Translate

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

DIY soodakoristeet joulukuuseen

Minäkin innostuin tekemään noita soodakoristeita, kun ohje oli helppo, ja ainekset edullisia. Meillä on valkoinen kestokuusi josta tykkään, mutta ei oikein mitään kivoja koristeita. Löysin Tiger myymälästä aivan ihanan piparkakkumuotin, joka maksoi vain 1€. Tein sillä "lumihiutaleita" massasta. Ohje on tässä:

Soodakoristeet:

1dl maissitärkkelystä
2dl soodaa
1,25dl vettä

Kaikki kattilaan ja kuumennetaan miedolla lämmöllä, sekoita kunnes muuttuu puuromaiseksi, jos haluat värjätä taikinaa, tiputa joukkoon pisara haluamaasi elintarvikeväriä. Siirrä kulhoon ja anna jäähtyä, laita päälle kostea liina. Kauli 0,5cm paksuiseksi levyksi. Ei kannata kaulita ohuemmaksi, koska silloin kuivuessaan piparit saattavat halkeilla. Pillillä saa hyvin tehtyä reiän. Koristele helmin, kuvioimalla, kimalteilla ym. Anna kuivua yön yli, ja ripusta kauniilla nauhalla kuuseen.




Itse en värjännyt koristeita millään, koska haluan pitää kuusen värimaailman lumisen huurteisena, valkoisen ja hopean sävyissä. Makunsa kullakin, vanhempani varmaan sanoisivat että: "eihän tuo ole mistään kotoisin"... :) Mutta muistan aina lapsena ratkiriemukkaan kuusemme, jossa oli oikea koristeiden ja värien sekamelska, silloin ajattelin että itse ainakin haluan tyylikkään ja pelkistetymmän kuusen. Amerikassa kaikki on suurempaa, siellä taas käytetään vielä enemmän nauhoja ja palloja, niin että itse kuusta hädin tuskin näkyy alta! Ensin tuntui että seos on vain ohutta liisteriä eikä mitään tapahdu, mutta sitten massa jämähti, ilmeisesti kun maissitärkkelys kypsyi. Olen kuullut että monella on koristeet halkeilleet, mutta minulla massa pysyi kyllä hyvin kasassa sekä muovailuvaiheessa, että kuivaneena. Tässä kuvia projektista:







Onnistui hyvin, annoin pari joululahjaksikin. Soodakoristeet kannattaa pakata varoen laakeaan rasiaan, talouspaperikerrosten väliin, ja välttää painoa niiden päällä, jotta niistä on iloa tulevinakin jouluina.



Tein kuviota tähden pintaan itämaistyyppisellä tuikkukipolla rullaamalla. Kuviointiin voi käyttää mitä keksii, pinta on eläväisempi heti kun sitä jotenkin muokkaa. On kai kuviointiin myynnissä ihan jotain valmiitakin "kaulimia", mutta tämä oli nyt eka kokeilu. Tulen tekemään näitä kyllä uudelleenkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...