Translate

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Upeita kirppislöytöjä

Tänään oli tämän kesän viimeinen konttitori Vermon parkkipaikalla. Myyjiä oli arvatenkin normaalia vähemmän, mutta se ei näköjään haitannut, sillä tein parhaat löydöt koko kesänä! Minulla oli pieni budjetti, ja olen hyvin kriittinen nykyään, tavaran pitää olla ehjää, siistiä ja puhdasta ja mielellään tunnettua designia. Luulisi että noilla kriteereillä ei löytyisi mitään, mutta tarkkana tyttönä bongasin pari ihan mahtavaa löytöä! Ensimmäisenä silmiini osui Marimekon ruskeat Appelsiini  -tabletit, jotka olivat kuin uusia, ihan puhtaita, haalistumattomia ja tahrattomia. Niitä oli myyjällä pöydällään kaikenkaikkiaan kahdeksan kappaletta, kysyin varovasti hintaa... hän sanoi 2€ / kpl! Ostin neljä kappaletta, meidän ruokapöytään. Klassikko kuosi, ja mielestäni tosi edullinen hinta. Hyvä löytö! Ne ovat myös ihan alkuperäisiä ja "oikeita" kaupassa myynnissä olleita tabletteja, eikä mitään kenenkään itse kankaasta ompelemia, koska reunassa on Marimekko logo. Taidan pitää ne toistaiseksi kaapissa, en halua sotkea niitä käytössä, vaikka meillä ei mitään pikkuvauvoja syökään :) Juuri tuollaisten löytöjen takia kirppiksillä kannattaa käydä, en edes kehdannut tinkiä, kun tiesin ostavani Suomalaista laatua. Appelsiini kankaan on suunnitellut Maija Isola, joka on myös Unikko, Kaivo, Ananas -ja monen muun tunnetun kankaan luoja. Hän suunnitteli kankaita Marimekolle vuosina 1951-1987. Eli ihan uudesta kuosista ei ole kyse. Värejä on useita, mutta nettiä tutkiessani totesin että sainkin omaan makuuni parhaiten sopivat, koska esim. vihreä tai keltainen ei oikein olisi miellyttänyt silmää, eikä sopinut meidän muuhun sisustukseen. Hyvä näin! Sitten menemmekin seuraavien löytöjeni pariin! 
Kahvipurkkeja metsästän aina, ja Pauligin 100 -vuotisjuhlapurkki on yksi jota minulla ei ole vielä kokoelmissani. Se on vuodelta 1976, ja on siis tehty juhlistamaan Pauligin siihen astista taivalta Suomen kahvimarkkinoilla. Purkki oli niin ulkoa kuin sisältä moitteettomassa kunnossa, ei ruostetta tai muuta vikaa, kuten lommoja, ainut miinuspuoli oli kansi, joka ei ole purkkiin alunperin kuuluva ruskea muovinen, jossa on nuppi. Kysyin taas varovasti hintaa ja myyjä sanoi 1€!! Yritin hillitä innostustani, mutta kun tyttäreni tuli vierelleni ja tokaisi, "osta nyt hel.....sä!" Kävi ilmi, millaisesta löydöstä oli kyse ;) En murehdi kantta, koska saan tuosta muovikannesta kannen yhteen purkkiini josta se puuttuu, ja taas tuollaisen 100 -vuotis purkin voi ostaa jostain ihan älyttömän huonossa kunnossa ja ruosteessa halvalla. Koska kansi on siis muovia, se on todennäköisesti kuitenkin kunnossa. 
Kyseisiä purkkeja liikkuu markkinoilla n.15-20 euron hintaan, eli jälleen tajuttoman hyvä löytö!
Huvittaa miten tämä sisustus, tuunaus ja keräily innostus on tarttunut jo tyttärellenikin, hän osti tänään kirpparilta itselleen pääkallon näköisen tuikkulyhdyn, joka maksoi 1€. Se oli valkoinen, ( ainakin joskus ollut ), nyt oli kovin naarmuinen ja kulahtanut, mutta ehjä. No, tyttöpä lainasi minulta hopeaspraytä, ja voilá! Upea sisustus elementti oli valmis! Yksityiskohdatkin erottuivat paljon selvemmin kun siitä tuli hopean värinen. Ei ole ihan minun tyyliäni, mutta hänen huoneeseensa juuri sopivan dramaattinen. Itse löysin vielä punaisen pienen vadin, joka muistutti erehdyttävästi tunnettua Kastehelmi sarjaa, mutta ei sitten ollutkaan, ostin sen kuitenkin, koska sekin maksoi vain yhden euron. 

                  Aikamoiset löydöt ihan pikkurahalla, kannatti mennä                                 viimeisenäkin kertana! 
                            VINKKI:  Myyrmäkihallin kirppis 1.10-2.10.2016
                                     avoinna klo. 10 - 14.00 
                                     Myyrmäen Urheiluhallissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...