Translate

torstai 28. heinäkuuta 2016

Meriretki sisustajan silmin

Aina kesäisille retkille lähtiessä kannattaa ottaa kamera mukaan, mutta tällä kertaa olin päättänyt että teen Blogiakin samalla reissulla. Lähdin Espoon saaristoon. Kaikki ottavat yleensä kuvia maisemista ja eläimistä, omista lapsista ja tietysti itse saaresta missä vierailevat. Mutta jos katsoo ympäristöään vielä vähän tarkemmin, voi kuitenkin nähdä vaikka mitä! Saariston luonto on karua, mutta kaunista. Kuten olen aiemmin todennut, rakastan kiviä yli kaiken ja näinkin useita erikoisia juttuja! Vähän pelkäsin heinikossa ja kallioilla liikkuessani punkkeja, mutta minulla oli pitkät farkut, eli ei huolta..

Tein kivistä kauniin asetelman!

Lupasin aiemmin toteuttaa jonkin sisustusidean saaresta löytämilläni materiaaleilla. Minulla oli muutamia ideoita mitä voisin luonnonmateriaaleista tehdä, ja sainkin pari niistä toteutettua. Löysin mm. kauniita kiviä ja rantaan ajautuneen kelopuun, sitten vain ideoimaan miten sitä voisi käyttää..
Kelopuusta syntyi miesystäväni ja poran avustuksella persoonallinen tuikku alusta!


Varoitan paloturvallisuuden takia, että puinen tuikkualusta on tosi vaarallinen, ja sitä on vahdittava koko palamisen ajan! Kuvassa kynttilät ovat vain suoraan laitettu puuhun porattuihin aukkoihin. Suosittelen kuitenkin laittamaan ensin "koloihin" lasiset tuikkukipot joissa on korkeampi reuna, ja sitten vasta itse tuikku kynttilän. Mitään ei ole sattunut, mutta en halua että kellekään muullekaan sattuu. Tämä nyt oli vasta tällainen prototyyppi..! Minulla on tuikkukipotkin jo valmiina, eli pieni lisäys, niin idea on heti turvallisempi ja saahan eri värisillä kipoilla lisättyä myös väriä puuhun..

Toinen idea tuli kivistä. Olin aiemmin ostanut kirppikseltä ihan tavallisen saranallisen naturellin puurasian. Se kaipasi jonkinlaista väriä tai muuta ideaa. Maalasin alareunaan aaltoja ja liimasin kanteen kauniita kiviä. Käytin vesiväri sivellintä ja minikokoista pienoismalli -askartelijoille tarkoitettua maalipurkkia, koska maalia meni niin vähän, ja ne ovat käteviä! Vaikka mitä värejä saa, tosin litrahinta on tähti tieteellinen! Mutta tällaisiin pikku juttuihin ne ovat ihan omiaan, ( kaupoista ei saa edes kovin montaa värillistä maalia purkissa ) ja jäi vielä johonkin muuhunkin jäljelle.Espoon saariston luonto on pysynyt onneksi aika aitona ja alkuperäisenä, ihmiset osaavat pääsääntöisesti korjata roskansa ja kunnioittaa luontoa. Saarissa on hyvät puitteet, roskikset, wc: t ja kulku on saaristoveneillä helppoa. Eläimiäkin näkee, ainakin lintuja. Tässä pari hyvää kuvaa:


Pääskynen

Meri on mahtava elementti, joka saattaa muuttua silmän räpäyksessä tyynestä ja seesteisestä, raivoavaksi ja kuohuvaksi. Aivan kuin kuvailisin jotain ihmistä ;) tulee mieleen pari tyyppiä, :O mutta vaikka säätiedoituksen kuuntelee, merellä voi olla ihan eri sää kuin maissa, tai sitten sää tosiaan muuttuu ykskaks. Kerran olin ukonilmalla merellä pienessä veneessä, se ei ollut hauskaa! Ilta saaressa on taianomainen. Tuuli tyyntyy, kuuluu vain aaltojen vaimea kohina, pimeä laskeutuu ja pari lokin ääntelyä saattaa vaan kuulua. Olen nähnyt tähdenlennonkin, mutta en kerro mitä toivoin ;) Tällaisia hetkiä on vähän elämässä, mutta tietysti kun on lomalla muutenkin ja on kesä ym. fiilis on muutenkin onnellinen. Väitän silti että kaikki eivät edes tajua, tai osaa nauttia kaikesta mitä Suomen luonto pitää sisällään. Näin myös muita erikoisia ja kauniita juttuja, kuten käärmekivi:
Taas toteutuu se mun motto, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuvia kertyi meinaan ihan kiitettävästi! Haluankin siis mielelläni jakaa ne teidän kanssanne, kuin yrittää selittää minkälaista voi merellä olla! Laitan tähän loppuun vielä pari kaunista maisemaa. Tällä hetkellä olen jo töissä, eli näihin retkiin voi valitettavasti enää panostaa vain iltaisin ja viikonloppuisin. Mutta tässä oli kauneutta kerrakseen, ihana loma oli muutenkin :) Ja muistakaa, luovuus on valttia myös persoonallisessa sisustuksessa... ulos voi lähteä kuin aarteen etsintään konsanaan..!
  Meriaiheinen musavinkki: Ville Valo on julkaissut ihanan uuden 
     version Freemanin kappaleesta " Olet mun kaikuluotain",
                          kuunnelkaapas!

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia. Tuikkukippo kaunis, mutta tosiaan tuikut ovat yllättävän kuumia. Hieno toi rasian päällinen.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...