metallista "kattilan kantta", tai vanhan aikaista hissivalaisinta, ne on niin rumia!  Tästä tuli kyllä minun makuuni ihan nätti, sopii meidän mustavalkoiseen sisustukseen. Johto on vielä vähän sykkyrällään mutta eiköhän se siitä suoristu pikkuhiljaa....


Alunperin olin ajatellut ihan toisen tyyppistä kristalleja sisältävää kattokruunun tyyppistä lamppua, mutta ne olivat kaikki tosiaan niin kalliita ja edulliset taas tökerön ja "muovisen" näköisiä, että aloin miettiä kokonaan uutta suunnitelmaa.


Marimekon liina: 2€, tuikkualusta: 0,50€ kirppikseltä

Jos on hyvä mielikuvitus, lampun voi tehdä vaikka rottinkisesta roskakorista tai salaatti kulhosta, kierrätys kunniaan! Tuo valmis kanta, johto ja pistoke -setti on ihan mainio! Paljon näkee nyt myös lamppuja joissa ei ole kupua ollenkaan, vaan itse lamppu on iso ja pyöreä, usein sävytetty, koriste itsessään, eli lamppu on "se juttu". Mm. Vain Elämää ohjelmassa, sekä Suomen Junior Master Chefissä, ja myös Australian versiossa olen nähnyt noita pelkkiä lamppuja ilman kupua. Katsokaapas seuraavalla kerralla!Inhoan yleensä tuota Unikko kuosia kaikissa muissa väreissä, mutta ostin tämän kun tässä oli niin syksyiset sävyt. Tuikku alusta oli ihan naurettavan halpa, nyt ei enää valoa puutu! Riisipaperivarjostin on loistava ruokapöydän valaisin, koska ei häikäise silmiä kun valo on kokonaan varjostimen sisällä. Korkeus jäi ihan sopivaksi, johto oli metrin mittainen.

Minulla oli siis myös hullu idea tehdä valaisin Pringles sipsi purkista, josta viimeksi vihjasin, mutta se jäi hauskaksi yritykseksi, kaikkea minäkin keksin! Kaikki ei aina mene niinkuin Strömsössä ;)
Tällaista lopputulosta ajoin takaa:

Ikkunalamppu Ellos: 29,95€1 kommentti:

  1. Kiva kokonaisuus tuli! Mielestäni tuo riisipaperilamppu toimii tuossa paljon paremmin kuin alkuperäinen idea :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...