Translate

lauantai 17. marraskuuta 2018

Talvi sisustusta ja mietteitä bloggaamisesta

En ole tehnyt minkäänlaista sisustus juttua pitkään aikaan, koska ei vain ole ollut mitään kunnon aihetta mistä kirjoittaa. Kukaan ei voi koko ajan sisustaa, ja harvoin muutenkaan uudistetaan koko huonetta kerralla, yleensä ostetaan tai askarrellaan vain jotain pientä, jolla sisustus piristyy. Näin meilläkin on tämä syksy mennyt. Ei ole varsinaisesti tarvinnut tehdä mitään sen suurempia hankintoja, paljon kivoja juttuja olen kuitenkin löytänyt esimerkiksi kirppiksiltä. Mutta jos otan kuvan koko huoneesta ja se joku "juttu" on postimerkin kokoinen, eihän sitä siitä kuvasta edes näy ;)


Mielestäni yksi pieni esine, kukkakimppu tai esimerkiksi siivoaminen, ei vielä riitä blogijutun aiheeksi. Tästä en anna periksi, en halua tehdä tyhjiä juttuja, joissa ei ole mitään sisältöä. Moni kyllä harrastaa tuollaisten täytejuttujen tekemistä. Luin juuri vähän aikaa sitten erään toisen bloggaajan kirjoituksen, johon petyin todella pahasti :( Kyseessä oli juuri sellainen klikkiotsikko, tyyliin: "Kuinka saat ....., tämän ajan kuluessa". En ala tässä siis ruotimaan kenen blogi ja mikä kirjoitus tai aihe, mutta tuohon tyyliin. No kun avaat tuollaisen jutun, eikö silloin ole selvää että jutussa annetaan konkreettisia vinkkejä kuinka saavuttaa kyseinen asia, että kirjoittajalla on kokemusta asiasta, jonka hän nyt jakaa meille muille. Että jutussa on EDES yksi selvä, konkreettinen vinkki, mutta kun ei! Kierrettiin asiaa vain sen ympäriltä, kuin kissa kuumaa puuroa! Todella lukijoiden tyhmänä pitämistä ja varma keino jolla saa ainakin minut jatkossa välttämään kyseistä blogia. Hämmästelin kuinka hänellä on "varaa", tehdä noin sisällöttömiä juttuja, koska kuvien laadun ja lukijoiden määrän perusteella kyseessä on ammattibloggaaja. Siis eihän lukeminen mitään maksa, kuvat olivat toki nättejä, eikä tässä sen suurempaa "vahinkoa" ole käynyt kun sen vahingossa luin, tarkoitan lähinnä että tuli kuitenkin vähän huijattu olo. Sen verran paljastan että kyseessä ei ollut mikään laihdutusjuttu, koska siihenhän ei ole mitään täsmäkeinoja. Mikä toimii toisella, ei välttämättä toimisi minulla. No, jokainen bloggaajahan määrittelee itse mitä haluaa julkaista, mikä on tarpeeksi hyvä juttu ja lukijathan sen määrittelevät loppupeleissä, kyllä hän näkee varmasti lukukerroista mikä kiinnostaa ja mikä taas ei. Kaikkoaako porukka...

Kelopuu marraskuun hämärässä.. 
Olen itse laittanut itselleni kauhean korkean riman. En halua houkutella lukijoita klikkiotsikoilla tai turhilla jaaritteluilla ilman oikeaa asiaa. Siksi blogitaukoakin tulee välillä reilusti. En halua vain blogata "jotain", mutta eihän sitä aina toisaalta tiedä mitä toiset etsivät ja arvostavat. Yritän kuitenkin aina katsoa juttuani ikäänkuin "lukijan silmin". Mikä kiinnostaa? Mikä näyttää hyvältä? Saako tästä jotain irti? Mikä on sanoma ja pointti?

Olen viimeaikoina alkanut esimerkiksi jaksottelemaan tekstiäni enemmän, jotta se olisi helpommin luettavaa, kuin yksi pitkä putki sanoja toistensa perässä. Joku päivä aion tehdä myös enemmän aikakausilehtimäisen postauksen, jossa tulee olemaan vain vähän tekstiä ja pääosassa ovat kauniit kuvat, joiden alla tavaroiden hankintahinnat ja paikat. Kuin muotilehdissä, joissa on koko sivun kokoisia vaatekuvia mallien päällä.

Nyt ajattelin tehdä tällaisen yksityiskohtien esittelyn, jos saisitte niistä itsellenne ideoita ja inspiraatiota talviseen sisustamiseen. Useinhan ne yksityiskohdat ovat juuri niitä herkullisia juttuja, jotka kruunaavat sisustuksen.

Koukeroinen männyn oksa ei ole mikään uusi löytö, vaan vanha tuttu johon en koskaan kyllästy. Ajattelin maalata sen valkoiseksi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, enkä oikein raaskisi kun se on nätti noinkin. Laitoin sen nyt paraatipaikalle hyllykön päälle, lisäsin led -valot, jolloin se on paitsi kaunis, tuo myös valoa tähän pimeyteen. Jotain kaunista on kyllä myös tässä hämärässä, kuten tuossa kelopuu kuvassa on aistittavissa....


Ihana rahi on ilmainen löytö netin roskalava  -ryhmästä. Annoin kahvipaketin lahjoittajalle, vaikka ei tosiaan olisi tarvinnut, tuntui vaan niin "väärältä" ottaa ilmaiseksi täysin hyvä rahi! Siinä on kiva keltaraidallinen kangas päällä, mutta näin talvella halusin vähän stailata sitä. Ostin sen päälle valkoisen taljan ja lyhdyn, molemmat Jyskistä. Lyhdyssä on Led -kynttilä. Ne ovat nykyään hämmästyttävän aidon näköisiä, kun niissä on vahapinta ja valumiakin... katsokaa nyt! :o

Rahi: 0€, lyhty ja talja: Jysk, kynttilä: Motonet


Olen periaatteessa kyllästynyt kaikenmaailman Home Sweet Home tauluihin ja kyltteihin, mutta tämä pikku taulu oli pakko ostaa kirppikseltä, siinä oli niin hauska teksti :) Useinhan sitä odottaa jonkinlaista merkkiä saadakseen jotain aikaan tai tehdäkseen jonkun ratkaisun.. ;) No niin, tässä se on!


En ole mennyt tuhlaamaan rahaa kalliisiin sisustus heiniin, vaan olen mukana trendeissä luonnosta poimituilla ilmaisilla kaisloilla.


Olen kuvitellut olevani joulufani, mutta en ole kyllä lainkaan pahimmasta päästä, kun en ole edes hakenut vielä joulukoristeita kellarista, enkä leiponut kertaakaan pipareita tai torttuja! Ehtiihän sitä. Ei ole tuntunut jouluiselta kun ulkona on ollut vielä lauhaa ja lunta ei ole. Tuntuu muutenkin että vuosi vuodelta kaupallisuus, ulkoiset puitteet, kuten koristeet, lahjat ja ylenpalttiset ruoka vaatimukset tuovat vain stressiä ja ovat menettäneet merkityksensä. Joulussa on tärkeintä keskittyä siihen mistä todella itse pitää, ulkoiset paineet eivät saisi pilata kenenkään joulua. Usein suvun perinteetkin "velvoittavat" tekemään jonkun asian niinkuin on tehty jo isoäidin aikana... niinpä, ei mitään paineita! :) En ennen ymmärtänyt ihmisiä jotka esimerkiksi lähtivät ulkomaille joulua pakoon, ei, pyhäinhäväistys, jouluna pitää olla Suomessa! Mutta enää pieni oma loma ja pako koko hässäkästä ei tuntuisikaan lainkaan hassummalta vaihtoehdolta! Sitten voisi tulla takaisin shoppailemaan ALE -myynneistä kaikki tavarat, joista muut ovat maksaneet täyden hinnan! ;) Sound`s like a plan! Joskus, mutta ei vielä tänä jouluna. Ehkä se joulufiilis sieltä tulee, glögiä olen juonut kerran ja pari ideaa Diy -lahjoihinkin on odottamassa toteuttamistaan.


Ensin on kuitenkin itsenäisyyspäivä, johon liittyen teen kattaus idea postauksen pitkästä aikaa!

Kuulemiin, Kristiina! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...