Translate

perjantai 12. toukokuuta 2023

Tuorepuuro - loistava kesä aamupala

Minun on pitänyt jo kauan kokeilla tehdä tuorepuuroa joten nyt ajattelin kokeilla ja sijoittaa myös samalla chian siemeniin jotka ovat nimittäin aika hintavia, maksavat Lidlissäkin yli 7€ pussi 😣. Mutta niistä riittää pitkäksi aikaa ja ne ovat terveellisiä. Minulla on aina aamuisin kiire kun Emma pitää viedä ulos ja vaikka ei olisikaan kiire, esimerkiksi viikonloppuna, on ihanaa että aamupala on valmiina. Se on luxusta! Ja olen myös vähän sellainen että kun tulee lämmin, ei kuumien puurojen keittäminen niin huvita. Talvella join myös paljon teetä, nyt senkin juonti on taas vähentynyt. Tekee mieli vain jotain viileää.. 


Tässä on reseptini jolla tein ihanan purkillisen aamuksi odottamaan... mitat eivät ole tarkkoja, koska voit laittaa aineksia oman makusi mukaan. Ainesten määrä riippuu tietysti myös siitä minkä kokoiseen astiaan teet tuorepuuron. Mutta ne aineet mitä minä käytin pohjasta ylöspäin lueteltuna olivat:

Tuorepuuro

Kaurahiutaleita 4 rkl 
Kauramaitoa 0,6 dl, ( sekoita ja lisää ripaus vanilliinisokeria )
Marjasekoitusta 4 rkl
Luonnonjogurttia 6 rkl
Chia siemeniä 1 rkl
Luonnonjogurttia uusi kerros 3 rkl
pinnalle jälleen vähän marjoja
sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli 


Marjoja voit kerätä luonnosta syksyksi pakkaseen ja kaurahiutaleet ovat halpoja, myöskään ei ole pakko käyttää kauramaitoa, tavallinen maito käy ihan hyvin, pidän vain itse kauramaidon mausta. Juokseva hunaja käy makeutukseen myös. Ja kerroksiin esimerkiksi Piltti soseet sekä mehukeitto sopivat tosi hyvin ja ovat käteviä, heti valmiita laitettavaksi joukkon. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana mitä näihin voi laittaa 😊
Tuli mieleen että koska suolainen ja makea ovat mahtava yhdistelmä, joten esimerkiksi rouhitut suola tai pistaasi pähkinät pinnalla voisivat olla myös metka lisä 😋. Vaniljasokerin lisääminen tuli siten että halusin ensin ostaa sellaista vaniljalla maustettua kauramaitoa tai soijamaitoa, mutta ne olivat niin kalliita että tajusin että mitä hittoa, lisään itse sen vanilliinisokerin siihen maitoon, ajaa saman asian. 

Ämpäri 1€, pitsiliina 3,50€ ja marmori lusikka 0,20€
kaikki kirppis löytöjä Fidasta ja Kontista

Loppuun Mini -Diy! 😊 Tämä on kiva askarteluidea esimerkiksi jollekin vähän isommalle tytölle omaan huoneeseen tai mökille... halpa, helppo tehdä ja kevyt, mikä on hyvä roikkuvissa jutuissa. Ja monella tytöllä on jäänyt valmiiksi helmiä korujen askartelusta ja höyheniä virpomisoksien teosta, joten ne voi käyttää hyvin tähän. Eli saanen esitellä...

Unisieppari paperilautasesta

Eli tarvitset paperilautasen, sakset, helmiä, lankaa, sulkia ja spray maalia ( tai akryyliväriä ), sekä rei´ittimen. Värit ovat vapaasti valittavissa, itse valitsin turkoosin ja kullan koska sen värisiä sulkia ja helmiä sattui olemaan valmiina. Oli tarkoitus maalata lautasesta leikattu rengas spray maalilla, mutta totesin että ei tarvitse koska lautasissa oli turkooseja raitoja jotka sopivat teemaan 😊. 
Tällainen juttu tällä kertaa 😄. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, "pidä huolta itsestäsi" ( näin isäni aina sanoi ) ❤️Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...