Translate

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Uusi leikkuulauta biomuovista

Minua kiinnosti kovasti tämä uusi materiaali, joka on tullut Orthexille myyntiin, korvaamaan perinteisiä muovisia leikkuulautoja. Niinpä tilasin meille kokeeksi sellaisen! En tykkää puisista leikkuulaudoista, koska ne joutuu aina pesemään käsin ja jos esimerkiksi leikkaa sipulia, olen huomannut puun imevän itseensä makua ja hajua paljon enemmän kuin muovi. Vaikka laudan pesee, haju ja jonkin verran aromiakin on silti imeytynyt. Ei ole kiva leikata sitten sillä samalla laudalla vaikka hedelmiä.. Tämä on siis mahtava materiaali, koska se on siis konepestävä, kuin muovia, mutta paljon ympäristöystävällisemmillä ominaisuuksilla.


Materiaali on siis 98 prosenttisesti valmistettu luonnon raaka-aineista. Massaan on yhdistetty sokeriruokoa ja pohjoismaista puukuitua. Mikä parasta nämä valmistetaan suomessa! Tämän leikkuulaudan hiilijalanjälki on 80% pienempi kuin tavallisen muovisen leikkuulaudan.


Ulkomuotokin muistuttaa enemmän puuta kuin muovia, eli se on keittiössä esillä kauniimpi. Pinta tuntuu käteen kyllä ihan kuin tavalliselta muovilta :o


Hinta oli ihan kohtuullinen, tai oikeastaan jopa edullinen, ollakseen varmasti pitkän kehitystyön tulos. Valitsin keskikokoisen laudan joka on kooltaan: 20cm x 35cm, mutta näitä oli myynnissä pienempiä ja isompiakin. Tämä maksoi: 7,50€. Tilasin tämän siis Orthexin nettikaupasta, mutta näitä myydään myös Prismassa ja Sokoksessa.


Tästä vaikka joululahja idea ihmiselle joka on luonnon ystävä, tai muuten vain jos on kyseessä henkilö jolla "on jo kaikkea". Eikä kaada lahja budjettia! Tähänhän voi halutessaan ostaa kaveriksi pakettiin vaikka keittiöpyyhkeen, pippurimyllyn, hyvän kokki veitsen... keittokirjan.. mitä vain keksii :) Monet sisustajathan ovat myös tunnetusti koti-ihmisiä, eli varmasti kokkaus ja leivonta tavarat pääsevät käyttöön..


Olen tyytyväinen ostokseeni, täytyy hankkia vielä se isompikin koko. Monta rautaa tulessa, joten palaan taas asiaan kun ennätän, moi moi! T. Kristiina :)


1 kommentti:

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...