Translate

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ikean uuden kuvaston helmet

Noin pari viikkoa sitten sunnuntaina postilaatikko kolahti, ja ihmettelin että mitä ihmettä, eihän nyt ole postipäivä...? Se olikin Ikean uusi kuvasto. Keitin kahvit ja aloin tutkailla mitä uutuuksia heillä olisi tarjota. Nykyiseen kotiimme ei paljon uusia huonekaluja mahdu, mutta jos jossain vaiheessa muutamme, ihana on vähän jo unelmoida että " tuollainen olisi kiva". Yritin katsoa asioita myös pidemmällä tähtäimellä, eikä vain niin että joku tavara sopii tämän hetkiseen olohuoneen verhojen väriin. Kannattaa panostaa ratkaisuihin, jotka ovat myös monikäyttöisiä ja muunneltavissa eri tavoin.

En paljoa ole esitellyt itse asuntoamme postauksissani, osittain siksi että se on vuokra-asunto, enkä siksi ole voinut tehdä mitään suurempia muutoksia, mutta suurin syy on se että asunto on tosi vanha ja kulunut. Tästä ei paljon positiivista sanottavaa ole. Onneksi naapurit ovat rauhallisia ja sijainti ok. Putkiremontti on kuitenkin tulossa, vuokra on nyt jo aika korkea ja nousee vielä varmaan sen jälkeen. Ei parveketta, eka kerros.. eli ei näköaloja... list goes on.. eli ei kyllä mikään unelmieni asunto muutenkaan. Muutimme tähän koska halusin että tyttärelläni olisi mahdollisimman helppo koulumatka. Joskus on vain ajateltava muita kuin itseään, mikä on tärkeintä.  First things first!

Onneksi saimme tämän asunnon silloin kun tarvitsimme, mutta mitä haluaisin uuteen asuntoomme.. mitä valitsin Ikean kuvastosta..? Kaikkien edullisten ihanuuksien joukosta, tässä on suosikkejani:


                           
                                        
                               


Kuten Ikeassa aina, nämäkään tavarat eivät maksa paljoa. Osa tuotteista ei siis ole uutuuksia, mutta ovat sellaisia juttuja joita olen jo pitkään katsellut, ajatellen että: "tuon vielä joskus hankin!" Lamppu on mainio kun sen valoisuutta voi säädellä narusta avaamalla ja sulkemalla. Sohvapöytä on uutuus, ja siinäkin piilee tavallaan kolme ominaisuutta, kun sisällä on säilytystilaa, kansi toimii myös tarjottimena ja muun ajan se on sohvapöytänä. Korkki on materiaalina sisustustrendien harjalla tällä hetkellä, ja nämä jakkarat toimivat mainiosti vaikka tuon sohvapöydän kanssa lisä penkkeinä pienessä asunnossa yllätys vieraiden saapuessa. Viinilasit ovat kauniita ihan tavallisen veden juomiseenkin, ei niistä ole pakko viiniä juoda! Vähän luxusta tavalliseen arki kattaukseen :) Matto oli kiva kuvioinen ja neutraalin värinen, sekä matalanukkainen, eli se ei pölise. Lisäksi bongasin kolmen puulaatikon setin, jotka on oikeasti kylpyhuone tarvikkeiden kategoriassa, mutta minusta ne sopivat ihan hyvin mihin käyttöön vaan. Puu ( tässä tapauksessa bambu ) on materiaalina kaunista ja kestävää. Kuten huomaatte, miltei kaikissa näissä tavaroissa toistuu luonnon materiaalit ja rauhalliset sävyt. Sellaisessa ympäristössä ainakin itselläni on hyvä olla, ei räikeisssä väreissä tai vastaavasti ihan mustassa, tummassa asunnossa. Ja tavaroita voi käyttää monin tavoin. Pöytä ja jakkarat sopisivat hyvin myös lasitetulle parvekkeelle.

Ikea on jatkanut menestyskulkuaan niin ettei viikonloppuisin paljon lihapullia syömään pääse, kun jonot on käytäville saakka. En yhtään ihmettele! Ainoa asia jossa menee hermot, on huonekalujen kokoaminen...  :/ tällaiset kokosin nyt tähän kuvakollaasiin, hintoja en nyt erikseen maininnut, ne löytyvät kuvastosta ja netistä.

Habitareen en nyt ehtinyt mikä vähän harmittaa, ensi vuonna ainakin menen! Ideoita on kyllä pulpunnut viime aikoina niin runsaasti, että on ihan välillä töissä pitänyt laittaa joku oivallus ylös paperille tai kännykkään, äkkiä ennenkuin unohtuu! Nyt toivotankin hyvää alkavaa viikkoa...!

1 kommentti:

  1. Ihania juttuja olet löytänyt itsekkin tuota pöytä/rahia katsellut ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...