Translate

lauantai 20. toukokuuta 2023

Diy: Kivien maalausta

Jos mietit kivaa puuhaa kesän sadepäiville, sekä jotain koriste ideaa puutarhaan tai parvekkeelle, tässä tosi edullinen ja söpö idea ❤. Kivien maalaus on monille tuttua hommaa, mutta itse innostuin vasta nyt kokeilemaan ekan kerran. Tein näitä ensin kotona malliksi lapsille ja sen jälkeen iltapäiväkerhossa pidin kivimaalaus iltapäivän, joka oli hitti! Lapset tykkäsivät tosi paljon ja sain innostettua eräänkin pojan joka oli aluksi julistanut kovaan ääneen että "minä en ainakaan mitään kiviä maalaa" lopulta maalaamaan kolme kiveä. Hän inspiroitui jopa niin paljon että etsi pihalta lisää kiviä kotiin maalattavaksi 😊. Nuo ovat lastenohjaajan työn tähtihetkiä! Kolmion mallisista kivistä tuli vesimeloniviipaleita ja maalasipa yksi poika Käärijänkin 💚. Unohdin vain ottaa kuvia niistä. Tässä mallit joita tein, ensin oli vain leppäkerttu ja ampiainen..

Mutta innostuin myös tekemään myöhemmin kotona vielä tällaisen Mandala tyyppisen... 

Taiteilijan täytyy tietää koska lopettaa. Tässäkin tuntuu että jatkoin keskellä olevaa kuviota liian pitkälle, less is more. Mutta tämä oli eka kokeilu ja tein kuviot suoraan päästä, en katsonut mallia mistään. Kuvio tavallaan luo itse itsensä, aloitin keskeltä ja jatkoin aina ulospäin. Näitä onkin kiva tehdä erilaisia, jotka näyttävät kivalta pienessä sommitelmassa. Mandala on siis Wikipedian mukaan "kiekkomainen esine, jota käytetään apuvälineenä mm.meditoimisessa. Niitä esiintyy buddhalaisuudessa ja hindulaisuudessa". En tiennyt tästä uskonnollisuudesta, minusta ne ovat vain kivan näköisiä 😍. 


Maalaamiseen käytin akryylimaaleja. Ostin noita pullossa olevia Citymarketista, ne maksoivat 2,49€ / kpl. Voit käyttää myös kalkkimaalia, tai muita maalinjämiä joita on jäänyt esimerkiksi remontista. Mandalan kuvioita en maalannut siveltimellä vaan mustalla tussilla. 


Näitä on tosi kiva tehdä, innostuin itse eniten juuri noista Mandala kivistä. Terassini on nyt ihana, aamukahvit on mukava juoda ulkona 😊. Blogini on yllättäen noussut ylöspäin Blogit.fi sivuston listalla niin että tänään olin Sisustus kategoriassa sijalla 15 / 20! Mahtavaa että ihmiset ovat löytäneet blogini ❤️. Aion jatkaa kivojen juttujen tekoa, joten pysykäähän kuulolla 👍🤗. Mukavaa viikonloppua kaikille! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...