Translate

torstai 28. marraskuuta 2019

Diy: Helpot, edulliset ja kauniit joulukoristeet

Joulu on kaikenkaikkiaan kallis juhla. Jo ruoka lohkaisee ison loven budjetista, puhumattakaan lahjoista ja muista käytännön kuluista, joita joulusta koituu. Joulukoristeet ovat myös ainakin minulle kaksipiippuinen asia. Nimittäin joka joulu tekisi mieli hankkia uusia ihania koristeita, mutta heti joulun mentyä tuskailen kun ne pitää taas raahata takaisin kellariin jossa ne makaavat seuraavan vuoden ilman virkaa. Aivan hulluahan se on ostaa paljon tavaraa jota tarvitsee vain KERRAN VUODESSA! Mutta jotain uutta kivaa olisi silti hauska laittaa.. Näissä ideat eivät vaadi paljon tekemistä ja mikä parasta, näihin voi käyttää myös kierrätys materiaaleja!


Edellisen kuvan Korvatunturin lumisiin joulukuusiin tarvitset vain kakkupapereita, pari palaa teippiä ja led -tuikun. Yksinkertaista mutta kaunista.. 💗 metallitarjotin tai peili on näille paras alusta koska se heijastaa valoa myös ylöspäin.


Viime kesänä tuli laitettua syrjään jäätelötikkuja askartelua varten. Tein niistä kuusenkoristeen ja aion saada valmiiksi pari muutakin koristetta, kransseja kai niistä tulee, mutta näissä kuvissa ovat vielä kesken, pitää vähän miettiä ideaa, mitä niihin vielä laittaisin. Halusin kuitenkin tarjota idean jo tänne, koska joulukuu alkaa jo ensi sunnuntaina ja aika ei varmasti riitä kaikkeen varsinkaan juuri ennen aattoa.

Vain liimaa kulmiin ja kaunis nauha josta tähden saa roikkumaan. Käytin gorilla liimaa, joka on hassua siitä että toinen liimattavista kappaleista pitää kostuttaa vedellä. Mutta suosittelen! Todella pitävä ja vahva liima! Aivan kuin kuumaliimaa, mutta ilman sormien polttamista. Koristeet voisi pitää puun värisinäkin, mutta minä halusin maalata ne spray maalilla valkoisiksi ja kromin värisiksi. Keskelle voi laittaa roikkumaan myös kulkusen 😉 Itse käytin koristeena pieniä kullanvärisiä helmiä, jotka ostin Tigerista. Minulla oli eräs super idea tehtäväksi näistä, mutta en saanyt syötyä tarpeeksi jäätelöä jotta siihen olisi riittänyt materiaalia.. ;D En paljasta mikä se on, vaan kokeilen ensi jouluna uudelleen.... näette sitten!

Ilmaista askartelumateriaalia!
Kun muistaa laittaa jätskitikut syrjään, nämä ovat ilmaista askartelumateriaalia, joista saa vaikka mitä!! Mikäköhän siinäkin on että askartelutarvikkeet ovat niin kalliita? Olen monesti Sinellissä ja Suomalaisessa kirjakaupassa ihmetellyt todella miten joku pussi käpyjä vaikka maksaa 2€, kyllä kannattaa kerätä itse! Hassua on myös se että luulisi itse tekemällä saavan tavaran halvemmalla, mutta päinvastoin se tulee kalliimmaksi kuin saman tavaran ostaminen suoraan kaupasta valmiina.

Kuusenkoriste "lumihiutale" jäätelötikuista! :)Tässä purkissa ei ole jäätä, vaan kaunis huurre on tehty merisuolasta :) Purkin pohjalle laitetaan merisuolaa muutama sentti ( n. 1/4 purkista ) ja se peitetään vedellä sekä huljautetaan hieman jotta vesi nousee purkin reunoille ja suolan "kasvaminen" voi alkaa. Prosessi on hidas, tähän meni kaksi viikkoa! Mutta helppo ja näyttävä keino saada kaunis sekä tunnelmallinen lyhty hyvin edullisesti!


Toinen todella edullinen idea lasipurkeista on vesilyhty, johon tulee kellukynttilä. Ne maksavat Prismassa 0,55€ / kappale, ja havuja veteen saa ulkoa, eli todella halpa, mutta näyttävä koriste joulun -tai jo ensi viikolla olevan Itsenäisyyspäivän juhlapöytään, samalla hyödyntäen luonnonmateriaaleja!


Askartelu on rentouttavaa, joten minulla on usein jotain tekeillä :) Viime aikoina uusi työni on ollutkin niin stressaavaa että on ollut suorastaan PAKKO paeta arkea jonkin täysin muun puuhan pariin. Ostin eräältä työkaveriltani hänen itse tekemänsä joulukortin, joiden askartelun hän sanoi olevan myös "henkireikänsä", sanoin että ymmärrän oikein hyvin! ;) Meitä luovia ihmisiä on paljon...

Hauskaa juttua en ole saanut tänne aikoihin, kaikki hauskuus on ollut jo kauan karkuteillä.. mutta ehkä se taas tästä vielä iloksi muuttuu :) Odotan Itsenäisyyspäivää innolla, ihan vain sen levon takia. Nukun pitkään, käyn kävelyllä ja sitten syödään hyvin. Olen seurannut kauhistuneena viime aikojen uutisia, joista yksi oli ehdotus palkallisten arkipyhien poistamiseksi! :o Esimerkiksi Helatorstai ja monet muut ylimääräiset vapaat ovat juuri niitä ihania katkoja arjen raadantaan joita odottaa, varsinkin jos on aloittanut vasta uudessa työpaikassa eikä lomia vielä ole. Mutta muutenkin, ne ovat aina olleet hyvin tarpeellisia jaksamisen kannalta. Samalla kun eläkeikää koko ajan pyritään nostamaan ja työtahti on monella alalla mitä on, aiotaanko ihmiset tappaa työpaikoille?!?! Ei hyvä.

On niin kovin hämärää jo alkuillasta, etteivät blogin kuvatkaan meinaa onnistua. Nyt onkin parasta vain antaa itselleen armoa ja vetää suosiolla yöpaita päälle ja painua pehkuihin ajoissa. Tässä vaiheessa vuotta ainakin minulla on tarpeen muutenkin ikäänkuin hengähtää ja miettiä missä mennään. Ensi vuosi on taas kuin puhdas kirja, jonka sivuja saamme alkaa täyttämään ja toteuttamaan unelmiamme :) Tuntuu vain välillä että vaikka kuinka ponnistelisi, eivät ne haaveet koskaan toteudu. Mutta suunta on oikea, kaikkien palojen pitää vain loksahtaa paikoilleen. Onneksi yksi unelma toteutuu vielä tämänkin vuoden puolella, mutta en voi vielä puhua siitä... 💗

Kaunista, rakastan luonnonmateriaaleja!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...