Translate

tiistai 21. elokuuta 2018

Aloitan sisustuskurssin

Koska haaveilen ammatista sisustuksen parissa, tai ainakin mahdollisuudesta sanoa että olen käynyt edes jonkinlaisia opintoja jos unelmieni työtilaisuus tulee vastaan, ilmoittauduin kurssille johon minulla oli mahdollisuus niin hinnan, sijainnin kuin kestonkin puolesta. Kyse on ihan Helsingin Työväenopiston kurssista, sisustussuunnittelun perusteet, syksylle 2018. Minulle itseoppineelle sisustajalle, se on sentään jonkinlainen perehdytys oikeaan värioppiin, mittasuhteisiin, tyylisuuntiin ja tilasuunnitteluun. Kaikki muut varsinaiset "oikeat" opinnot joita katsoin maksoivat omaisuuden, kuten Helsinki Design School. Toinen ongelma on ettei koulutuksia juuri ole muutenkaan tarjolla, esimerkiksi Omnialla Espoossa ei edes ole valikoimissaan minkään näköistä sisustus -alan perus tutkintoa. Tämä kurssi maksaa vain: 50€. Koko syksyn ajalta. Itsellä pitää varmaankin olla kyniä, vihkoja, viivottimia, teippiä ym.. mutta sehän ei ole mikään ongelma. Odotan innolla, varsinkin tehtäviä joita saamme, rakastan haasteita! En tiedä onko työväenopiston kursseilla paljon painoarvoa työmarkkinoilla, mutta kyllä minä sen cv:n koulutuksiini aion lisätä. Opettaja on ainakin pätevä, sisustusarkkitehti Elina Lassila.


On kamalan vaikea luottaa itseensä ja tavoitella jotain, kun pelkää niin kovasti että luulee itsestään liikoja ja pettyy katkerasti. Vaikka en ole edes oikeasti aloittamassa sisustukseen liittyvää työtä tai virallisia opintoja! Siksi menenkin tälle kurssille, nähdäkseni edes vähän, millaista sisustus-suunnittelu oikeasti on. Jos siinä lasketaan jotain pinta-aloja ja lähestytään sisustamista joidenkin ihme "kaavojen" mukaan, että pitää vaikka laskea oikea maton koko johonkin huoneeseen jollain tietyllä mittasuhteella, voi olla että masennun samantien, koska en usko tuollaiseen teoreettiseen sisustamiseen. Ei minulla ollut peruskoulun ysiluokalla tällaisia paineita valita uraa tai ammattia. Valitsin kokkikoulun, koska pidin kotitaloudesta ja silloin oli lama ja katsoimme yksinkertaisesti että ravintola-alalla on silti aina työpaikkoja auki. Vähän ns."järki ratkaisu". Isäni teilasi kaikki luovat ja taiteelliset ammatit ja sanoi ettei niillä elä. Niin... totta toinen puoli, mutta ei minulla ole koskaan ollut kuitenkaan palavaa intohimoa ruoanlaittoon tai leipomiseen, ei läheskään samalla tavalla kuin sisustamiseen! Ja on ihan yleistä että harva tietää vielä 16 -vuotiaana mitä oikeasti haluaa.


Teemme kuulemma syksyn aikana kaksi vierailua sisustus kohteisiin, eli en vielä tiedä mitä ne pitävät sisällään, ehkä jonkin julkisen tilan sisustuksen analysointia ja arviointia tai sitten teemme suunnitelman jollekin tilalle, saa nähdä.


Mielenkiintoinen syksy on siis edessä, kerron tilanne päivitystä täällä sitten, kun näen miten kurssi on lähtenyt! :) t. Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...