Translate

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Muutto isompaan asuntoon

Niin. Olemme taas muuttamassa! Viime muuton jälkeen, vuosi sitten, sanoin etten muuta enää "ikinä". No, never say never! Totesimme nimittäin hyvin pian muuton jälkeen, ettei tämä asunto ollutkaan niin toimiva kuin olin ajatellut. Rakastan saunomista yli kaiken, joten sauna oli viimeksi ykköstoiveiden joukossa. Nyt tiedän, että se ei auta mitään, jos huoneet ovat pieniä ja avokeittiö vie olohuoneestakin osan. Ja avokeittiö ei ole yhtään kätevä, kun kodinkoneet ja mahdolliset tiskit, sun muut ruokatarvikkeet näkyvät ( ja haisevat ) koko ajan! Kyllä, en ole täydellinen bloggaaja, enkä ihminen, joskus meilläkin on astioita, kuten lasagnevuoka altaassa likoamassa ;) Asuntomme on nyt siis ollut kaksio ja olen nukkunut olohuoneessa vuodesohvalla, ihan siinä keittiön vieressä, koska tyttärellä on toinen huone. Sekin on pieni koppi, 18 -vuotiaalle nuorelle naiselle. Kun sain asuntotarjouksen viereiseltä kadulta, kolmiosta, jossa oli vielä hivenen halvempi vuokra kuin tässä asunnossa, päätin että taas mennään! Varsinkin kun vierailimme asunnossa ensimmäisen kerran, päätös varmistui :) Läpitalon asunto, ylin kerros, kiiltävät parketit, juuri remontoitu kylpyhuone, erillinen wc, parveke etelään, isot huoneet ja erillinen kunnon keittiö, joka sekin oli reilun kokoinen! Muuttokin tulee olemaan helppo, koska saamme vietyä ison osan tavaroista ihan käsin, kun matkaa ei ole kuin ehkä 100 metriä viereiseen taloon :)

Makuuhuoneessani on beiget tehostemaalaukset :)
Täytyy korostaa että kaikkiin muuttoihimme on aina ollut joku syy ja OLEN ITSE IRTISANONUT kaikki asuntomme. Joku voisi meinaan jo luulla että saamme häätöjä, kun osoite muuttuu koko ajan ;) Mutta hulluhan olisin jos maksaisin SAMAN VERRAN kaksiosta kuin kolmiosta, se kannatti ehdottomasti ottaa vastaan! Kun hain asuntolainaa aikoinaan Danske Bankista, hakemuksessa kysyttiin, kuinka monta kertaa on muuttanut ja kuinka monta työpaikkaa on ollut viimeisen viiden vuoden aikana. Ilmeisesti ihmisen katsotaan olevan epäluotettava, jos ei pysty pysymään aloillaan... Kuitenkin monesti esimerkiksi parisuhde, lapsen syntymä, työpaikan vaihtuminen, tai asunnon saaminen kaupungilta, voivat aikaansaada useita muuttoja. Asiat muuttuvat, ihmiset muuttuvat.. ja nyt esimerkiksi jopa Länsimetro on saanut ihmisiä miettimään tarkemmin missä kannattaa asua, jotta esimerkiksi työmatka onnistuu parhaiten. Monella matkanteko on kuulemma mennyt hyvin hitaaksi ja hankalaksi. Muutenkin pidän vaihtelusta, en voisi kuvitella tuijottavani samoja seiniä lopun elämääni, ellei asunto olisi sitten jotenkin ihan ihmeellinen paratiisi paikka....

Eli nyt siihen uuteen asuntoon tarkemmin! Ihanaa päästä sisustamaan :) Olohuone on ihan valtava, kun meillä ei ole kuin yksi tv -taso, matto ja sohva. Voi olla hankala saada se viihtyisäksi, koska en halua ostaakaan kauheasti turhia huonekaluja, vain yksi vitriini tai senkki täytyy hankkia. No joo... haaveilen kyllä sängynpäädystä uuteen makuuhuoneeseeni :)

Lattia kiiltää niin että häikäisee!
Kylpyhuone on moderni ja tosiaan juuri remontoitu! Ikkuna on ihana, kun saa luonnonvaloakin sisään. Vaihdoin itse sadesuihkupään tavallisen suihkupään tilalle. Pientä luxusta!Wc on erikseen, joka on myös luxusta, ei tarvitse mennä häiritsemään suihkussa olijaa... :) Harvassa asunnossa on enää tänä päivänä erillistä wc: tä. Siitä en laita nyt kuvaa, vaan tulossa on erillinen wc:n stailaus postaus ;) Keittiö on tosiaan iso, mutta kaakelit ja vetimet ovat vanhoja ja mielestäni kauheita... eli siitäkään en julkaise kuvaa nyt, vaan pienen remontin jälkeen voin näyttää before ja after kuvat ;) Vuokra-asunnossakin voi tehdä pientä fiksausta, kunhan ei tee pysyviä rakenteellisia muutoksia. Lisäksi remontointi nostaa asunnon arvoa, eli enpä usko että omistajalla on kauheasti sitä vastaan, että päivitän pari pikku juttua tähän päivään.


Minun makuuhuoneeni on pieni, mutta kaunis ja kodikas! Kaappitilaa on hyvin ja kivat näköalat. Annoin hivenen isomman huoneen tyttärelle :) Lisäksi meillä on parveke, johon paistaa päivällä aurinko! Tämän hetkisessä asunnossa en ole voinut nauttia kuin ilta-auringon rippeistä.


Asuntoa remontoidaan vielä lisää ennen muuttoamme, saamme mm.uuden parvekkeen oven. Pari vuokraa menee päällekkäin, mutta ei voi mitään, maksan mieluusti siitä että saamme muuttaa rauhassa, pikkuhiljaa, eikä kamalana kerta rysäyksenä niinkuin aina ennen olemme joutuneet tekemään. Muutto yhdessä illassa, on kauhein kokemus muutosta jonka olen kokenut ;) Senjälkeen on kyllä jalat ja kädet ihan tohjona.. Saan 2kk vuokravakuuden tästä aiemmasta asunnosta takaisin, lisäksi asuminen tulee tuolla uudessa halvemmaksi jatkossa monella tapaa. Pari laskua jää kokonaan pois, lisäksi vaihdoin sähköyhtiötä.


Kevät tulee vihdoinkin, ihanaa, kyllä tämä talvi saa nyt minun puolestani olla tässä! Muutto vie nyt aikaani melko paljon, mutta muutama postaus liittyen muihinkin asioihin kuin muuttoon on tulossa! Ja tietenkin sitten kun olemme uudessa huushollissa laitan tarkempia sisustus kuvia ;) I love my home blogin perus idea, edullinen sisustaminen tulee jatkumaan, nyt vain uudessa asunnossa, jossa minulla on vielä paremmat tilat toteuttaa itseäni :) Huomasitte varmasti että blogin banneri, ( iso kuva ja otsikko ylhäällä ), on vihdoin blogini näköinen. Luonnonmateriaaleja kauneimmillaan! Oli kiva saada tuokin seikka päivitettyä kohdilleen. Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin. Odotan innolla sisustuspostauksiasi, itsellä muutto edessä syksyllä.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon! :) Muuttaminen aiheuttaa aina jonkin verran kustannuksia, eli todellakin edullisia sisustus ja Diy vinkkejä on tulossa väkisinkin, kunnes saan talouden taas tasapainoon ;) Onnea ja tsemppiä sinunkin muuttoosi, kiitos kun seuraat blogiani ja kommentoit!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...