Translate

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Sisustajan parhaat säästövinkit

Muutto on vienyt paitsi aikani ja energiani viime aikoina, myös rahaa ihan kiitettävästi! Siksipä olenkin joutunut miettimään miten saisin sisustettua uuden asuntomme mahdollisimman kivaksi, menemättä täysin vararikkoon. Olen vastaavia postauksia tehnyt jo aiemminkin, mutta yritän taas tarjota jotain uutta, jota olen havainnut tässä matkan varrella :)

1. Seuraa tarjouksia

Monella on ovessaan mainoskielto, minäkin aiemmin kielsin mainokset, mutta olen huomannut että kyllä mainoksia kannattaa seurata! Vaikka samat tarjoukset ovat netissäkin, ethän tiedä katsoa niitä, ellet käy "varmuuden vuoksi" katsomassa joka firman sivut säännöllisesti. Usein tarjoukset ovat voimassakin vain muutaman päivän, tai erät ovat rajoitettuja. Näin hyvä tarjous voi mennä ohitse. Voit säästää satoja euroja olemalla tarkkana! Esimerkiksi kodinkoneissa on tosi isoja hintaeroja. Kuvassa on Sotkan pääsiäisen aikoihin roimalla alennuksella myymä ruokailuryhmä. Sen alkuperäisellä hinnalla ostaneita varmasti harmitti nähdä tämä ilmoitus!2. Älä sisusta liikaa trendien ehdoilla

Näet sisustuslehdessä tai Instagramissa kivan kynttilänjalan. Haluat sen ja maksatkin siitä ihan kohtuullisen summan rahaa. Sitten huomaat että se onkin vaarallinen, pitkät kynttilät saattavat kaataa sen, painopisteen siirtyessä ylös, kun jalka on korkea ja hatara. Lisäksi se on hopean sävyinen, kun sohvapöytäsi runko on kuparin sävyä ja hedelmävati messinkiä, värit eivät sovi yhteen. Toteat että itseasiassa et koskaan polta siinä kynttilöitä, eikä se loppujen lopuksi ole edes tyyliäsi. Se on iso ja vie tilaa, se ei oikein istu mihinkään asunnossa. Yrität myydä sitä kirppiksellä tai netissä, eikä kukaan meinaa maksaa siitä mitään. Lopulta myyt sen todella halvalla ja häviät melkein koko summan mitä siitä kaupassa maksoit. Eli mitä tästä opimme, älä seuraa trendejä, vaan osta vain sellaista mistä SINÄ oikeasti pidät!3. Elä edellä

Hyödynnä ALE -myynnit ja tietysti kirpparit ja Kierrätyskeskus, pitäen silmällä jo seuraavaa kautta. Syksyllä kaikki etsivät lyhtyjä, vilttejä ja kynttilöitä. Jos vain pystyt ennakoimaan pidemmälle, noita kannattaa katsella jo joulun jälkeen, jolloin saatavilla on paljon tuotteita hyvin edullisesti. Olemalla ajoissa, sinulla on tunnelmallinen ja kodikkaan lämmin sisustus olohuoneessasi jo siinä vaiheessa kun muut alkavat vasta havahtua iltojen pimenemiseen. Etkä joudu pistämään noihin tavaroihin enää rahaa, joka on kiva, koska syksyllä rahaa menee niin moneen muuhunkin asiaan, kuten koululaisten vaatteisiin, reppuihin.. ym.. Surullinen tosiasiahan on, että illat alkavat hiljalleen hämärtyä jo Juhannus aaton jälkeen.... Suomen kesä, lyhyt mutta vähäluminen ;) Sama edellä eläminen tietysti pätee muihinkin kausiin...4. Tee itse

Varsinkin viimeaikoina, on yhä enemmän alkanut nostaa päätään ja arvostustaan perinteinen käsityö, tavaroiden entisöinti, kunnostus ja tuunaus omanlaiseksi. Itse tekemällä saa persoonallisia esineitä ja rahaa säästyy kuin itsestään. Esimerkiksi kynttilän jämistä saat sulattamalla steariinin ja valamalla esimerkiksi maitopurkkiin, uuden upean ja monisävyisen kynttilän! Ihan identtistä et kaupasta löydä :) Tähän liittyy tietenkin myös kierrätys, jonka ansiosta rahaa säästyy, kun ei tarvitse välttämättä ostaa jotain uutta, saadakseen piristystä kotiin. Netistä löytyy ihan valtavasti Diy -ideoita, joita on helppo toteuttaa.

5. Keksi uusia käyttötarkoituksia

Tämä liittyy tavallaan edelliseen kohtaan ja kierrättämiseen, mutta on sinänsä oma keino sisustaa. Mieti, voisitko tehdä keittiön pöydästä sohvapöydän lyhentämällä jalkoja? Voisiko rumasta ja tarpeettomaksi jääneestä cd -levy tornista tehdä kukkapylvään, laittamalla yhden sivun umpeen saman sävyisellä puulevyn palalla? Kenties maalaamalla pylvään valkoiseksi? Ja jos heittäytyy oikein luovaksi, esimerkiksi suihkuverhosta saa ilmaisen vettä hylkivän pöytäliinan terassin pöydälle :) Tässä muuton keskellä ei ole kauheasti ollut aikaa tehdä mitään tuunauksia, mutta ideoita on tullut kuin ohimennen... jospa ehtisin niitä kesälomalla sitten alkaa toteuttamaankin!


Meillä on muuton suhteen ollut kaikenlaista epäonnea, en edes jaksa alkaa selittämään kaikkea, mutta joku oli esimerkiksi laittanut autopaikalleni lapun että se olisi varattu, vaikka minulla on sopimus paperilla. Varmistin vielä paikkani numeron sopimuksesta ja niin se oli. Kaikkia sekopäitä sitä onkin! En edes itse valinnut paikkaa, vaan se annettiin minulle taloyhtiöstä sen mukaan mikä oli vapaana. Eli ihan sama mulle mikä paikka on, kunhan on paikka! Siinä ei ole ollut sitäpaitsi minkään näköistä autoa viimeisen kolmen viikon aikana kun ollaan viety tavaroita, eli tulee lähinnä mieleen että kyse on jonkun sairaasta pilasta pelotella uutta naapuria. Lapussa ei ollut ihmisen asunnon numeroa, eikä nimeä, eli kenen kanssa minun olisi edes pitänyt asiaa selvittää?! Kirjoitin lapun toiselle puolelle että ottaa yhteyttä taloyhtiöön. Toivottavasti saan jatkossa olla rauhassa asian suhteen..  Eli taas siitä minun blogini "hauskasta tarinasta" tulikin tällainen psykologinen trilleri! ;)

Vaikka olenkin säästäväinen ja suosin kirppiksiä, ihan kaikkea ei saa hankittua kierrätettynä. On myös tiettyjä asioita joista en halua tinkiä, kuten puhtaat matot. Tässäkin muuten olisi kehittämisen paikka, kun kysyin pesulasta 130 cm x 200cm nukkamaton pesun hintaa, se oli: 38€!! Turha siis ihmetellä, miksi ihmiset mieluummin heittävät mattoja roskiin ja menevät Ikeaan ostamaan uuden, kun melkein samaan hintaan kuin pesu, saa puhtaan maton kaupan hyllyltä! En heittänyt meidän mattoa roskiin, enkä ostanut uuttakaan, vaan päädyimme pesemään sen itse painepesurilla puhtaaksi. Näin rahaa ei mennyt kuin mäntysuopa pullon hinta.

Tuntuu että tämä muutto on ollut kuin hampaan hidasta vetämistä suusta, työn ja tuskan takana, mutta tiedän että lopuksi kaikki tulee olemaan sen arvoista 💗 varaan itselleni valmiiksi pullon punaviiniä, heitän yöasun päälle ja tohvelit jalkaan ja annan ajatusten virrata. Hyvää musiikkiakin voisi laittaa asunnon laittoa siivittämään. Olen kyllä tosi monipuolisen musiikin ystävä, mutta nykyään löydän yhä enemmän kuunneltavaa vanhemmasta musiikista. Kai se on keski-iän merkki ;) Esimerkiksi yksi lempibiiseistäni on Eagles yhtyeen: "One of these nights", kannattaa kuunnella jos ei ole tuttu, on vanha klassikko joka "svengaa kuin hirvi" :) Sisustus muotoutuu hiljalleen, kunhan saadaan tavarat paikoilleen... i love my ( new ) home! :)

1 kommentti:

  1. Hei, kiitos taas kivasta jutusta. Olen itsekin kova seuraamaan tarjouksia, mitään ei kannata ostaa normaalilla hinnalla, kilpailu on kovaa ja tarjouksia on jatkuvasti vuoden ympäri, meidän onneksi. Eagles on hyvä, onnistuin voittamaan liput heidän konserttiin, kun olivat täällä, oli elämys.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...