Translate

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

DIY: tee itse halpoja joulukoristeita

Joulun alla kaupat pursuavat mitä ihanimpia joulukoristeita, jotka tekisi mieli ostaa kaikki! Hintaa niilläkin voi olla, sen lisäksi että kyse ei ole monesti kovin kummoisesta keksinnöstä. Eli vastaavanlaisen voi itse askarrella helposti :) Tässä postauksessa esittelen muutamia itse tekemiäni suloisia ja lähes ilmaisia joulukoristeita....

Tähtitaivas ja luminen kuusi, kuin maisema Lapista!

Lasikupu:

Ikeassa on myyty pitkin syksyä lasikupuja, joiden sisään voi laittaa omia aarteitaan. Totesin että eivät nuo nyt niin erikoisia ole, etten voisi itse tehdä omaa kupua. Siispä ota talteen seuraava tyhjentyvä iso suolakurkku purkki tai muu vastaava. Siihen sopii aluslautaseksi mielellään metallinen pieni lautanen, joka on hyvä olla kiiltävä, jotta sisällä oleva esine korostuu. Puu on myös hyvä alustan materiaali jos haluat lämpimämpää ja maanläheisempää tunnelmaa. Olisin halunnut laittaa sisälle jonkinlaisen minimaailman, mutta muovieläimet ovat ihan kamalan kalliita! Schleich -sarjan pieni tunturipöllö figuuri maksoi Prismassa: 7,95€! Eli suosittelen peuroja, hevosia tai muita sellaisia etsiviä suuntaamaan askeleensa Kierrätyskeskuksen tai jonkun muun kirpputorin leluosastolle :) Varmasti löytyy jotain ihan muutamilla kymmensenttisillä.  Lasipurkkini jäi siis suolakurkuista yli, ja pieni metallinen aluslautanen maksoi kirppiksellä: 1€. Päädyin laittamaan purkkiin suojelusenkelini.
Kupu Ikea: 12,99€

Kupu 1€
Oksa tähdet

Kävelylenkillä metsässä voi samalla poimia materiaalit ihaniin tähtiin, jotka on nopea koota. Tämä on joulukoriste minun mieleeni, luonnonmateriaalien käyttöä, ja ilmaiseksi! Kiinnitin oksat toisiinsa rautalangalla. Eikö olekin kaunis :) Ja koon voi määritellä itse, oksien mukaan. Samalla tekniikallahan voi tehdä myös ison tähden seinälle "kranssiksi", ja maalata spray -maalilla vaikka kuparin väriseksi. Päätin kuitenkin pitää luonnollisen puun näkyvissä.

Oksat 0€
Lanka pallot

Vanha kunnon askartelu idea peruskoulusta toimii yhä! Ihanan pörröiset lankapallot on myös helppo ja halpa idea toteuttaa. Valitsemalla langaksi sellaista jossa on seassa kimalletta, palloista tulee juhlavampia. Moderni voi tehdä mustavalkoisen pallon, tai rohkea vaikka neon pinkin! Palloihin voi myös hyvin hyödyntää jämälankoja, eli jos on muutamaa eri lankaa, solmi ne yhteen, saat kivan vaihteleva sävyisen pallon! Itse sain langat Citymarketin euron päiviltä, 1€ / kerä. Mitä enemmän jaksat lankaa kierittää renkaaseen, sitä tuuheampi tupsusta tulee.
Seinävaate tabletista

Sisustajilta löytyy yleensä laatikoistaan kasoittain erilaisia tabletteja, joita ainakin minun tulee usein ostettua halvan hinnan ja helpon kodin piristämisen toivossa. Sellaisesta voi tehdä pienen jouluisen seinävaatteen, eli ryijyn. Tarvitset vain oksan kannattimeksi, lankaa tai huopaa kuvion tekoon, sekä tietenkin itse tabletin. Tässä voi hyödyntää myös nappeja ja ketjuja, vanhojen vaatteiden, pipojen tai hiusklipsien rusetteja ja tupsuja, mitä ikinä keksitkään! Käytin pesussa haalistunutta tablettia, jossa on sopivasti kuin "tähtitaivas" taustalla. Leikkasin siihen kuusen kuvion toisesta kankaasta, ja lisäsin latvatähdeksi yksinäisen joulukuusen koristeen jolla ei ole koskaan ollut kavereita.. valmis!
Kaikenlaista ehdin puuhata tässä joulukuussa, vaikka se ei tarkoita sitä ettei leipätyössäni olisi ollut stressiä! Paremminkin pakenin sitä juuri tekemällä kotona illalla ihan erilaista työtä kuin päivällä.
On ihan mahtavaa että on olemassa tällainen kanava, jota kautta saan toteuttaa itseäni! Ja jos joku muukin saa siitä iloa, hyötyä ja inspiraatiota, vielä parempi :) Jouluna rentoudun ja aloitan ensi vuoden "puhtaalta pöydältä". Tämä tarkoittaa vuoden 2017 summaamista ja uusien suunnitelmien ja unelmien päivittämistä. Uusi vuosi tuo aina uusia tuulia... More in the next episode.. !
Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...