Translate

maanantai 24. lokakuuta 2016

Sisustusohjelmat in Memoriam

Vuosien varrella tv:stä on tullut monenlaisia sisustusohjelmia. Sunnuntai aamut ovat alkaneet usein minulla leppoisasti kahvia keitellen ja mukavia ideoita ja muodonmuutoksia ihastellen. Osaa näistä sisustusohjelmista tehtiin kuitenkin vain vähän aikaa. Legendaarinen Remontti-reiska oli mm. mainio, mutta se tietenkin keskittyi enemmän remontointiin kuin sisustamiseen. Muistelenkin siis tässä postauksessa paria edesmennyttä sisustusohjelma -sarjaa, jotka ovat saattaneet painua jo monelta unholaan. Ensimmäisenä sarja, joka oli myös tosi tv:tä, oli aika mielenkiintoinen koska siinä muutoksia ei tehty vain sisustukseen, vaan asunnon rakenteista ja pinnoista alkaen koko taloon rajoitetulla budjetilla. Joko arvaatte mistä on kyse...? Tietenkin tästä:

Unelmakämppä: 

Nelosella vuosina 2004-2006 esitetty ohjelma, jossa neljä paria kilpaili siitä kuka saa kunnostettua määräajassa talosta myyntikuntoisen annetulla rahasummalla. Sarja perustui alunperin Australialaiseen formaattiin The Block. Ohjelman juonsi Sanna Saarijärvi. Muistan katsoneeni tuon aina kun se tuli, se oli aikansa parhaimmistoa! Ensimmäisellä tuotantokaudella kunnostettavat asunnot olivat rivitaloja Kirkkonummella. Aikaa kunnostamiseen oli 10 viikkoa, ja rahaa annettiin 42,500€ / pari. Haastavaa remontista teki myös se että parien piti samaan aikaan asua talossa, ja hoitaa normaalit päivätyönsä!
Valmiit asunnot möi Kiinteistömaailma. Ensimmäisen kauden kilpailijat olivat:

- Rasmus Almqvist ja Suvi Eskola
- Antti Eho ja Jukka Tikkinen
- Heidi Holmborg ja Henry Olin
- Katja Piiroinen ja Pasi Westman

Kilpailun voittivat Antti ja Jukka. He kuittasivat kilpailusta 20,000€ palkinnon.




Toinen tuotantokausi esitettiin vuonna 2006. Remontointi alkoi Helmikuussa ja loppui Toukokuussa. Tällä kertaa asunnot olivat kerrostaloja Kauniaisissa. Ne oli alunperin rakennettu v. 1965. Kooltaan n. 100 neliötä ja rahaa pareille annettiin 50,000 / asunto. Kilpailijat olivat:

- Henna ja Timppa Ilmonen
- Alex Salo ja Harri Pitkänen
- Sarita Niemi ja Taneli Ilmakari
- Sirpa Haste ja Ismo Parpala

Sirpa ja Ismo voittivat ja saivat yli 70,000€.

Asunnot möi jälleen Kiinteistömaailma, mutta osa niistä jäi myymättä. Kiinnostusta vähensi niiden suuri koko, ja siitä syystä myös kallis hinta.

Ensimmäisen tuotantokauden kilpailija Katja Piiroinen oli kilpailun aikoihin Projektipäällikkö ja hänellä oli LVI Insinöörin koulutus. Sittemmin Katja on hankkinut itselleen sisustussuunnittelijan pätevyyden ja esiintynyt ohjelmassa Pientä pintaremonttia, joka on myös mielestäni tosi kiva sarja.

Katja Piiroinen
Ikävä on tuota sarjaa, kuten montaa muutakin. Tuntuu että nykyään ostetaan hyvin paljon vain ulkomailta samanlaisia muodonmuutos ja stailaus formaatteja, joiden ideat eivät aina sovi kauhean hyvin Suomalaiseen makuun. Jenkeissä seinät voivat olla pinkit tai oranssit, ja heistä se on aina " Fantastic" Onko lama ja huono taloustilanne tehnyt tehtävänsä..? Kanavilla ei ole varaa eikä intoa panostaa uusiin kotimaisiin sisustusohjelmiin. Seuraavaksi toinen hauska sarja, jossa oli ideaa:

Tyylivarkaat:

Mtv3 kanavalla vuosina 2011-2012 esitetty sarja. Juontajana toimi Noora Shingler, bloggaaja, toimittaja ja myös Kuningaskuluttaja ohjelman juontajana tutuksi tullut. Ohjelmassa sisustuksia uudisti sisustusarkkitehti Laura Brotherus sekä sisustussuunnittelija Minna Haapakoski. Idea oli käydä ikäänkuin "varkaissa" jossain makeassa asunnossa, ja poimia idea jos toinenkin toteutettavaksi sisustettavaan kohteeseen. Muistan heidän vierailleen ihanissa kodeissa joissa oli käytetty mm. kirppislöytöjä ja omintakeisia ratkaisuja. Kodit joissa käytiin eivät olleet aina kalliita ja viimeisintä designia lattiasta kattoon, vaan nimenomaan persoonallisia. Tällaista vastaavaa sarjaakaan ei enää ole..



Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisia nuo Unelmakämpän asunnot ovat tänä päivänä. Onko niissä jo tehty uutta remonttia, vai vieläkö samat pinnat ovat kunnossa, ja kestäneet aikaa myös "tyylillisesti". Asuvatko niissä samat ostajat kuin silloin 2004-2006. Onko niissä tapahtunut jotain dramaattista..? Ja tyylivarkaat. Miksi sarja loppui, voi tietysti olla ettei katsojia ollut tarpeeksi. Toivottavasti mieleen muistui kivoja muistoja noista ohjelmista, ja kommentti kenttään voi laittaa omia sisustusohjelmiensa helmiä joita toivoisi takaisin ohjelmistoon, ja miksei myös ideoita uusista ohjelmista, mitä kaipaat..?

                                   Ihanaa syksyn jatkoa...!


2 kommenttia:

  1. No kyllä, muistoja on näistä ohjelmista! Marko Paanasen Inno oli myös suosikki, jota kaipaan. Huvila ja Huussi on ihana, mutta se taitaa vielä tullakin?

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkäsin katsoa noita ohjelmia. Olis tosiaan kiva nähdä millaista siellä nyt on`?

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...