Translate

torstai 22. joulukuuta 2016

Unelmien joulupöytä

Kaikilla on varmasti kiire tässä vaiheessa saada kaikki jouluvalmistelut tehtyä. Inhoan sanontaa"jouluvalmistelut", koska eihän jouluun oikeasti pitäisi joutua valmistautumaan, tulee se sieltä halusit tai et :) Jos kuitenkin ehdit vilkaista blogimaailmaakin touhujesi keskellä, tässä hieman meidän joulua ja pari ideaa joulupöytään. Löysin tämän vuoden kattaukseeni viimeinkin kirppikseltä upean ja pitkään himoitsemani pöytäliinan, joka antaa täydellisen pohjan kauniiseen juhlapöytään. Tänä vuonna 2016, tein joulukattaukseni Ikean rustiikkiselle lankku -kuvioiselle liinalle! Maksoin 7€, 2 metrin palasta, en tiedä mitä se Ikeassa on maksanut, mutta oli mielestäni ihan edullinen. Jouluun yhdistetään miltei aina punainen väri, muodossa tai toisessa, minulla sen tuovat punaiset kynttilät. Kynttilöitä pitää olla, ne ovat niin tärkeä tunnelman luoja! Musta on tämän joulun mielipiteitä jakava trendiväri, sekin minulla on pöydässä mukana mm. servettien ja astioiden muodossa. Kun kaikki ei ole mustaa, kokonaisuus ei mene liian synkäksi. Servetit Pirkka K-Supermarket 3,90€.







Viinilasit ovat olleet myös tänä talvena suosittuja kynttilän alustoja ja pienois joulumaailmojen "koteja", minä otin cocktail lasit uuteen käyttöön kun ei niistä mitään tule yleensä juotua. En uskaltaisi laittaa tuikkukynttilää suoraan lasiin, tai kuten olen nähnyt muiden tekevän, nurin päin kännetyn lasin pohjalle, koska kynttilän metallivuoka kuumenee varmasti kovasti. Syömme toki aattona pitkään ja hartaasti, mutta sen enempää en aio kynttilöitä jatkossa näissä laseissa polttaa, mutta jos niistä joku pieni noro ehtii valua, en usko että se haittaa. Led kynttilät käyvät tietysti...


Koristeeksi laitoin vain sinne tänne muutaman kävyn, koska niinkuin tiedätte, joulupöytä notkuu herkkuja, ja ne vievät paljon tilaa pöydän pinta-alasta. Ja ruokahan se on se pääasia, ainakin minulle! Hyasintti on kuitenkin mukana muodikkaasti lasipurkissa, onneksi kukaan meistä ei ole allerginen. Mustikanvarvut toimivat hyvin somisteena.


Olisin halunnut tehdä kattauksen käyttäen punaisia Taika astioita joita aloin viime jouluna kerätä, mutta en ole vielä saanut hankittua ruokalautasia enkä leipälautasia. Ne ovat niin kalliita... en tiedä saanko ensi jouluunkaan mennessä koko settiä. Käytin siis samaa hyväksi todettua Ikean astiastoa lautasten osalta, ja tarjoiluastioissa sen sijaan mustaa geometrisesti muotoiltua sarjaa, jonka nimeä en tiedä. Näitä on kaikki Kierrätyskeskukset ja kirpputorit täynnä ja hinta on ihan pari euroa kappaleelta. Alunperin noita on kai myyty 90 -luvulla... ja ne ei siis ole mitään Arabiaa tai Iittalaa, mutta näyttävät yllättävän hyvältä muotoilunsa ja trendikkään värinsä ansiosta! Sarjassa on myös lautaset, aion ostaa ne heti kun tulee vastaan, ja muitakin osia tyttäreni tulevaa kotia varten. Hän pitää mustasta!



Kaunis joulupöytä tuli, ainakin minun makuuni. Kyllä tuossa kelpaa istuskella! Täten vetäydyn pienelle Blogitauolle, ja toivotan kaikille satunnaisille ja vakituisille lukijoilleni yhtälailla tasapuolisesti Oikein Hyvää Joulua ja nauttikaa kodin lämmöstä, vapaapäivistä ja perheenjäsenten seurasta, olivat he sitten ihmisiä tai vaikka koiria :)  T.Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...