Translate

tiistai 18. joulukuuta 2018

Joulukranssi kierrätysmateriaaleista

Ovikranssiin voi pistää halutessaan menemään paljonkin rahaa, mutta se ei ole välttämätöntä! Jos kotoasi löytyy pahvia tai kartonkia, sanomalehtiä, teippiä, käyttämättömiä vaatteita, nappeja tai esimerkiksi yksinäinen kuusenkoriste, sinulla on jo hyvät ainekset kauniiseen kranssiin. Tekaisin nopeasti meille oveen jouluisen kranssin omista jämistä sekä Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston materiaaleista.  Suurimmaksi osaksi kranssi perustui miesten beigeen kauluspaitaan jonka löysin, siinä oli ihana jouluun sopiva ruutukuvio :) Ostin ainoastaan kranssin keskellä olevan koristeen, joka sekin oli siis käytetty ja kierrätetty: 1,50€. Erilaisia lahjanauhoja ja helmiä sekä puna-valkoiset karkkikoristeet minulla oli ennestään kotona.

Kranssille tuli hintaa vain: 1,50€!


Tässä kuva materiaaleista:


Aloitin kranssin teon piirtämällä pahviin suuren ympyrän, käytin muottina suurta lautasta. Sen jälkeen ympyrän sisälle piirretään toinen ympyrä, johon voi käyttää pienempää lautasta. Sitten vain ulompi sekä keskelle jäävä osa leikataan pois. Näin sinulla on kranssipohja, johon sellaisenaankin voi nyt liimata kuumaliimalla vaikka nappeja tai viinipullonkorkkeja. Mutta koska halusin pohjaan vähän paksuutta, kiedoin siihen sanomalehden suikaleita ympärille. Suikaleita kannattaa kieputtamisen lisäksi kiinnittää pohjaan liitoskohdistaan myös esimerkiksi maalarin teipillä. Näin pohjasta tulee tukeva. Laitoin pohjaan muutaman kierroksen sanomalehteä.


Sitten alkaa kangas suikaleiden kieputtaminen. Suikaleet voi leikata paidasta ihan vaan saksilla. Peitä aina edellisen suikaleen risainen "huono reuna", eli käännä leikkausreunat piiloon samalla kun etenet, jolloin jäljestä tulee siisti. En huomannut taas tohkeissani ottaa kuvaa tästä vaiheesta, mutta samalla tavalla kieputetaan kuin sanomalehteä, suikaleina ympäri vaan. Sitten on koristeiden vuoro. Olin varannut pöydälle helmiä ja toisenlaistakin nauhaa, mutta en halunnutkaan käyttää niitä, totesin että less is more! Nuo karkki kuusenkoristeet ovat pyörineet minulla monta vuotta, mutta en ole laittanut niitä kuuseen, kun meidän jouluvärit ovat valkoinen, lila ja hopea, eivätkä ne olisi sopineet joukkoon. Tässä ne ovat jouluiset :) Ja kyllähän se punainen väri vaan kuuluu jouluun, ainakin jossain muodossa. Kranssin teko oli itse asiassa rentouttavaa työpäivän jälkeen. Kun joutui keskittymään hetkeksi johonkin, sai ajatukset hyvin muualle. Tuli kyllä tosi halpa ja silti söpö kranssi :) Pelkkä kranssipohja maksaa kaupassa, mutta kuten näette, senkin voi tehdä itse. Ja koristeissakin voi käyttää mielikuvitusta, esimerkiksi kanelitangoista voi tehdä keskelle tähden, joko liimaamalla tai rautalankaa apuna käyttäen, samalla saa ihanaa tuoksuakin ;) Vink, vink!                                                  Tervetuloa joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...