Translate

torstai 6. syyskuuta 2018

Syksyn sielu

Ennen sanoin aina olevani kesä ihminen. Vuosi vuodelta olen kuitenkin alkanut nauttia yhä enemmän syksystä. Sen raikkaista aamuista, auringon lämmittävistä säteistä, puiden ja pensaiden upean värisistä lehdistä ja sateen ropinasta. Uusista mahdollisuuksista, kun kaikki kurssit, harrastukset ja muu toiminta alkaa. Tämä mennyt hellekesä varmisti sen, olen todellakin syys ihminen! En nauttinut kuumasta yhtään, nyt sen sijaan on taas ilo puuhata kaikenlaista kun ei ole koko ajan selkä hiessä! Myös koti vetää taas puoleensa kuin magneetti :) On suuri nautinto saada sytyttää kynttilä, kaataa lasillinen punaviiniä ja viettää koti-iltoja vällyjen alla.Huomasin että Jotexille oli tullut myyntiin kaikenlaisia keraamisia käsintehtyjä ruukkuja, maljakoita ja vateja. Osa tuntui jopa olevan suoraansanottuna rumia, muistuttivat enemmän jotain merisiiliä kuin maljakkoa! Joten ehkä syksyn yksi trendi tulee siis olemaan edelleen käsityö ja todella persoonalliset ja ainutlaatuiset esineet, melkein mitä rumempi sitä parempi! ;) Teemaasta inspiroituneena löysin itselleni oman keraamisen maljakon. Se oli kyllä kaunis, eikä ruma. Pyöreä muoto, hillitty ja tyylikäs kuvionti, sekä koko oli tarpeeksi iso esimerkiksi oksille tai kaisloille. Heti kun näin tämän, tiesin että tuon haluan! Se maksoi: 12€. Oli ehkä jopa omaan budjettiini hieman kallis kirppis ostokseksi, mutta säästin silti ihan valtavasti rahaa, koska käsintehdyt keraamiset ruukut maksavat Jotexilla omaisuuden. Kuten juuri se mainitsemani merisiili ruukku: 169€ / kpl... huh..huh! Suoraan sanottuna en tajua! Vaikka voittaisin lotossa, en maksaisi noin paljon jostain ruukusta! Sisustamiseen saa uppoamaan rahaa valtavasti, jos ostaa ihan vaan kaikkea mitä haluaa ja on ns. ylimääräistä rahaa, eikä yritä yhtään säästää! Nyt sain saman tyylin paljon halvemmalla :)Löysin myös toisen ruukun Kontti kirppikseltä, joka muistuttaa vielä enemmän tätä Jotexin ruukkua, hintaa oli: 2,50€.. se päätyi ostoskoriin, nyt olen mukana trendeissä, hyvin edullisesti!

Panosta: Jotex, ruma ruukku: 169€

Pihistä: ruukku, Kontti: 2,50€
Viltti jossa oli hapsuja ja syksyiset lämpimät sävyt, maksoi vain: 2€! Katsoin pari kertaa hintalappua että näenkö nyt ihan oikein. Se oli ihan pakko ostaa!! Tällaista olen etsinyt jo pitkään muutenkin, en pelkästään tälle syksylle. Klassinen kuosi joka käy aina, kaikkiin tilanteisiin. Ja tämä viltti on sellaista pehmeää ja sileän tuntuista villaa, ei karkea.


Kynttilän jalat ostin miettien aluksi niiden tuunausta Aarikan tyylisiksi, mutta olen tehnyt sellaisen Diy- jutun jo aiemmin ja halusin jättää tällä kertaa puun luonnolliseksi, kaikki sen syyt ja eri sävyt näkyviin. Aidot materiaalit ovat kauniita sellaisenaan ja puu on myös yksi tämän syksyn pinnalla olevista ilmiöistä. Kaikkea ei aina tarvitse maalata! Hinta oli päätä huimaava: 1€ / kpl ;)


Pieni kaitaliina syksyn väreissä maksoi: 1€ ja Iiittalan pomeranssin sävyinen tuikku: 3€ ( ihan uusi vielä paketissa ), keraaminen lautanen, ja sen päällä olevat ruskeat pikku pullot sekä kävyt, olivat kaikki ilmaisia löytöjä. Lipaston päällä oleva metallinen hirvi siluetti on tuikkulyhty, joka oli ilmainen, taloyhtiön kierrätyspisteestä peräisin!


Kannattaa hyödyntää luonnonmateriaaleja syksyllä sisustamisessa, kaislat ovat esimerkiksi nyt kovasti muodissa ja täysin ilmaisia! Myös käpyjä, kiviä ja oksia voi käyttää luovasti. Itse rakastan näitä osmankäämiä, tai kuten minä niitä kutsun: "sikarikasveja" :) Koska ne näyttävät ihan isoilta Kuubalaisilta sikareilta! Pienikukkainen ruskea kasvi on mysteeri, se muistuttaa vähän kanervaa, mutta poimin ne erään ojan varrelta. En tiedä lajia. Mutta parasta on se että luonnossa on ilmainen kukkakauppa, senkun valitsee mitä haluaa! ;)

Olohuoneessamme on vielä vähän sisustus kesken, matto on ihana, Hobby Hallista tilattu, myös sohvaan olen ollut tyytyväinen. Uusi sohvapöytäkin on tulossa, mutta  taululle pitää joko saada viereen samankokoinen kaveri, tai sitten siirtää naula keskemmäksi ja ostaa yksi iso taulu. En haluaisi tehdä kauheasti reikiä seinään, ehkä turvaudun sellaisiin kiinnitys systeemeihin joiden olen kuullut saavan seinään ilman poraa ja mistä ei jää kauheasti jälkiä. Nurkkaan sohvan taakse laitan varmaan sisustusvalot roikkumaan, kun nurkka on muutenkin pimeä.

Eli tosiaan sellaisia hyviä uutisia tähän loppuun että sain vihdoin unelmieni sohvapöydän! Tavallaan.. Se on nimittäin Diy -projekti ja vaatii vähän laittamista, mutta siitä tulee melko täydellinen kopio vastaavasta uutena kalliista pöydästä joten rahan säästö tulee olemaan suuri! En voi paljastaa vielä enempää, mutta sellaista tuunausta on tiedossa ensi viikolle, näette sitten täältä lopputuloksen ;) Jee, pitkään odotinkin löytäväni jostain meille sopivan pöydän, monta kertaa olen ollut jo "sormi liipaisimella" tilaamassa kaupasta haluamaani pöytää täydellä hinnalla. Onneksi maltoin odottaa!

Muuten syksy on lähtenyt liikkeelle rutiinilla, tavallaan hyvä asia, mutta aikansa kutakin, muutos on luonnollista ja itseasiassa välttämätöntä. Ihmiset muuttuvat, asiat muuttuvat, maailma muuttuu... välillä tulee vain ikäänkuin tienristeykseen ja on päätettävä mihin suuntaan seuraavaksi lähtee :) Olen viimeaikoina miettinyt kovasti tulevaisuuden työkuvioita. Tiedän, ei saisi valittaa kun on vakituinen työ, lisäksi tykkään kyllä tämänhetkisestä työstäni, mutta työ ei voi olla ainostaan ottava osapuoli, annat kaikkesi, mutta et koe silti onnistuvasi tai saavasi käyttää puoltakaan lahjoistasi ja luovuudestasi. Osa ihmisen ominaisuuksista tulee jo syntymässä, toiset ovat nopeita, toiset rauhallisia, osa on matemaattisesti lahjakkaita, osa taas taiteellisesti. Näitä piirteitä ei voi niin vain muuttaa, kun se on osa sinua. Jokaisen pitäisi tehdä sitä missä on luontaisesti hyvä. Eikä auta vaihtaa työpaikkaa, pitäisi vaihtaa koko alaa! Katsotaan nyt mitä teen, olen korvat ja silmät auki, mm. Habitaressa, jos paikalla on vaikka koulutus mahdollisuuksista kertovia oppilaitoksia tai muita potentiaalisia tulevaisuuden työnantajia ;)

Tv:ssä pyöri vuosia sitten Suomessakin Dr.Phil show, joka oli tietenkin viihdeohjelma, jossa juttuja usein paisuteltiin ja niillä mässäiltiin, eikä juontajalla tietääkseni ollut edes varsinaista psykiatrian lääkärin koulutustakaan. Mielenkiintoisia tapauksia siinä kyllä oli, ja yksi mainio lause on jäänyt mieleeni, se oli niin hyvin tiivistetty ja ihan totta:

"don´t expect a different result, if you keep doing the same thing"

Niin totta, pätee laihdutukseen, parisuhteeseen, vaikka mihin! Miksi mun elämä ei muutu, miksi en onnistu.. niin.. muuta taktiikkaa! Tuonhan voisi jopa laittaa tekstiksi sisustus tauluun... hmm.. jätetään mietintämyssyyn :) Suurkiitos, jos olet blogissani lukemassa ensimmäistä kertaa, tulethan jatkossakin ja iso halaus vakituisille lukijoille, kivaa että olet löytänyt blogini! Moikka, ja oikein mukavaa syksyn alkua kaikille! T. Kristiina

3 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä, tuo maljakko on tosi kaunis

    VastaaPoista
  2. Huippulöytöjä olet kyllä löytänyt! Tosi kiva blogi sinulla muuten! ��

    VastaaPoista
  3. Kiitos mukavista kommenteista, kannustaa jatkamaan mitä teen :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...