Translate

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lapsuuden harrastuksen paluu

Lapsena ja teini-ikäisenä yleisin puuha jota tein oli piirtäminen. Se oli kivaa ajankulua kun ulkona satoi tai talvella pakkanen paukkui, lisäksi välineet eivät maksaneet omaisuuksia. Joskus kyllä otin vihkon ja kynät mukaan uloskin. Lahjakkuudesta voidaan olla monta mieltä, ei minusta ehkä ihan taidemaalariksi olisi ollut vaikka kuvisnumeroni kiitettävä olikin. Piirtäminen oli, ja on vain tapa ilmaista itseään ja ympärillään näkemäänsä. Kun tuli tänäkin kesänä muutama sateinen päivä ajattelin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja kokeilla osaanko piirtää enää ollenkaan! Samalla sain seinälle itse tekemäni sisustustaulun. Aiheeksi valitsin ihan hullusti erään rikkakasvin vaikka inhoan niitä yli kaiken, mökillä taistelu on jokakesäistä. Näin kuitenkin jonkinlaista kauneutta Koiranputkessa...
Käytin ihan tavallista lyijykynää ja A-4 kokoista paperia. Lyijykynissäkin on vaikka kuinka monta eri kovuus ja pehmeys astetta, kuten papereitakin on eri tyyppisiä. Se ei tässä nyt kuitenkaan ole oleellista. Ja ne maksavat enemmän. Koska tämä on edullisen sisustamisen Blogi, minun täytyy muistaa pitää kaikki tarvikkeet myös hinnaltaan edullisina. Jos alkaisin ihan tosissani piirtää enemmänkin, voisin silloin kyllä harkita erikoiskynien ja vihkojen hankkimista. Pidän BIC -sarjan vihreistä kynistä joissa on vahva terä joka ei katkea helposti. Ostan tytöllekin niitä opiskeluun. Lyijy on niissä myös juuri sopiva, ei liian kovaa eikä pehmeää. Kehykset ostin Tiger myymälästä 2€.Luonnonkukat ovat tänä kesänä olleet pinnalla sisustuskuvissa ja onhan niittypiha nostanut myös arvostustaan viimeisen päälle trimmattujen ja suunniteltujen pihojen rinnalla. Yksi ihana puoli luonnonvaraisessa pihassa on että mm. perhoset viihtyvät siellä. Syötäviä kasveja voi myös käyttää monin tavoin, esim. nokkonen on kuin pinaattia ja sopii kastikkeeseen tai ohukaisiin. En voi kuitenkaan paljoa olla heinien ja muiden villikasvien läheisyydessä, koska olen siitepölyallergikko. Oireet ovat onneksi tänä kesänä olleet lievemmät kuin viime kesänä.

 

Unelmoin vanhan ajan peruskoulun opetustaulusta, jossa olisi esitelty kasveja, ne on ihania ja nostalgisia! Lisäsin tähänkin piirustukseeni kasvin nimen, niin Suomeksi kuin Latinaksikin. Vien tämän taulun mökille. Lupaan tehdä Blogi -juttua sieltäkin jossain vaiheessa. Otin viime reissulta ainakin valtavasti valokuvia. Täytyy myös jatkaa piirtämistä, haluaisin tehdä piirrustuksen tai maalauksen Michael Jacksonista, hän oli niin persoonallinen mutta se vaatii vielä vähän treenaamista. Lyijykynä on anteeksiantavainen. Mietin kyllä myös puuvärien käyttämistä, jolloin varren olisi saanut kauniin vihreäksi, mutta päätin nyt vain pitäytyä mustavalkoisessa klassisessa lookissa.Kesälomalla on ihanaa olla kun ei ole mitään aikatauluja ja voi vain tehdä mitä mieleen juolahtaa! Tuskinpa olisin alkanut piirtää illalla raskaan työpäivän jälkeen kun ruokaa pitää laittaa ja pestä pyykkiä, puhumattakaan kaikista muista hoidettavista asioista ja harrastuksista. Hyvää loman jatkoa kaikille muillekin onnellisille, joita työmaa ei vielä kutsu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...