Translate

lauantai 15. syyskuuta 2018

Sisustuskirjoja ja kiireetön aamu

Sain eräästä Facebookin kierrätys -ryhmästä pinon ihania sisustus kirjoja ilmaiseksi! Olisin voinut maksaakin kirjoista jotain, mutta nyt tosiaan myyjä halusi lahjoittaa nämä :) Olisin mieluusti maksanut, siksi että juuri tällaisia kirjoja jotka kertovat luonnonmateriaalien käytöstä sisustuksessa ja vanhojen tavaroiden tuunauksesta on vaikea löytää mistään! Olen etsinyt aiemmin kirppiksiltä, Kierrätyskeskuksesta, sekä ihan uutena kirjakaupastakin, ei ole! Vapaan lauantain kunniaksi keitin pannullisen kahvia ja valmistin vähän runsaamman aamiaisen, joka pitkään nukkuessamme onkin itse asiassa brunssi.. menee jo lounaan puolelle ;)

Ahmin kirjoja uteliaana ja näin monta ideaa jotka tulen varmasti toteuttamaan täällä blogin puolella! Tässä pari ideaa näin maistiaisena...
En malta odottaa tuon oksanaulakon tekemistä! :) Oksat ovat ilmaisia, mökillä on vanhaa lautaa ja valkoista maalia, tuollaiset sopivat hienosti vaikka saunaan pyyhenaulakoiksi! Tuollainen kakkuvuokakin minulla on, enkä ikinä leivo kuivakakkuja, eli ei kun kynttilähiekkaa ja sekin hyötykäyttöön. Puukiekoista tehty kerrosvati on myös erikoinen, ehkä jopa liian karski minun makuuni, mutta näin teille ideana....

Paras saamistani kirjoista ihan opin kannalta, on tämä Sisustajan väri kirja, jossa on esitelty eri aikakausien ja tyylisuuntien tavanomaisimpia värejä, joihin perustaa kyseisen sisustuksen kulmakivet. Tämäkin kirja on ollut uutena kallis, ostettu Keskiseltä, ja nämä ovat euroja, ei markkoja! ;)
Sisustuskirjat ovat uutena kalliita!


Parasta on juuri tällaiset rauhalliset aamut kun ei ole kiire mihinkään. Lomalla tietenkin joka aamu oli sellainen, mutta jotenkin lomalla siihen vapauteen myös "turtuu", eikä osaa enää elää hetkessä. Kun on töissä, se yksi pieni vapaa hetkikin siellä täällä on kullan arvoinen! Sisustuskurssi alkoi viime tiistaina, meitä on 20 hengen ryhmä ja kaikki naisia!! Yllätys, yllätys! :) Opettaja vaikutti todella mukavalta, "tavalliselta" ihmiseltä, joka oli kiva, pelkäsin että siellä on joku design expertti, joka on kylmä ja katsoo meitä aloittelijoita alaspäin, ei ollenkaan, huh! :) Olen edelleen super innoissani! Nyt pitäisi sitten hankkia sisustussuunnittelijan mittasuhde mitta, pastelli puuvärit, maalarinteippiä, musta kapeakärkinen tussi, sekä skissipaperia, joka on vähän kuin leivinpaperin ja silkkipaperin välimuoto. Se asetetaan asunnon pohjakartan päälle ja hahmotellaan siihen sisustusta sillä mustalla kapeakärkisellä tussilla. Minulle kerrottiin myös mm. kuinka monta metriä vesipisteitä ja viemäreitä voi siirtää jos kaataa asunnosta seiniä ja laittaa pohjaratkaisun uusiksi. Saan näin hieman kiinteistövälittäjänkin "pätevyyttä".... ja ihan älyttömän hyviä vinkkejä tuli muutenkin jo nyt upean sisustuksen tekemiseen :) Matematiikkaa ei onneksi ole muuten kuin noiden pinta-alojen laskun suhteen. Jos huomaatte, olen yrittänyt parantaa kuvieni laatua ja sommittelua viimeisimpiin postauksiin. En ole ostanut uutta kameraa, enkä aio ostaa, olen vain panostanut enemmän kuvien ottamiseen. Kuulemiin ja kivaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Lauantaiaamut ovat ihania! Ainakin silloin kun ei ole kiire mihinkään, ja voi tosiaan keskittyä vaikka kirjoihin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...