Translate

maanantai 26. joulukuuta 2016

Kaikkien aikojen sisustusmokani

Joskus tulee ostettua joku esine luullen että se on aivan ihana, ja hyvä ostos, mutta todellisuus osoittautuukin joksikin ihan muuksi. Täytyy sanoa että vaikka olenkin esteetikko ja nautin kaikesta kauniista ja tyylikkäästä, kyllä mukavuus menee silti yleensä kaiken muun edelle. Kaikkein varhaisin huono sisustus muistoni tulee lapsuudesta, jolloin vanhempani olivat ostaneet meille ruokapöydän tuolit, joissa oli todella inhottava istua. Sarjan nimeä tai valmistajaa en tiedä, mutta istuinosa oli sellaista rottinkiverkkoa. Koska istuin niissä usein yöpaidassa, tai ainakin ilman pitkiä housuja, muistan aina miten inhottavasti iho painui reikiin, ja kun nousi ylös, oli reisissä reikäkuvio! :) Lisäksi verkko venyi istuin kohdasta ja ratkesi ajan mittaan, eli muistan heidän uusineenkin ainakin pari tuolia vuosien varrella. Enää niitä ei ole ollut jäljellä moniin vuosiin, mutta tällaiset ne olivat silloin:


Omia tuoreempia sisustusmokiani on useampia, mm. pari pussilakanasettiä on tullut ostettua, joita en tykkää käyttää, kun ne tuntuvat myös niin inhottavilta iholla. Toinen setti on Ellokselta ja toinen Citymarketista ostettu. Molemmissa on se vika että vaikka ne ovat 100% puuvillaa, ja olen pessyt ne jo useamman kerran, kangas on silti karkeaa! Huuhteluaineen määrän lisääminen ei auta. En tiedä pehmenevätkö ne ajanmittaan, mutta tässä tapauksessa aikakaan ei auta kun en niitä pysty kertakaikkiaan käyttämään. Yäk! Mukavuus on tärkeää makuuhuoneessa, mikään ei saa häiritä unta.

Yksi kategoria missä olen mennyt vikaan myös pari kertaa on tuoksukynttilät. Vaikka kaupassa joku tuoksu olisi ihan ok, niin kotona kun kynttilässä on tuli, haju saattaa olla liian hallitseva.Sitten mattoon, joka tuntuu ihanan pehmeältä jalkojen alla, mutta paljastui varsinaiseksi roskamagneetiksi. Nimittäin pitkänukkainen matto jonka ostin taannoin Ikeasta. Se olisi pitänyt imuroida joka toinen päivä, ja meillä ei edes ole lemmikkejä, miten karvainen se sitten olisikin ollut!
Hävitin maton siinä vaiheessa kun siihen takertui paljon hiuksia, joita en saanut imuroimalla irti. Ne olivat niin tiukasti kietoutuneet karvojen lomaan kiinni. Kun on pitkä tukka hiuksia vaan lähtee...
Olen suosinut viime aikoina matalanukkaisia mattoja, tai kudottuja mattoja. Ei enää noita ikinä!

Eli yhteenvetona voidaan todeta että mukavuus ja esineiden "tuntuma" ovat minulle ratkaisevia kriteereitä. Olen haaveillut lasisesta ruokapöydästä ja sohvapöydästä, mutta voin kuvitella jo niidenkin olevan virheitä, koska juomalasit ja aterimet varmasti kilisevät ikävästi pöytään, ja miten inhottavaa on pitää kyynärpäätä kylmällä lasipinnalla..... vai syövätkö kaikki niin sivistyneesti ettei muka tuollaista ongelmaa pitäisi koskaan tulla...? Ehkä kuitenkin valitsen lämpimän puun.

Viimeisin "moka", joka johtui kyllä valmistajasta oli Elloksen epäsymmetriset peuranpäät, joista kerroinkin jo aiemmassa postauksessani. Onneksi sain ne palautettua, eikä tullut rahallista tappiota.
Kaikkea ei aina tiedä ennenkuin kokeilee, lisäksi oma tyyli löytyy ajanmittaan. Ja täytyy käyttää myös järkeään ja ajatella tuotteen käytettävyyttä ja soveltuvuutta nimenomaan itselle, vaikka se olisi kuinka "muotia". Lapset ja lemmikit rajoittavat aika paljon, mutta myös esim. elämäntavat. Jos on kiireinen, ei ole aikaa imuroida koko ajan, ja asunnon pitää olla helppohoitoinen ja selkeä.

Moni on voinut saada tänäkin jouluna lahjoja, jotka eivät ole menneet ihan putkeen. Muistakaa käyttää luovuutta, ehkä peli ei ole menetetty! Tietysti joskus on pakko myöntää että tämä jää nyt kyllä kaapin pohjalle, mutta kuka on kieltänyt esim. käyttämästä mukia kukkaruukkuna, keväällä multaa ja siemen siihen, niin sinulla on persoonallinen söpö yksityiskohta ikkunalaudalla. Tai torkkupeitto joka ei ole lempiväriäsi. Dylonin väripatruuna käyttöön, niin kohta sohvaasi koristaa vaikka tyylikäs tumman mariinin sininen viltti! Mokia voi tehdä pieniä tai isoja, onneksi minun mokani ovat olleet pieniä!


3 kommenttia:

 1. Luulisin että pussilakanoiden puuvilla ei vaan oo tarpeeksi hyvää (harva langantiheys, lyhyttä puuvillaa; varmaan väärät termit). Katsele liinavaatepakkauksen takaa tiheyslukua, pitäis olla lähellä 300 (ainakin 200 mun mielestä), että olisi miellyttävää iholle. Jos lukua ei ole merkitty, niin älä osta. Itse ostan yleensä Stockalta etenkin aluslakanat ja tyynyliinat. Ovat vähän kalliimpia, mutta ei tuu halvemmiksi sellaiset, joita ei voi pitää herkkäihoiset. Ihan niistä Stockan omista sarjoista löytyy hyviä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! En ole tuollaista huomannut katsoa, mutta on varmasti juuri näin..taidan sijoittaa jossain vaiheessa kunnon lakanoihin! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä täälläkin on tehty ostosmokia. Pussilakanoihin kans aloin kiinnittää huomiota. Ikeassa kun viimeksi olin katsoin lakanan koostumusta numeroin. Se oli hyvä vinkki, pian olisin ostanut sellasen lutareslakanan.
  Meillä itsellä on ollut nuo rottinkituolit. Juuri noin kävi meilläkin, menivät rikki ja päälystettiin uudelleen. Taitaa kuuden sarjasta olla yksi jäljellä, mutta sekin ylimääräinen :) :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...