Translate

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Syysasetelma

Minulla on syksyä kohtaan viha-rakkaus suhde! Tavallaan nautin arjen säännöllisestä rytmistä, sekä raikkaasta ilmasta ja luonnon värien iloittelusta. Mutta samaan hengenvetoon voin kyllä kertoa myös miten paljon vihaan pimeyttä ja kellon pirinää aamulla, kun on taas raahauduttava töihin, eikä voikaan enää elää vapaasti itselleen niinkuin kesälomalla. Velvollisuudet odottavat. Mutta jos nyt kuitenkin keskittyisimme niihin syksyn positiivisiin puoliin! Kaikki tv -ohjelmat ovat vihdoin ja viimein alkaneet, kesän uusintojen jälkeen. Ulkona sataa ja tuulee, miten ihanaa taas hautautua lämpimien vilttien alle, sytyttää kynttilä ja nauttia vaikka lasi punaviiniä. Jotenkin tekee myös mieli uudistaa kotia, vaikka keväällä tämä into on minulla vielä voimakkaampi. Ajattelin jakaa kanssanne muutamia oivalluksia, keksintöjä ja vinkkejäni liittyen kodin syys -ilmeen piristämiseen :)



VALAISTUS:

Kannattaa välttää kovaa loisteputkivaloa, ja muutenkin myös nauttia hämärästä, se on kaunista.
Pehmeä valo luo kodikkaan tunnelman, ja syksyllä valaistus onkin kaiken a ja o. Ostin Ikeasta ihanan pallon muotoisen valkoisen valaisimen. Siinä on vähän kukkakuviota, ja ensimmäisenä kun pääsen kotiin laitan siihen valon. Sillä pärjää sinne ilta seitsemään tai kahdeksaan, sitten onkin jo laitettava kattovalo. Knubbig valaisin Ikea, tarjouksessa: 1-31.10. -16 Ikea Family kortilla: 9,99€. Norm.12,99€. Kaikista ihanin ja romanttisin valontuoja on tietenkin takka, kellä sellainen on, nauttikaa ihmeessä!



SYYSASETELMAT:

Suosin paljon luonnon omia "sisustusmateriaaleja" ja viime aikoina on tuullut kovasti, joten maasta löytyy runsaasti oksia, käpyjä, kaarnaa ym. Tein syysesetelman kuparin väriselle tarjottimelle, jonka tuunasin viimeisimmässä jutussani. Havun vihreän tuikun sain ilmaiseksi Kierrätyskeskuksesta. Siitä inspiroituneena lähdin kävelylle etsimään kauniita oksia ja muuta materiaalia. Löysin kauniin oksan jossa on kiinni jäkälää, havunoksia, jotka sopivat hyvin lyhdyn väriin, ja käpyjä. Kivet ovat erikoisia! Ne löysin kesälomalla Kalajoen Hiekkasärkiltä. Niissä on ikäänkuin monta kivilajia samassa kivessä.





Mietin että tarvitseeko asetelma vielä "jotakin", mutta totesin että less is more. Muuten ei oikein tiedä mikä on se "juttu". Tärkeintä on valita esineitä ja asioita jotka ovat itselle tärkeitä, miellyttävät silmää ja joista tulee hyvä mieli. Kanervat ja Callunat ovat tietysti kauniita, mutta tässä tapauksessa halusin että asetelmani olisi ilmainen. Vaasi jossa oksa on, on vanha, se minulla on ollut kauan, joten en laske sitäkään nyt tähän. En kyllä edes muista paljonko se maksoi. Etsin oksaa jossa olisi ollut kiinni pieniä käpyjä tai tammenterhoja, mutta en löytänyt. Ja tammenterhot ovat sitäpaitsi jo miltei kaikki ehtineet tippuneet maahan. Arvasin että tuolle tarjottimelleni löytyy monenlaista käyttöä, tässä taas yksi! :)



ETEINEN:

Talviasusteet eivät aina ole kovin kauniita myttynä hattuhyllyllä tai jossain muovisessa laatikossa. Löysin Tokmannilta ihanan juuttikankaisen korin, jossa pipot ja huivit asuvat tyylillä! Kori 4,99€ Tokmannilta. Tätä voi tietenkin käyttää muuhunkin sitten kun tämä talvikausi taas joskus loppuu.
Tosi edullinen ja trendikäs. Tokmanni on mielestäni kehittynyt ja tsempannut viime aikoina huimasti sisustuspuolella. Lieneekö tullut uusia tavarantoimittajia, tai sisäänostajia..? Muutama vuosi sitten oli vain jotain kukkakuvioisia pussilakanoita ja muovisia tabletteja. Hyvä näin. Saa kivaa pikkurahalla!




Tietenkään ei voi unohtaa lämpöisiä huopia ja vilttejä, sekä sisustustyynyjä, mutta niitä minulla on niin paljon erilaisia etten katsonut tarpeelliseksi hankkia uusia nyt tänä syksynä. Lempparini on "Gant"  tyylinen, jossa on sininen pohja ja tähtiä, sen hankin viime keväänä juttuun: " Arvaa hinta!"


Mukavaa syksyn jatkoa, koetetaan myös nauttia tästä hämärästä vuodenajasta! Loppujen lopuksi se menee ohi aika nopeasti, talvi on minulle se puuduttavampi, kun odotan ja odotan niin kovasti sitä kevättä ja aina vaan tulee lisää lunta ja pakkasta eikä jaksaisi yhtään enää...!

2 kommenttia:

  1. valaistus on tärkeää :) mutta syksyllä on ihana nauttia myös hämärästä ja kynttilöistä http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...