Translate

tiistai 19. joulukuuta 2023

Roskalava ryhmät eivät ole ROSKA lavoja!


Olen pääsääntöisesti saanut Facebookin roskalava ryhmistä ilmaiseksi paljon hyvää tavaraa ja moneen eri  tarpeeseen, usean vuoden ajan. Jopa arvokkaita ja täysin uusia tavaroita. Mutta viime aikoina olen joutunut pettymään pahasti, niin pohjanoteerauksia ovat olleet muutamat saamani tavarat 😮‍💨. Mitä ihmiset oikein ajattelevat?! Tässä postauksessa juttua näistä pettymyksistä... 

Näin erään naisen lahjoittavan hiiligrilliä, mietin että nyt on talvi, onko mitään järkeä ottaa grilliä tähän aikaan vuodesta, mökille kuitenkin jonkinlainen vähän huonompikin kelpaisi ja tähän asti makkarat on paistettu pelti tynnyrin päällä jossa on ollut oksista ja muista puun pätkistä tehty nuotio. Kuvassa grilli näytti vähän kulahtaneelta, mutta käyttökelpoiselta, enkä kysynyt tarkemmin sen kuntoa. Olen luottanut siihen että tavarat ovat käyttökelpoisia. Ja jotenkin kun saa jotain ilmaista niin tuntuu että ei ole kauheasti "varaa" kysellä ja monesti tavaroihin on niin pitkä jonokin että saa olla onnellinen että ylipäätään saa jonkun tavaran josta on ollut kiinnostunut. Tämä grilli ei ollut edes sellainen perus pallogrilli, jotka ovat muutenkin halpoja myös uutena, vaan kiva malli jossa on korkeampi verkko-osa jonka sisälle hiilet tulevat. 

Kun pääsin perille, näin heti että grilli oli ihan ruosteinen ja nostaessani sitä huomasin että se pysyi hädin tuskin kasassa! Jalat heiluivat ja olivat kiinni heikosti aivan ruosteisilla muttereilla. Puuta olevat kahvat olivat halkeilleet. Eli ilmeisesti grilli oli seissyt sateessa jo pari kesää, kunnes tämä ihminen oli viimein keksinyt keskellä talvea että "hei, tämänhän voisi nyt antaa pois kun ei ole tullut käytettyä" 😒 . En kuitenkaan kehdannut sanoa että en ota sitä ja olin kuitenkin ajanut sen takia toiseen kaupunginosaan. 


Ei se mitään, saan hiottua enimmät ruosteet pois ja maalattua sen ulkoa mattamustalla sprayllä jota minulla on jo ennestään varastoissani, siihen ei mene yhtään rahaa ja tulee heti paljon paremman näköinen, eikä uudet kiiltävät mutterit ole iso ostos. Kahvat.. ne ovat halkeilleet, ehkä öljyän ne vain jollain terassi / puuöljyllä. Ja pohja jolle hiilet tulevat oli ihan ok, ei läpiruostunut. Mutta roskaahan tämä käytännössä on... 😪



Olisitko sinä ottanut vastaan tämän grillin??

Toinen pettymys oli vielä isompi. Vaikkakin kooltaan onneksi pienempi. Tämä ei ole edes pelastettavissa. Rottinkinen pöytävalaisin. Kuvassa oli ihan normaali ja siistin näköinen, mutta kun menin hakemaan ja olin jo ehtinyt kiittääkin ja tyytyväisenä palata autolleni, huomasin että lamppu on rikki! Siis se rottinki osa.



Ja varjostinkaan ei ollut täysin kunnossa vaan lommoinen ja vähän likainen. Voi että sapetti! Oli vielä kylmä, enkä ollut heti löytänyt osoitetta, vaan tarponut lumessa näpit jäässä, miksi!? Paskan lampun takia joka on ihan selkeästi roskiskamaa!! 😡😠 Edes siinä vaiheessa kun nainen antoi lampun minulle en huomannut että se on rikki, rungon reikä oli tietenkin naiseen päin. Olisi pitänyt mennä takaisin ja vähän läksyttää että luuletko että teen mitään tällaisella paskalla?!? Ajoin tänne turhaan väsyneenä töiden jälkeen ja tuhlasin kallista bensaa ja aikaani?!! Miten kehtaat??? Mieti vähän. Pidä tunkkisi! Idiootti! Mutta en jaksanut, päivä oli tosiaan ollut liian pitkä ja olin nälkäinen sekä vessa hädässä. Lisäksi kun olen niin kiltti ja ymmärtäväinen, haluan aina uskoa ihmisten hyvyyteen. Ehkä nainen oli hakenut lampun vasta kellarista ja käytti julkaisussa vanhaa kuvaa lampusta, kun se oli viimeksi ollut käytössä, eikä tosiaan ollut huomannut reikää, koira tai papukaija oli päässyt puraisemaan lamppua, tai hänen lapsensa oli rikkonut lampun koulun jälkeen eikä ollut uskaltanut kertonut tapahtuneesta... you name it! 😂 Eli annoin tämänkin asian olla ja heitin itse lampun roskiin. 


Ymmärrän jos ilmoituksessa lukee että esine on rikki. Kunto on huono, paljon käytetty, käy askarteluun tai tuunaukseen tai vaatii pesun ja uusia osia. Millä tahansa sanoilla sen nyt ilmaiseekaan. Ymmärrän jos kuvasta näkee selkeästi että tavara on huonossa kunnossa. Mutta EN YMMÄRRÄ, että annetaan ymmärtää tavaran olevan ehjä ja käyttökelponen ja ajatetaan ihmisiä turhaan tavaran vuoksi joka oikeasti kuuluisi sinne roskalavalle! 😞 Toivon että nämä lahjoittajat ajattelisivat omalle kohdalleen, että ottaisinko itse tällaisen tavaran? Minulla on sentään auto, mutta monet roskalavaryhmiä suosivat ovat kaikenlisäksi vähävaraisia opiskelijoita tai työttömiä, joilla saattaa mennä osa viikon ruokarahoista bussilippuihin hakeakseen jonkun tavaran jota tarvitsevat. Joka osoittautuukin käyttökelvottomaksi. 

Tori.fi sivustolla on myös tullut muotiin uusi tapa josta en pidä ollenkaan, se että tavaroita halutaan vaihtaa vaikka suklaalevyyn, kahvipakettiin tai limupulloon. Ei se tavara silloin ole ilmainen!! Annetaan osastolla tavaroiden pitäisi mielestäni olla vastikkeettomia. Pitäisi perustaa uusi osasto "vaihdetaan" tavaraa sitten. 



Loppuun kuitenkin muutamia huippu hyviä esineitä jotka olen saanut roskalava ryhmien kautta, kuten alussa sanoin niin paljon hyvääkin olen aiemmin saanut 😊 Ensimmäisessä kuvassa on kolme hajuvettä, joista jokaisesta oli suihkautettu vain kerran pari. Hajuvedet ovat uutena kymmeniä euroja, nämä ovat toki edullisempia tuoksuja, mutta esim. Britney Spearsin Circus 22 euroa. 


Ja huippulöytö oli myös tämä kuivaava kiharrin jossa on paljon erilaisia vaihtopäitä. Tätä olen käyttänyt paljon, kun käy suihkussa on sen jälkeen helppo samalla kuivata ja harjata tai muotoilla hiukset tämän kihartimen avulla 🤩


Olen saanut lahjoitettuna myös paljon huonekaluja ja jopa ruokaa. Aion itsekin laittaa piakkoin hieman tavaraa kiertoon, haluan lisää tilaa kotiin 😊👍. Aloitan kevätsiivouksen jo Tammikuussa 😄. Ainakin vaatteita, sisustus tavaraa, laukkuja, läppäriteline, kenkiä ja astioita löytyy. Nämä ovat sellaisia jotka eivät ole mitään merkkiä, eli niistä ei myydessä saisi juuri mitään rahaa ja ovat minulle ylimääräisiä. Mutta jollekin ne voivat olla tarpeellisia. Ja itse katson että kaikki tavarat ovat ehjiä ja siistejä ennen ilmoituksen laittamista, ei tulisi mieleenikään antaa paskaa. Edes ilmaiseksi! 🧐

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...