Translate

sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Terveiset rempan keskeltä!

Kun ostaa vanhan ja huonokuntoisen asunnon, aluksi tiedossa on paljon remonttia. Elokuu menikin pitkälti seinistä tapettia repiessä, paklatessa ja maalatessa. 

Myös pari rakenteellista muutosta on tehty asunnossa, tai siis paremminkin päivitetty tähän päivään. Nimittäin ikkunat jotka olivat vanhat ja ruman väriset tummanpunaiset, ovat nyt siistit ja modernin valkoiset, sekä data -yhteyksiä tukevat, ( eli tietokoneet ja tabletit toimivat paremmin ), en edes tiennyt että tuollaisia on erikseen olemassa. Lisäksi niissä on sälekaihtimet, joka oli myös tarpeellinen lisä. Remontti on edelleen kesken ja jatkuu varmasti koko talven. Älkää siis katsoko jos kuvissa on jotain epätäydellistä että "onko toi nyt muka valmis"? Ei ole. Keittiön teen pienellä budjetilla syyslomalla lokakuussa näillä näkymin, lattiat menee varmaan ihan eri vuodelle... sitten joskus kun on rahaa. Haluaisin ne teetättää ulkopuolisella remonttimiehellä... ( tai naisella ), eipäs eritellä näin tasa-arvon aikana sukupuolia! 😂

Ennen
Jälkeen!

Katoissa olevat vanhan aikaiset lamppujen sokeripala kiinnitykset uusittiin myös uuteen pistoke (töpseli ) malliin. Näin tyttärellänikin on sitten aikanaan helppo laittaa lamput kattoon. Täytyy myöntää, en ole itse sen parempi, miesväki on aina hoitanut lamppujen kiinnitykset kattoon sekä pois ottamiset, niin en ole koskaan itsekään oppinut lamppua kattoon laittamaan.. 😁 Ihan perusjuttuja, mutta nämäkin täytyy olla kunnossa, aloitin kiireellisimmistä, koska illat pimenevät vauhdilla, enkä muuten näe tehdä muuta remonttia. Ostin tosin myös ihan oikean raksavalon erikseen Tokmannilta, oli tarjouksessa alle 6€, niin nyt pärjää! 👍

Ennen
Jälkeen!

Sähkömiehen lampun kiinnitysten vaihtoon tilasin nettisovelluksesta Helpdor. Sieltä voi siis tilata apua vaikka mihin, kodin remontteihin, siivoukseen, muuttoon, lasten hoitoon, vaikka mihin! Luulinkin ensin että tämähän on aivan loistava kanava, mutta kaikki ei mennyt kuten strömsössä, enkä suosittele palvelua kenellekään😒. Kun tein tilauksen en tiennyt pitääkö minulla olla itselläni vaihdettavat osat, vai tuoko sähkömies ne mukanaan. He arvioivat työn kestoksi kaksi tuntia, jonka maksoin etukäteen. En myöskään tiennyt kuka tulee työn tekemään, se ikäänkuin kilpailutettiin ja sen otti se joka "halusi ja ehti". No, eihän sillä luulisi olevan väliä, mutta tuli vain epäselvä olo että mitenköhän tää nyt menee. Kirjoitin työn kuvaukseen nettiin tarkasti mitkä lampun kiinnikkeet vaihdetaan. 

No, mies tuli ja lähti kauppaan ostamaan tarvittavia osia. Hän tuli takaisin ja aloitti työn, missään vaiheessa ei kirjattu ylös että työ on alkanut "kello se ja se", ei mihinkään mittariin saati sitten mustaa valkoisella mihinkään sopimukseen. No, kävikin niin että hän oli ostanut yhden töpselikiinnikkeen liian vähän, vaikka näytin vaihdettavat kohteet kun hän tuli, ja sähköisessä tilauksessanikin luki että neljä vaihdetaan, olohuone, eteinen, keittiö ja makuuhuone. Hän sanoi että voi tulla uudelleen joku päivä, mutta joutuu veloittamaan sitten yhden tunnin lisää. Sanoin että ymmärrän, ehkä parempi kuitenkin nyt hoitaa asia. Hän lähti uudelleen kauppaan ja palasi osan kanssa, vaihtaen sen sitten heti kun tuli. 

Koko urakka oli tehty silti tuon kahden tunnin sisällä josta olin maksanutkin. Taaskaan mihinkään ei kirjattu että työ on tehty, ja mihin aikaan se loppui. Olin iloinen ja ajattelin että jee, homma ohi, hienoa, hyvin meni, tästä se asunto alkaa tulla kuntoon! Menin katsomaan seitsemän uutisia, kun puhelimeni piippasi, "sähkömies pyytää lisä-aikaa", ja muka "aloitti työn" klo. 18.50!! SIIS TÄH!!!?!? Koko mies oli ollut tuossa vaiheessa jo ulkona koko asunnosta! 😡 Rahastuksen makua! En suostunut hyväksymään "työtä". Kahdeksalta tuli toinen piippaus että "työ loppui". Paskan marjat! Ilmoitin asiakaspalveluun. Minulla ei ole muuta todistetta siitä kauanko hän täällä oli, kuin minun sanani hänen sanaansa vastaan ja hänen puhelunsa minun kännykkäni tiedoissa koska hän joutui soittamaan aina ennenkuin tuli rappuun, koska ovi oli lukossa enkä vielä tiennyt tuolloin ovikoodia, joten jouduin menemään avaamaan oven hänelle. 

Kiista on edelleen kesken, taas viime viikolla tuli uusi pyyntö "hyväksyä 16.8 tehty työ 18.50 -19.59". Aivan älytöntä! Työ veloitetaan ajan mukaan, ei asunnossa käyntien tai työn mukaan. Sitäpaitsi se osan unohdus oli hänen oma mokansa, sen kuuluu mennä hänen piikkiinsä. Lisäksi mies tuli myöhässä alunperinkin aloittamaan koko hommaa. Ymmärrän että tottakai eri päivänä tapahtuva käynti olisi ollut uusi tilaus ja se olisi laskutettu erikseen, mutta tässähän ei tullut muutosta työaikaan kun koko homma oli silti ohi tuon maksamani 2 tunnin sisällä. Anteeksi kamalan pitkä teksti, mutta siis älkää tilatko tuolta ainakaan sähkötöitä. Tyypin nimeä en tässä ala sanomaan. 

Tähän tulee tehosteseinä! Valoa piisaa lasiosien ansiosta... 

Tapetin irroittaminen oli aluksi vaikealta tuntuva projekti mutta tekemällä oppii. Ihan repimällä lähti välillä isojakin paloja, mutta suurimmaksi osaksi se oli tiukassa. Totesin että revin ensin käsin päällisen kerroksen, jonka jälkeen alle jäi pohjapaperi, jossa liisteri oli. Netin syövereistä luin ohjeita joissa sanottiin että tapetti pitää kostuttaa. Valmista tapetin poistoainettakin on olemassa, mutta koska teen kaikki pienellä budjetilla, ajattelin vain käyttää vettä, enkä pistää rahaa tuohon tököttiin. Totesin että ämpäri ja rätti toimii hyvin. Rättiä en kastellut kuin vain sen verran että se oli kunnolla märkä, mutta ei valuva. Jotkut vinkkasivat myös suihkepullosta, mutta sillä tavalla vesi olisi valunut seinää pitkin, enkä halunnut suojata lattioita, sähkörasioita ym.. tämä meni hyvin näin 👍 Täällä lattioilla on muovimattoa, joten se ei muutenkaan onneksi mene miksikään parista vesipisarasta, toisin kuin vaikka laminaatti. 

Olohuone on valoisa, kahden ikkunan ansiosta.. 

 

Monta vaihetta on yhden seinänkin tapetin poistossa. Tämän jälkeen vuorossa oli vielä reikien täyttö, eli "paklaus" täytemassalla. Jonka jälkeen paikkauskohdat vielä hiottiin. Sitten vasta pääsin maalaus hommiin. Ja seinä piti maalata kolmeen kertaan ja silti minusta tuntuu että se ei ole vieläkään ihan tasainen eikä täysin sileä. Koska maalasin aiemmin maalaamatonta seinää, pelkkää betonia, se olisi varmaan tarvinnut erikseen jonkun pohjamaalin, mutta tää on just tällaista kun kaikki tekee itse ja opettelee kantapään kautta, niin seuraavan seinän kohdalla olen jo viisaampi. Poistin myös jalkalistan ruskean oudon lisälistan ja maalasin senkin raikkaan valkoisella, tuli kuin uusi! Hyvä tulee! Ostin myös ns."raksatikkaat", kun en muuten yltänyt..

Edessä on vielä olohuoneen toisen seinän tapetin poisto, makuuhuoneen seinän maalaus, käytävät, keittiö.. ym... mitähän vielä! 😂 Yhdelle seinälle olohuoneeseen laitan tehosteseinän, mutta tästä ei vielä sen enempää, esittelen kaikki täällä kyllä sitten erikseen 😊 Tässä alustava kuva olohuoneesta, sain uuden upean valkoisen nahkasohvani jo koottua, muuten sisustus on vielä aivan kesken. 


Sitten hauska juttu! Olen tässä viime keväänä sinkuksi tulleena hiljalleen yrittänyt tutustua uusiin miehiin, huonolla tuloksella 😁. Siis kiinnostuneita miehiä olisi vaikka kuinka, mutta kun itse olen ihan super kriittinen. Toistaiseksi olen käynyt vain yksillä treffeillä. 

No, tämä mies ei ollut se treffikumppanini vaan eräs sen jälkeen netissä minun kanssani keskustelua käynyt Kanadalainen mies joka asuu Virossa. Tai siis näin hän kertoi huonolla englannilla. Mihinkään muuhun en saanut vastausta vaikka kysyin, mm. horoskooppia, pituutta jne.. Ja heti olisi pitänyt saada minun Whats App -numero, mihin en suostunut. Uskon koko profiilin olevan feikki, koska mies on liian komea ollakseen totta, mutta suurin syy on tuo huono englanti. Ajattelin sen johtuvan mahdollisesti siitä että hän olisi pohjimmiltaan ranskankielinen, kuten Kanadassa moni on. 

No, hauskuus tulee tässä! Kysyin häneltä: "is your motherlanguage french"? Johon hän vastasi: "my mom language is English, she from USA... Ei ole totta! 😂😄👌 Siis hän luuli minun kysyvän mitä kieltä hänen äitinsä puhuu, kun kysyin hänen äidinkieltään! 😁😂 Oh my God! Ai että ajattelisin jo niin pitkälle että tulenko juttuun hänen äitinsä kanssa?!?!! Noup. En jatkanut enää keskustelua, varsinkaan kun hän kertoi etsivänsä "todellista rakkautta" ja "vakavaa suhdetta josta voi seurata jotain hienoa". Tämä rakkaus on vähän kaukaa haettua, kirjaimellisesti. 

Olen katsonut telkkarista sitä Catfish -sarjaa, jossa on paljon näitä tapauksia joissa unelmien kuuma poikaystävä paljastuukin lihavaksi ja vanhaksi, kaljuksi ukoksi, joka ilmestyy tapaamiseen resuisissa verkkareissa ja haalistuneessa t-paidassa. 

 
Olen niin hätähousu että tekisi mieli vaan tehdä koko asunto samaan aikaan valmiiksi, mutta minun on pakko hillitä itseni ja keskittyä yhteen huoneeseen kerrallaan, joten ensimmäisenä esittelyssä on sitten tuon olohuoneen sisustus. Ihanaa syksyn jatkoa kaikille, pysykäähän kuulolla, tästä ne kunnon sisustusjutut vasta alkavatkin! Ja paljon muutakin kivaa on taas luvassa 😉


2 kommenttia:

 1. Törkee sähkömies!! Tollai voi vanhuksia huijata.
  Sohva on todella upea :)
  Seuraavaksi catfish ois pyytäny sulta rahaa. Täälä on paljon keskustelua tv:ssä, radiossa ym näistä catfish tyypeistä ja naisista jotka antanu niille hirveesti rahaa.
  Kivaa viikon alkua :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ;) No, taisin päästä pälkähästä, ei ole ainakaan postissa mitään laskua tullut, toivottavasti ei tulekaan. Voi olla että liian kilttinä olisin itsekin ennen vaan maksanut päästäkseni tilanteesta eroonja pistänyt omaan piikkiin, että kai sitten käsitin väärin, mutta kyllä hinnoittelun pitää olla selkeää. Ja virheestä työssä vastaa tekijä, ei asiakas! Joo netissä on paljon miehiä jotka eivät ole "todellisia", nyt osaan jo tunnistaa heidät, kuvissa on todennäköisesti joku miesmalli ja yhteistä on se että he eivät kerro mitään itsestään, ovat vain maininneet pari keksittyä harrastusta kuten "ulkoilu" ja "treenaaminen". Pitää paikkansa sanonta että jos joku on liian hyvää ollakseen totta, niin se todennäköisesti on. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä että pitäisi tyytyä keneen tahansa joka ei silmää miellytä, mutta etsiä niitä aitoja ja potentiaalisia profiileja. Homma etenee, kivaa syksyn jatkoa myös sinulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...