Translate

perjantai 1. joulukuuta 2017

Yhtä tyhjän kanssa

Ajattelin ensin etten tee tällaista "tilanne katsaus" postausta ollenkaan, mutta en malta olla ottamatta osaa keskusteluun omalla vastineellani. Nimittäin moni bloggaaja on viime viikkoina pohtinut tämän hetkistä tilannetta, minne blogimaailma on menossa, mitä blogeilta odotetaan, ja lukeeko juuri kukaan kohta enää blogeja? Uskaltaako juuri mitään enää sanoa, tavalla joka erottuu massasta, ilman että aiheuttaa myrskyn somessa? Mielestäni kyseleminen kertoo vain bloggaajien omasta epävarmuudesta. Niin, nyt minäkin sen jo tein! Ilmaisin mitä itse ajattelen asiasta. Tällaiset lauseet ovat vaarallisia, minulla on mielipide, joka varmasti herättää heti vastareaktioita. "Minä en ole epävarma", "Mitä tuo tietää, ei se ole ammattibloggaaja"? Niin, se juuri pitäisi ymmärtää että jokainen tekee vain sitä omaa juttuaan, osa on harrastelijoita, osalla on esimerkiksi oma yritys, mitä kautta blogi on merkittävä julkaisukanava. Ihminen vastaa omista lauseistaan, ja ihmiset ovat kaikki erilaisia, joten miksi kaikkien blogien tulisi siis olla samanlaisia? Jos eri persoonat eivät näy sillä puolen ollenkaan, mitä kiinnostavaa enää löydät niistä? Miten erotut joukosta?


Minusta tärkein kysymys kaikille bloggaajille, genrestä riippumatta on: "Mitä lisäarvoa ihminen saa elämäänsä, lukemalla sinun blogi juttusi"? Jos vastaus on "en tiedä" tai "saa lukea kivaa höpöttelyä", voi olla ettei lukijoita niin vain löydy, tai sitten saat kyllä olla erityisen ihastuttava henkilö tai julkkis, jotta blogisi on kiinnostava! Ja nyt ei kannata tätäkään käsittää väärin, rakastan ihan tavallisesta arjesta kertovia tarinoita ja oivalluksia, on ihan mahtavaa jos ihminen jakaa jonkin hänelle sattuneen tapahtuman, tai voin oppia jotain ihan uutta ja erilaista, mitä en välttämättä muuten olisi saanut tietää, kuin lukemalla jutun. Pointti on se että jos avaat postauksen, ja siellä on vain pari kuvaa esimerkiksi perjantaisesta kukkakimpusta ja pari netraalia lausetta, kuten: "ulkona on pimeää, mutta ihanaa viikonloppua silti", sanoja jotka eivät varmasti ärsytä ketään, pettymys on varma. Juttu on yhtä tyhjän kanssa. Kynnys palata lukemaan blogia nousee korkeammaksi, jos viimeksi jutusta ei saanut mitään itselleen. Ajattelee jo valmiiksi että "äh, en mä jaksa lukea".  Pitää uskaltaa ottaa riski ja kertoa omia ajatuksiaan, ottaa kantaa, kaikkia ei voi miellyttää kuitenkaan! Tästä pari räväkkää esimerkkiä, Hanna Sumari ja Tuomas Enbuske. En ole läheskään aina samaa mieltä heidän ajatustensa kanssa, varsinkaan Tuomaksen, mutta ihailen sitä rohkeutta, mikä vaaditaan julkaistessa kolumnia tai blogipostausta, joka on yhtä kuin kerjäisi verta nenästään... heidän juttunsa eivät ainakaan jätä koskaan kylmäksi!

"Perjantai kimppu"
Uskon että tulevaisuudessa pehmeät arvot, luonto, kierrätys, käsillä tekeminen, aitous ja rehellisyys nousee arvoon arvaamattomaan, kun taas kaupallisuus, ostaminen ja kaikki kiiltokuvamainen täydellisyys tulee olemaan out. Ihmiset haluavat lukea pieniä blogeja, joita kirjoittaa tavallinen ihminen eikä mikään alan ammattilainen, jolla on kylmä ja kliininen ratkaisu joka ongelmaan. Näin olen päättänyt ;) Vlogit ja You Tube -kanavat tulevat tietenkin pitämään pintansa, mutta jos joku blogi on niin hyvä, älyttömän mielenkiintoinen, inspiroiva, hyvin kirjoitettu ja saat sieltä omaan elämääsi merkittävää hyötyä, joko iloa kuvista, askartelu ja sisustus vinkkejä, tosi tarinoita elämästä, miksi hemmetissä et sitä lukisi?!? Siinä on haastetta, mutta minä pidän haasteista ;) Eli sen sijaan että voivottelisimme mihin blogi maailma on menossa, tehdään asialle jotain, ME teemme sen blogimaailman! Palautetta on hyvä pyytää aika ajoin suoraan lukijoilta. Mitä aiheita haluaisit blogiini? Mistä haluaisit lukea? Ehdotuksia, vinkkejä, vertaistukea...

Savikeramiikkaa ja vanha lusikka, Kierrätyskeskus: 2,20€ yht.

Käsityöperinne kunniaan!
Ja ihan sama kuin lotossa, vaikka pelaisit joka viikko monella kupongilla, se päävoitto ei tule yhtään sen varmemmin! Eli bloggarinkaan ei kannata julkaista koko ajan, vain siksi että tuottaa uutta materiaalia, ja blogi pysyy elossa. Ihanteellisintahan olisi että joku kertoo ystävälleen lukeneensa tosi mielenkiintoisen blogijutun, sitten hänkin lukee sen, ja kertoo edelleen eteenpäin uudesta kivasta blogista. Ei se määrä, vaan se laatu! Ja koska tämänkin voi taas käsittää väärin, en tarkoita laadulla huippu kallista järjestelmäkameraa, desing tuotteita ja uutta kivitaloa... vaan sitä että jutussa on oikeasti asiaa, ideaa ja joku pointti! Huomaatteko, miten väärinkäsitysten pelossa tämäkin juttu menee ihan selittelyksi? Juuri tätähän tämä on tänä päivänä. Kun ei tiedä miten ihmiset asiat ottavat, on parempi kirjoittaa tyhjentävästi, kuin jättää liikaa tulkinnan varaa... Jos löydätte Helmiradion sivuilta vielä Sami Hedbergin haastattelun, kannattaa kuunnella, kun hän kertoo miten osan vitseistäkin joutuu nykyään jättämään pois ja etukäteen sensuroimaan. Miten suuresta kokonaisuudesta, vaikkapa juuri haastattelusta ihmiset poimivat vain yhden lauseen ja takertuvat siihen, "se sanoi näin", vaikka haastateltava sanoi paljon muutakin joka selittää asian paljon laajemmin.


Blogien lukeminen on vapaaehtoista ja siitä päättävät lukijat, joten muista pistää itsesi likoon! Voit kirjoittaa vaikka imuroimisesta, kunhan teet sen intohimoisesti ja jutussa on joku pointti! ;)

Ai niin, ja muistakaa lotota! 😁
2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus taas. En jaksa lukea pelkkiä fiilistely juttuja, joku pointti pitää olla ja ihmiset voi olla eri mieltä, siinähän se elämän rikkaus on, onneksi emme ole samanlaisia, kyllä olisi tylsää.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...