Translate

perjantai 28. syyskuuta 2018

Tein itse Liatorp sohvapöydän

Olen vaikka kuinka pitkään himoinnut Ikean Liatorp sohvapöytää, koska se on niin kaunis ja ulosvedettävän sisälaatikon ansiosta monella tapaa muunneltavissa. Katselin sellaista käytettynä, mutta en löytänyt. En miltään sivustolta. Paitsi sellaisen olisin saanut joka oli pahasti koiran järsimä, ei kiitos! No miksi en sitten vain mennyt Ikeaan ja ostanut sitä? Siksi että se maksaa uutena: 159 euroa.... minusta aika kallis, en halunnut pistää pöytään sellaisia rahoja vaikka se kiva onkin. Muuton yhteydessä meni muutenkin paljon rahaa, kun ostin uuden pesukoneen, mikron, sängynpäädyn, kirjoituspöydän, mattoja, parvekekaluston, mitähän vielä! Sitten keksin että mitä jos laittaisin tavallisen sohvapöydän päälle lokerot, ostaisin palan muovista pleksiä ja saranat, sekä valkoiset kehykset. Se olisi ollut iso työ, enkä olisi ollut varma lopputuloksesta. Olin jo luopunut toivosta, kunnes näin erään ilmoituksen Tori.fi sivulla. Myyntiin oli tullut ruskea neliön muotoinen sohvapöytä, jossa oli ulosvedettävä laatikko ja lasi kansi!! Ei siis Liatorp, mutta sama tyyli, vain väri oli väärä ja lokerikot sisältä puuttuivat. Hintaa oli vain: 30 euroa! Päätin että tämä minun on pakko saada, se on jo niin lähellä alkuperäistä! Voin maalata sen valkoiseksi ja lisätä lokerot sisälle. Kysyin vielä kuljetusta, joka sekin järjestyi, kun myyjäkin asui Espoossa :)


Tämä oli ihan loistava juttu, koska sen lisäksi että säästin valtavasti rahaa, sain tehdä jotain itse. On aina hienoa voida sanoa että on edes osittain tehnyt tai tuunannut huonekalujaan. Kaikkihan niitä kaupasta saa, mutta miksi maksaa kauheita hintoja, kun voi osallistua kodin sisustamiseen tekemällä itse ja samalla saa mieleisensä esineen.Ostin valkoista kalustemaalia, kaksi kerrosta piti maalata jotta ruskea puu peittyi. En halunnut käyttää kalkkimaalia, koska halusin pinnasta kiiltävän ja sileän. Suosittelen tätä Ilves -maalia, myydään kaikissa Hong Kong tavarataloissa, eikä maksa ihan mahdottomia! Oli hyvin peittävää ja levittyi tasaisesti. Kun pinta kuivui siitä tuli ihanan kiiltävä.



Välipuut ovat K-raudasta, jalkalistaa, jotka piti myös maalata koska olivat käsittelemätöntä mäntyä. Koska aidossa Liatorpissa on nuppi laatikon edustasssa, piste i:n päälle oli kun löysin vetonupin Kierrätyskeskuksesta hintaan: 1€!! Olisi tehnyt vähän mieli jättää pöytä puun väriseksi, mutta se oli sellaista punertavaa puuta, sävy ei ollut hyvä. Lisäksi kun tavoite oli saada se Liatorp, niin kaikille jotka moittivat minua nyt hienon puupöydän "pilaamisesta", valkoinen oli tähän se ainoa oikea väri.

Tällainen pöytä oli...


Maalausvaihetta....





Nyt kelpaa! Jouluna voin laittaa sisälle joulupalloja ja muita joulukoristeita, pääsiäisenä munia ja sulkia.. pöytä elää mukana kaikissa vuodenajoissa :) Nyt alkuun pöytä sai sisäänsä rakastamani meri teeman mukaisia koristeita. Simpukoita, pieni laiva ja kiviä.. Karibianmeren kartta on Kierrätyskeskuksesta: 2€. Ihan super löytö oli valkoinen koralli, jonka ostin sisustusliike Country & Cosysta Järvenperästä. Se oli viimeinen kappale joka oli jäljellä ja sain sen käsittämättömällä 2 eurolla!! Kassalla tuli hauska tilanne, välillä en ajattele mitä sammakoita sitä suustaani päästelen... Nimittäin totesin että "tämä sopii hienosti meille, kun sisustukseni on sellainen merihenkinen", "vaikka eihän se aito ole"... Johon myyjä totesi: "NO EI TIETENKÄÄN"... jolloin muutuin naamasta punaiseksi ja muistin että koralliriutathan ovat uhanalaisia ja häviämässä koko maailmasta! :) Luuliko hän että haluaisin aidon jos sellainen tiskin alla salakuljetettuna olisi? Että edes kuvittelisin hänen myyvän aitoja koralleja? Tai että en arvosta luontoa ja sen suojelemista, sisustus on pääasia... tarkoitin lähinnä että se oli niin aidon näköinen että piti ihan erikseen todeta että se ei ole aito... ha haa, hauskaa! Pysyipähän myyjä ainakin hereillä ;)


Eli tässäpä yksi keino, jos haluatte Liatorp sohvapöydän mutta hinta hirvittää. Ahkerasti tutkimaan Tori.fi ja muidenkin sivujen tarjontaa, saattaa olla että peli ei ole menetetty! Olen tehnyt tätä pöytää nyt tovin, maalaamisessa meni kauemmin kuin oletin koska yksi kerros ei riittänyt ja koska on muutakin elämää,  niin joka päivä ei ehtinyt maalailemaan. Moni bloggaaja on tässä ajassa jo julkaissut varmaan 10 postausta, mutta olen jo aikaa sitten päättänyt että parempi hyvä juttu harvoin, kun joka toinen päivä "tikusta asiaa"...

Sisustuskurssi on osoittautunut vähän sellaiseksi kuin pelkäsinkin, mitataan mittanauhalla mittoja huoneesta ja huonekaluista, katsotaan "minimimittojen" kannalta mikä käy mihinkin ja muokataan asunnon pohjakarttoja.. en usko mihinkään kaavoihin, näen itse mikä miellyttää silmää ja vaikka se olisi vastoin kaikkia "sääntöjä", ihan sama, sisustan itselleni, en muille! Ja vaikka sisustaisin muillekin, kuuntelisin omia visioitani. Mutta olen oppinut paljon ja tulen oppimaan, jokainenhan soveltaa oppimaansa sitten miten haluaa / pystyy. Kaikenlisäksi olen suorastaan loistanut omassa työssäni keittiössä ja saanut viime aikoina paljon positiivista palautetta, että se ikäänkuin on viesti minulle "älä vaihda alaa, sinua tarvitaan täällä" :) #allgoodeverything..! Palaillaan... toivottavasti pian :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos! :) Semmoinen seikka unohtui tekstissä vielä mainita, että tämä pöytä on kokopuuta, toisin kuin Ikean "höttöpöydät", eli painaa paljon mutta kestää myös!

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja hyvä tuunaus.

    VastaaPoista
  3. Hyvin tehty. Kaunis lopputulos.

    VastaaPoista
  4. Todella hieno tuo sinun sohvapöytä! Tykkään, että tuosta näkee läpi. Ystäväni rakensi myös sohvapöydän itselle mutta lasin sijaan hän käytti muovilevyä koska pelkäsi, että lapset voisivat rikkoa vahingossa lasin jos menevät pöydälle seisomaan.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...