Translate

tiistai 4. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän kattaus vinkit

Kun ajattelen kotimaatamme, mieleeni nousee vahvasti metsät, järvet, puhdas vesi, sininen ja valkoinen väri. Nämä otin teemaksi itsenäisyyspäivän kattaukseenkin. Itseasiassa on aika helppo luoda kaunis kattaus, koska kaikenlaista materiaalia siihen saa luonnosta. Ja pohjaksi niille käy hyvin valkoinen perus pöytäliina, jollainen useimmillla meistä on. Sininen kaitaliina on keskellä omiaan, jos minulla olisi ollut toinen samanlainen olisin laittanut sen poikittain toiseen päähän, jolloin olisin saanut muodostettua suomenlipun.


Hankin kaupasta vain tummansinisiä lautasliinoja. Maljakko on ihan täydellisesti itsenäisyyspäivään sopiva Kaj Blåmqvistin sininen Kallio -sarjan maljakko. Se on aivan kuin jäätä! Toinen sarja joka sopii myös loistavasti tähän teemaan on Iittalan Ultima Thule, josta on tullut myyntiin myös sinisen sävyinen versio. Lautaseni ovat Ikean mallistoa. Emme yleensä arkisin käytä niitä, koska ne ovat niin valtavan kokoiset, eivätkä istu tiskikoneeseen, saati sitten astiakaapin ritilöihin. Siksi ne ovat olleet hyllyllä odottamassa toistaiseksi. Tähän ne sopivat hyvin!
Lautasliinarenkaat ovat Tigerista muutama vuosi ostetut, halvat ja yksinkertaiset, mutta ajattomat. Ihan mahtavat juuri sen takia että ne ovat muunneltavissa. Taisivat maksaa 2€ / 4kpl paketti! Olen tuunannut niitä eri juhliin aina eri tavalla, tällä kertaa kiinnitin niihin valkoiseksi maalattuja puolukan varpuja, tuomaan kattaukseen sitä metsä -teemaa. Käytin spray -maalia, jolla maalaus kävi nopeasti. Lautasliinan malliksi sopii näin ollen hyvin taiteltu viuhka, joka luo kauniin taustan varvuille ja muutenkin juhlava.
Puun rungosta leikatut kiekot ovat kauniita ja käytännöllisiä pannunalusia, sopivat tähän aiheeseen! Näin esimerkiksi poronkäristyksen tai karjalanpaistin voi nostaa suoraan padassaan pöytään. Tällaisia ei tietenkään niin vain saa, ellei ole omaa mökkiä jossa kaataa puita, mutta kannattaa kysäistä jos jollain sukulaisella tai ystävälläsi on mahdollisuus sahata sinulle pari "pannunalusta" :)Puun syyt ovat kauniita ja kertovat tarinaa, suomen luonnon tarinaa!

VINKKI: 

Suomen mallisella piparkakkumuotilla saat juhlapöytään vaikkapa juustoviipaleista tai paahtoleivästä leikattua teemaan sopivan muotoiset alkupalat!

VINKKI:

Citymarketeissa on vielä tämän vuoden loppuun saakka Iittalan keräilykampanjassa Sarpanevan ihana, juuri esimerkiksi poronkäristykselle sopiva pata, hintaan: 112,50€. Normaalihinta on: 225€. Eli puolet halvempi! Kannattaa hyödyntää etu, lunastus aikaa tuotteilla on: 13.1.2019 saakka. En ole vielä raaskinut ostaa, pisteet ovat kyllä jo kasassa. Se olisi sopinut tähänkin juhlapöytään tuon puu -alusen päälle kuin "nyrkki silmään"!Minulla itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu yleensä pitkät kunnon yöunet, päivällä super pitkä kävelylenkki, sen jälkeen hyvä ruoka ja illalla linnan juhlat ja kynttilöiden sytyttäminen. En jaksa koskaan katsoa koko kättelyä.. mutta pukuja on kiva arvioida ja kampauksia myös. Juhlistamme lisäksi sisustuskurssin suorittamistani :) Meitä aloitti kurssin syyskuussa 20 naista ja vain 9 suoritti loppuun kurssin, eli ihan kamalaa, kun rannalle jäi paljon kurssille halunneita, jotka eivät mahtuneet mukaan. Tässä todistukseni...

Mustaa valkoisella... :)

Eli paljoa ei vaadita upeaan kattaukseen. Eikä paljoa rahaa! Eli mars metsään, vielä ehtii! :)  Esimerkiksi kävyt ja oksat ovat myös mainioita ilmaisia koristeita.

Ja koska en varmaankaan palaa enää blogin pariin ennen itsenäisyyspäivää...


                  Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille! 💗 Kristiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...