Translate

tiistai 7. toukokuuta 2019

Paketti on puoli lahjaa

Äitienpäivä on tällä viikolla ja lahjoja on niin paljon kuin on eri tyylisiä äitejäkin. En siis ala neuvomaan mitä äideille kannattaisi ostaa, se on tapauskohtaista, mutta yksi yhdistävä tekijä on. Kaikki tykkäävät kauniisti paketoidusta lahjasta :) Ideani on tehdä itse lahjapaketistakin niin söpö, että äiti haluaa pitää senkin jatkossa esillä koristeena, eikä heittää roskiin. Tämän ehdit vielä askarrella hyvin sunnuntaiksi!


Tarvitset näihin suloisiin jatkossa säilytyspurkkeina toimiviin lahjarasioihin Lidlin rahkaämpäreitä ja purkkeja, kaksipuoleista teippiä, kankaista lahjanauhaa ja lahjapaperia tai kartonkia. Mahdollisesti vielä vähän pitsiä, kiiltokuvia tai helmiä, mitä kaunista sitten ikinä keksitkin :) Myös vanhan kirjan tai sanomalehden sivuista saa kauniin päällysteen purkkiin.

Ainekset!


Purkkiin leikataan lahjapaperista tai kartongista kaistale ympärille, joka kiinnitetään kaksipuoleisella teipillä. Sangossa olevan kahvan poistin ja leikkasin kahvasta jääneet kiinnikkeet reunasta keittiöveitsellä pois, jotta pinnasta tuli sileä. Yläreunan ympäri liimataan sitten kaksipuoleisen teipin avulla lahjanauhaa. Purkin kanteen leikataan samasta lahjapaperista sopiva pala ja kiinnitetään joko liimalla tai teipillä. Tee purkin kanteen keskelle lähekkäin kaksi reikää, joko ns. "piikillä" joka löytyy työkalupakista, tai jos ei ole piikkiä saksen kärjellä varovasti puhkaisemalla. Pujota nauhaa läpi kannesta, sen verran että saat rusetin aikaiseksi. Ostin monta eriväristä ja kuvioista nauhaa Hong Kong tavaratalosta, jossa ne olivat poistomyynnissä: 0,90€ / rulla. Espoon Keskuksen myymälässä oli tämä, en tiedä ovatko ne kaikissa myymälöissä samaan hintaan. Tästä tuli semmoinen 50 -luvun tyylinen :)Purkin kylkeen voi laittaa vielä vaikka runon, äidin nimen, kiiltokuvan, jonkun kivan tekstin vaikka Dymo -tarrakirjaimilla, kuten: "CUTE LITTLE THINGS" tai vaikka säästöpurkki idealla sanan: "HILLOA". Ideoita tulee koko ajan lisää kun alkaa miettimään luovasti! Minulla ei ole Dymo -laitetta, se on vasta hankintalistalla, joten ostin Prismasta tarrakirjaimia :) Nämä maksoivat: 1,50€ / arkki. Koska äitini on ns."vanhan kansan ihminen", hänelle englanninkielinen teksti ei olisi ollut niin mieleinen, joten laitoin ihan suomeksi: "Sitä sun tätä". Tähän hänen on hyvä jatkossa laittaa vaikka kuitit, käyntikortit, postimerkit, ja kaikenlaiset pienet esineet joita kerääntyy.
Tätä purkkia ei raaski heittää menemään, ja vaikka sisältö ei olisikaan summaltaan arvokas, se ei ole pääasia, vaan ajatus on tärkeintä ja itsetehdyt lahjat ( tässä tapauksessa myös lahjapaketit ) ovat aina arvostettuja! Minulla purkkiin kätkeytyy kynsilakka, villasukat ja kasvovoide. Näiden lisäksi äiti saa vielä ruukkuruusun, josta on iloa leikkokukkia pidempään.                            HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE! 💗
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...