Translate

perjantai 16. syyskuuta 2016

Juhlava ja persoonallinen syyskattaus

Erikois "alaani" ovat kattaukset, joissa käytän luonnon ilmaisia materiaaleja ja uusia, poikkeuksellisia ratkaisuja. Näin syksyllä, sateen ropistessa ikkunaan onkin ihana tehdä ruokaa sisällä lämpöisessä, ja istuskella kaikessa rauhassa kauniisti katetun pöydän ääressä! Olen jo käyttänyt aiemmin kattauksissa mm. käpyjä, kiviä, simpukoita, hiekkaa ja oksia, mutta en niinkin värikkäitä ja ilmaisia koristeita kuin pihlajanmarjat! Ne hehkuvat niin mehevissä oranssin ja punaisen sävyissä, että pöydän saa helposti niillä runsaan ja syksyisen näköiseksi. Tänä syksynä niitä onkin paljon, sanotaan että silloin tulee runsas luminen talvi....vai oliko se juuri toisinpäin..? Käytin niitä vadilla ympäröimässä tarjottavia, sekä pöydällä suoraan liinan päällä. Jotta ne olisivat pääroolissa, pidin muut värit hyvin yksinkertaisina.

Pöytäliina on UFF kaupasta 2 eurolla ostettu, ja siinä on syksyisesti oksia hopealla pohjalla ( samaa kangasta olevia verhoja myydään Jyskissä muuten ). Servietit ovat Vallilan, ja niissä toistuu lähes sama kuvio, oksia harmaalla taustalla! Löysin ihan sattumalta nämä "kaksoset".
Lautasliina renkaat on tehty talouspaperirullasta leikatuista renkaista, maalaamalla ne hopeasprayllä ja liimaamalla päälle oranssista aaltopahvista leikattu vaahteran lehti. Paketti erivärisiä aaltopahveja maksoi Tigerissa 2€.  Hopeaspraytä minulla oli omasta takaa... en edes pysy kärryillä miten moneen tuunaukseen olen sitä jo hyödyntänyt! :)


Syksyllä ei voi sivuuttaa kynttilöiden hankkimista! Huomasin että illat ovat jo nyt alkaneet pimentyä yllättävän aikaisin, ja ovathan kynttilät myös niin tärkeä tunnelman luoja, ne antavat kattaukselle sen viimeisen silauksen. Ostin viimein kauan himoitsemani perinteisen kynttelikön Jyskistä, 25€. Se ei ole hopeoitu, saattaa jonkun ihmisen mielestä olla rihkamaa, mutta minulle ei ole merkitystä onko materiaali arvokasta tai aitoa, kunhan se pysyy kauniina. Hopeisissa nimittäin on se juttu, että ne tummuvat kamalan näköisiksi, ja niitä joutuu hankaamaan kiilloitusaineella. Ei kiitos!  Valkoisia kruunukynttilöitä saa monesta paikasta, ostin omani Tigerista edullisesti, vain 0,50€ / kpl...Tarjoiluvadit ja lautaset vievät paljon pöydän pinta-alaa, ja jos pöytä ei ole järin iso, kuten meillä, tilaa jää aika vähän ruokalautasille ja laseille. Ratkaisin ongelman käyttämällä kerrosvatia, kuka on sanonut että siitä ei voisi tarjota suolaista, vaan aina vain pikkuleipiä..? Senkin ostin Tigerista, 5 euroa.Syksyyn kuuluu ruoan puolesta sienet, marjat, riista ja kotimaiset juurekset mm. kaali. Ihania herkkuja kaikki! En nyt tehnyt ruokaa, vaan pelkän kattauksen, mutta Menu tähän voisi olla esim. seuraava, ( rakastan myös ruokalistojen suunnittelua...) :

MENU -ehdotus:


Alkupalat: Sieni Bruschetat

Pääruoka: Kaalikääryleet, perunamuusi, puolukkasurvos, maustekurkku viipaleet, juomaksi kävisi vaikka vaalea Lager olut

Jälkiruoka: Tyrni -vanilja tuorejuustokakku, kahvia ja mahdollisesti konjakkia

Kunnon rehtiä ja rehellistä Suomalaista kotiruokaa, hyödyntäen kauden satoa! Varsinaisia reseptejä en ala nyt tähän laittamaan, koska tämä on sisustus -eikä ruokablogi... mutta haluan tarjota omaa osaamistani ideoiden ja esimerkkien muodossa. Sienibruchetat olin siis suunnitellut tarjottavaksi kerrosvadilta. Kurjaa että arkena ei ehdi kattaa pöytää nätisti, ja joutuu syömään kiireellä, mutta viikonloppuna ja pyhinä voi panostaa!

Toivottavasti saitte jotakin ideaa ja inspiraatiota tästä artikkelista, joko kattaukseen tai ruoanlaittoon, ja mukavaa syksyn jatkoa... kaipa se syksy jo on..! :) T. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...