Translate

sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevätmessujen satoa

Kävin kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina. Esillä oli ihan valtavasti kaikkea puutarha tavaraa, kukkasipuleita, piha juttuja, saunoja, kodinkoneita ja sisustusta, en edes kaikkea pystynyt kuvaamaan, mutta tässä pari kivaa yksityiskohtaa!

Karppeja suihkulähteessä...
Sisustusta olisi voinut olla enemmänkin, koska huomattavasti enemmän oli muuten mökkeilyyn liittyvää tavaraa ja puutarha tavaraa, kukaan vaan ei ole tajunnut että pitäähän ne mökit sisustaa sisältäkin! Tässä olisi sauma kyllä ollut jollekin uudelle yrittäjälle, vink vink.. ensivuotta ajatellen ;)
Niistä muutamista messuilla olleista tuotteista kivoja oli ainakin nämä ns."opetustaulut", joita on alettu uudelleen valmistaa. Nämä olivat siis julisteita, ei sellaisia paksuja tauluja kuin ennen vanhaan, muttta nämä voi siis jokainen kehystää haluamallaan kehyksellä.Toinen tavara joka on tullut takaisin tuotantoon, on Hartwallin limulaatikot. Onhan näitä näkynyt jo kaupoissakin, ainakin näin jonkin vichy tarjouksen viime syksynä, joka myytiin tällaisessa puulaatikossa.


Puutarha puolelta ihastelen aina suihkulähteitä, vesi on aina minun mieli elementtini :) Pääkuvassa oli karppeja, ja tässä upea Buddha suihkulähde, jossa veden lisäksi maljasta tulee valoa. Toisi varmasti rauhan puutarhaan!


Ilokseni mukana messuilla oli myös käytettyä tavaraa myyvä Kontti kirppis, jossa oli tarjolla aivan ihania sisustus löytöjä! Vai mitä sanotte näistä maalaisromanttisista tavaroista:
Harkitsin tuota metallista pikku vaunua parvekkeelle kukkaruukun alle, mutta se maksoi: 29€! Vähän kallis mielestäni. Tuntui muutenkin että tavaroissa oli kyllä "messulisä". Päädyin ostamaan lopulta tämän ankkuri taulun, joka oli kaunis ja merihenkinen, hintakin oli vielä kohtuullinen: 7,50€.Kukkasipuleista ostin vain liljoja mökille, mutta eniten kaikista sipuleista nämä pistivät kyllä silmään ja aiheuttivat aikamoista ihmetystä nämä, lupiinit! Siis kuka haluaa vielä tietentahtoen istuttaa omalle pihalleen tätä koko Suomeen levinnyttä rikkakasvia!? Kas kun eivät myyneet jättiputken siemeniä! Alunperin Suomeen koristekasviksi tuotu kukka, joka on periaatteessa ihan nätti, mutta jota on kaikki tienpientareet täynnä, ei ainakaan minua houkuttelisi istuttamaan kaikista kukista juuri sitä lisäksi vielä omalle pihalleni.. 


Eivät ole ihan halpojakaan nuo lupiinit. Lisäksi messuilla oli kukkasidonnan kilpailu, josta olisi pitänyt ottaa kuvia, kimput olivat upeita taideteoksia ja kilpailijoita ulkomailta saakka, mutta jotenkin sitä jää vain tuijottamaan suu auki, eikä aina tajua kuvata silloin kun pitäisi kuvata. Välillä kuvaaminen oli myös hankalaa, koska ihmisiäkin oli niin paljon paikalla. Hermot oli monessa kohtaa aika tiukalla, kun koko ajan meinasi törmätä toisiin ja jos joku esimerkiksi yski, oma naamasi oli ihan vieressä! Mutta kivat messut oli muuten. Otin myös esitteen yritykseltä joka tekee saunavaunuja ja ihan kokonaisia mökkejä pyörien päälle, jotka eivät siis tarvitse rakennuslupaa, koska ovat peräkärryn päällä ja autolla hinattavissa sinne mistä tonttisi ostat :) Todella kätevää, ja varteenotettava vaihtoehto mökille ;) 

Muuttomme edistyy hyvin! Miltei kaikki pikkutavara on jo viety ja asunnossamme alkaa olla autiota. Ensi viikolla siirryn kellarin tyhjennykseen, kunnes on isojen huonekalujen vuoro, jonka jälkeen muutto onkin lopullisesti tehty. Kaikenlaista ihanaa tekisi mieli ostaa jo uuteen paikkaan, ja itseasiassa olen jo pari juttua ostanutkin, koska kirppiksillä ei voi jäädä odottamaan sopivaa hetkeä..

Keväisin terveisin, Kristiina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...