Translate

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Sisustaako vai ei, -kas siinä pulma

Viime kertainen juttuni oli onnistunut, sekä omasta että ilmeisesti myös muiden mielestä, koska olen saanut paljon positiivista palautetta siitä :) Kiitos siitä! Tässä postauksessa on juttua mm.viimeisimmästä Me Naiset lehdestä, joka oli "pakko" sujauttaa ostos koriin perjantaina... Juuri tuollaiset pienet asiat, kuten kukka kimppu, lehti tai tuore patonki silloin tällöin, ovat sitä arjen luxusta! Pieni ostos, mutta irroittaa ajatukset työpäivästä. Ostan lehtiä nykyään harvoin, mutta irtonumerot ovat nykyään usein alennuksessa. Tämä numero maksoi: 2,90€. Riippuu juttujen aiheistakin tietysti, tässä lehdessä ehdottomasti eniten kiinnosti juttu: Kodin sisustus, elämän sisältö vai rahan hukkaa?Kyseessä oli siis haastattelu. johon oli valittu kaksi täysin ääripään sisustajaa. Eli himosisustaja ja ihminen joka taas ei sisusta ollenkaan. Täytyy sanoa että kummankin jutun kohdalla pulssi nousi hieman tietyissä kohdissa.... En esimerkiksi ymmärrä, minkä takia oli oleellista mainita, että tämä ns.himosisustaja julkaisee kuvia kodistaan Instagram tililleen jolla on niin ja niin monta seuraajaa?
Halusiko hän antaa kaikille varmasti ilmi kuinka "hyvä" sisustaja hän on, tai kuinka hyvä maku hänellä on, kun on niin paljon seuraajia, vai mihin se liittyi?! Olisi vain voinut mainita että julkaisee kuvia kodistaan myös Instagramiin. Piste. Toinen kohta oli maininta siitä että hänen pienen lapsensa huoneessa kaikki on mustavalkoista... kuulemma sininen polkupyöräkin häiritsee balanssia.. tulee mieleen että sisustaako hän sitä huonetta lapselleen vai itselleen? No, kukin tyylillään..


Ei sisustavan ihmisen jutussa taas ihmettelin lausetta:"meillä siivotaan vasta kun on pakko". Minulla siisteys on ainakin tärkeä osa kodin viihtyisyyttä, vaikka en todellakaan imuroi joka päivä tai ole mitenkään hysteerinen asiasta. Se että asunnon ilma on raikas ja tavarat ovat suht paikoillaan, eikä hujan hajan, saa arjen toimimaan. Sitä paitsi, vaikka ihmisellä olisi kuinka kallis tai muuten kiva sohva, eihän se näytä miltään jos päällä on kasa vaatteita :) Sitten yksi peruste jonka hän antoi sille miksi ei sisusta, eli että: "sijoitan rahani mieluummin", ei päde ainakaan minulla. Koska edullisestikin voi sisustaa, jopa ilmaiseksi, kuten olen välillä onnistunut tekemään. Ei sisustukseen tarvitse laittaa paljon rahaa! Patongin vieressä olevan kesto take away mukin ostin muuten Clas Ohlsonilta, se maksoi: 5,99€. Kivat sisustus valot sain Facebookin roskalava ryhmästä: 0€...! Sisustaminenko kallista? Rahan hukkaa? Ei tarvitse olla! ;)Hauska juttu tässä postauksessa liittyy kuin liittyykin: siisteyteen! Olin nimittäin tulossa töistä bussilla viime viikolla, kun melko täyteen bussiin tuli nuori nainen. Istuin ihan takana, paikalla jota vältän yleensä viimeiseen asti, koska sieltä ei pääse niin vaan pois, varsinkin jos bussi on täynnä. Kerran mm. yksi juoppo mies retkahti viereen istumaan koko matkaksi ja ahdisteli minua, jonka jälkeen päätin etten enää mene ikinä sinne istumaan. En istunut ihan reunassa ( ikkunan vieressä ), vaan keskempänä, ja nainen tulikin silti minun ja toisella puolella istuvan ihmisen väliin. Aika ahdasta oli siis. No, mitä tämä nainen tekee? Alkaa syödä pistaasipähkinöitä, niin että kuoret hän tiputtaa lattialle jalkojensa juureen. Ajattelin ensin että ne kuoret tippui varmaan vahingossa, mutta vielä mitä! Seuraavaksi hän viskasi kuoria olkansa yli bussin takalaudalle, ihan reteästi vaan :O Hyvä ettei tullut kuorta minun niskaani! Olisi tosiaan tehnyt mieli sanoa pari sanaa, varsinkin kun nainen ei ollut mikään teini enää. Ei ollut mielestäni humalassa tai muissakaan aineissa, mutta ei ehkä ihan "terve", näin kohteliaasti ilmaistuna :) Toisella puolella istunut mieskään ei sanonut mitään, mutta katsoi kyllä yhtä suu auki kuin minäkin tapahtumaa... heittääköhän hän kotonaankin roskat suoraan lattialle? Tuskinpa...!


Talven kylmyys ja pimeys ovat jo täällä, pian alkava Marraskuu on minulle aina kaikkein raskain aika vuodesta. En taida kyllä olla ainoa joka nimeää kyseisen kuun inhokki kuukaudekseen :) Toki joku voi sanoa että se on vain pukeutumis kysymys, mikä siinä nyt on niin ankeata, mutta oman teoriani mukaan visuaaliset ja herkät ihmiset reagoivat ympäristöönsä vahvemmin, sekä sisustukseen että myös ympäristöön ulkona, kuin nämä "teoreettiset" ja "loogiset". Olen jopa kokenut joissakin työpaikoissa oloni epämukavaksi, kun ympäristö on ollut karu, pölyinen ja kylmä, ja työtä on joutunut tekemään esimerkiksi kellarissa. Heti alkaa tehdä mieli viedä seinälle peili ja lattialle matto, tms.. 💗 Kyllä se ympäristö vaan vaikuttaa meihin yllättävän paljon, sekä sisällä että ulkona. Tähän syvemmin keskittyvä postaus on muuten tulossa ihan pian, pysykäähän kuulolla!


1 kommentti:

  1. Tuo oli hyvä pointti, että herkät ja visuaaliset reagoi ympäristöönsä vahvemmin! Näin se varmasti onkin, kun olen monesti miettinyt, miksi itselle niillä asioilla on niin paljon merkitystä ja toisille ei taas yhtään. :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...