Translate

tiistai 3. lokakuuta 2017

Marmori tarjotin keittiöön

Keittiön perus mausteet ja öljyt on hyvä pitää käden ulottuvilla, mutta miten, kun öljy valuu pöydälle ja maustepurkit ja pussit ovat rumia? Tein pienestä kirppikseltä 1€ löytyneestä puutarjottimesta marmori dc- fixillä modernin alustan keittiön jokapäiväisille perustarpeille, jotka näyttävät nyt kauniilta!


Himalajan vuorisuola, pippurisekoitus ja oliiviöljy ovat keittiöni kulmakivet. Koska vuorisuola on kauniin vaaleanpunaista, miksi ihmeessä piilottaa se johonkin umpinaiseen astiaan? Laitoin sen läpinäkyvään purkkiin, jossa on kromin värinen kansi. Öljy on ihan perus Pirkkaa, mutta ottamalla etiketin pois, kukaan ei tiedä onko se kauppahallista tai Stockmannilta ostettua kallista öljyä vai halvinta mahdollista ;) Päiväys on painettu pulloon, joten etiketin poistaminen ei poista sitä. Sama tekniikka kannattaa tehdä pippuri myllylle, näyttää paljon paremmalta!


Muovimaista dc -fixiä voi pyyhkiä kosteallakin, mutta näin halvan tuunauksen ollessa kyseessä ei haittaa myöskään jos tarjotin ei kestä ikuisesti. Katsoin Citymarketissa Hemtex Home sarjan aitoa marmoritarjotinta, joka maksoi vähän alle 30 euroa, mutta hintaa kommentoimatta en missään nimessä olisi halunnut ostaa sitä, nimittäin se painoi ihan julmetusti! Muutto on vielä tuoreessa muistissa, sitäpaitsi miten tuollaista pesee tai käsittelee yleensäkään...


Voihan nämä samat tavarat laittaa vaikka vaan ruokalautasen päälle, mutta kaikki näkevät että se on vain lautanen. Halusin neliskulmaisen, tyylikkään näköisen alustan. Taas pieni yksityiskohta, joka on toimiva, kaunis, sekä edullinen :) Enemmänkin tavaraa mahtuu, joku yrtti ruukussa olisi ainakin kiva. Tarjotin oli jotenkin "korni"ja vanhan aikainen alunperin. Siinä oli kissa ja kukkia ja mitäköhän vielä ;) Siellä ne kuvat ovat piilossa marmorin alla, jos haluan ne esille kaivaa, mutta en usko :) Jätin reunat näkyviin, tuli enemmän särmää, vaikka alunperin olin suunnitellut vetäväni nekin marmorilla...


Olen tehnyt uusia juttuja tuskastuttavan hitaasti, vaikka pää pursuaa hyviä ideoita kuten aina! Työ on vaan kaikkine matkoineen niin aikaa vievää, että en saa projekteja eteenpäin kuin pikkuhiljaa. Ja en tarkoita matkoja ulkomaille, hah.. kunpa työni olisikin niin hienoa, vaan menen töihin kolmella eri bussilla vaihtaen, joka päivä, mennen tullen! Mutta hyvä työ ja kivat työkaverit maksavat vaivan :) Liikkuessani "tien päällä", poikkean aina hakemaan jotain mitä tarvitsen, jos satun olemaan kyseisen kaupan lähellä. Pääni raksuttaa muutenkin koko ajan tutka päällä, jos näen jotain mielenkiintoista, idea saattaa alkaa kehittymään. Seuraavaan projektiini liittyy esimerkiksi Pringles sipsipurkki, josta sain hienon vision! Ja se ei ole kaiutin, mitä niistä yleensä askarrellaan... en paljasta enempää vielä ;)

VINKKI:

Poistamalla purkeista ja pulloista etiketit, tuot sisustukseen rauhallisuutta ja vieraasi eivät turhaan näe minkä merkkisiä elintarvikkeita käytät!

2 kommenttia:

  1. Tosi nätti lopputulos! Pitää alkaa itsekin miettimään, että mitä maustepurkeille oikein keksisi!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...