Translate

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mökki tuliaiset melkein ilmaiseksi...

Olen nykyään hyvin nirso tavaroiden suhteen, vaikka ne saisikin ilmaiseksi. Jos joka esineen ottaa joka vastaan tulee, koti on pian ahdas ja epäviihtyisä. Yritän bongata laatu / merkki esineitä, tai sitten vain niin kauniita ja upeita että ne kannattaa ottaa. Tietysti myös DIY -juttuihin kannattaa ottaa jotain. Nämäkään tavarat jotka löysin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, ei vastaa osittain ihan minun sisustusmakua, mutta en voinut jättää ottamatta aitoa Aarikan vihreää kynttilän jalkaa, ja Coffee liitutaulua! Ensimmäinen on klassikko, ja vihreä väri on kuitenkin ihan pirteä, tuulahdus 70 -luvulta, ja liitutaulua olen taas halunnut keittiöön jo pitkään. Ajattelin ensin säästää kynttilän jalan ihan odottamaan sopivaa paikkaa ja kasvattamaan arvoaan, jos sellaista edes tapahtuu, mutta sitten löysin mm. pullonkorkin avaajan 0,50 € ja mieleeni alkoi piirtyä kuva vihreän sävyisten serviettien kanssa sellofaaniin kääritystä lahjasta, vaikka mökkituliaisesta jollekin, tosin täytyy tietää että kyseinen henkilö pitää vihreästä, muuten tulee nolo tilanne :). Mökillä ihmiset tosin uskaltavat yleensä käyttää värejä rohkeammin kuin kaupunki kodissa. Klassikoissa on se hyvä puoli että niitä voi ostaa myös käytettynä, ilman että niiden arvo tai arvostus olisi hirveästi laskenut, tietysti olettaen että ne ovat siistejä ja ehjiä. Liitutaulun otin sen sijaan heti käyttöön! Siihen aion kirjoittaa päivän Menun, tai jonkin tärkeän viestin, kuten muista eväät! Ai että mä rakastan noita ilmaisosastoja, mitä aarreaittoja!! Ja nyt niitä kuvia, nehän ne kertovat parhaiten tarinan. Tällaiset siis pisti silmiini....

0 euroa!!


Vain 0,50€!



Marimekolle oli tullut uutuus serviettejä, jotka sopivat yhteen Aarikan kynttilän jalan kanssa kuin "nyrkki silmään". Maksoivat 2,99€ K- Supermarketissa. Telineessä oli kaikkia muitakin ihania joita himoitsin.. Sellofaania ostin Sellon Kirjatori myymälästä, se oli 2,50€ ja riittää kyllä tosi pitkään.
Valmis setti on ihana, lisäsin vielä tulitikut, mitäpä kynttilöillä tekee jos niitä ei saa palamaan!
Kaikenlaista tarvitsee mökillä, ja pullonkorkin avaajassa on myös viinipullon avaamiseen korkkiruuvi, ja pieni veitsi jota myös saattaa tarvita vaikka mihin. Ihan loistolöytö 0,50 eurolla!




Minulla on ollut tosi hyvä tuuri, olen huomannut ainakin että Kierrätyskeskuksiin kannattaa mennä arkipäivisin, jos menee viikonloppuna ja varsinkin iltapäivällä, kaikki on pengottu niin moneen kertaan, että on vaikea löytää mitään käyttökelpoista enää. Välillä vaan liikaa mietin mitä teen jollain tavaralla tai tavarasta, kun pitäisi tajuta että ideat eivät tule samantien välttämättä, ja sitten kadun jälkikäteen... miksen ottanut sitä!? Jollekin muoti -Bloggarille esim. Nihtisillan toimipisteessä on ollut viime aikoina vaikka kuinka paljon ihan siistejä korkokenkiä, joista olisi saanut tehtyä vaikka miten ihania DIY -juttuja.. mutta jätin ne tosiaan muille, varsinkin kun suurin osa oli kokoa 36-38 ja minun kokoni on 40-41. Vaatetta on kyllä ihan kamalasti joka paikka pullollaan. Olen ajatellut jossain vaiheessa alkaa ottamaan vaalean sävyisiä, mahdollisesti kukkakuvioisia vaatteita, ja ommella sitten niistä leikatuilla paloilla vanhan kunnon tilkkutäkin, jollaisen tein koulussa. Se on kyllä isompi ja aikaa vievä projekti, eli taidan säästää sen syksyn sadepäivien varalle. Ihanan maalaisromanttisen täkin saa kyllä varmasti, kun vaan jaksaa tosiaan metsästää sopivia söpöjä kankaita ja värimaailmaa. Otin pari havainnekuvaa, tavoittelemastani lopputuloksesta, jotakuinkin tällaisen haluaisin :) ....





Vinkit Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolle ja DIY -tuunaajille:

- Mene Kierrätyskeskuksiin mielellään arkipäivisin, on runsaammin tavaraa mistä valita.

- Ota tavara, jos mietit hetkenkin tekisitkö sillä jotain. Jos tulet katumapäälle, voit aina laittaa sen
   takaisin hyllyyn ennen kotiin lähtöä, ratkaisu pitää tehdä nopeasti, muuten tavara voi mennä!

- Think Outside The Box, vaikka kakkuvuoka olisi vanha ja ruosteinen, se että siinä ei voi leipoa ei
  tee siitä roskaa. Tee siitä esim. amppeli kukille, maalaa spray maalilla ja laita seinälle koukulla tms..

- Tavara voi olla vain likainen, siksi kukaan ei ole sitä ottanut mutta esim. ihmesieni tekee taikoja
   kengille

- Liimaa kuumaliimalla tavaroita yhteen, esim. koukkuja ja pieni peili = persoonallinen avain
  naulakko

- Vanha emali kattila, vaikka olisi kulunut, käy esim. kukkaruukuksi mökin pihalle

- Oma muovi  -tai kangas kassi pitää olla mukana!

- Muista kangas värit. Dylon värit ovat aika edullisia ja helppoja käyttää. Ruman hernerokan tms. 
  värisen päiväpeitteen voi värjätä vaikka Navy -blue sävyiseksi, eli tummansiniseksi.

- Älä ota tavaroita joita ei voi pestä, ludevaaran vuoksi! Inhottava asia, joka vaan kannattaa muistaa!

- Hyödynnä materiaalihankinnoissa ALE -laareja, rautakaupoissa on maaleja ja vetimiä ym. toisinaan
  halvalla, myös Ellos myy maaleja, uskokaa tai älkää.. eli siitä vaan vaatteiden jatkoksi tilaukseen.

- Kun viet roskapussia, kurkkaa rohkeasti metalli ja lasin keräys laatikkoon, ilmaista, hyvää
  materiaalia saattaa olla tarjolla!


Tämän kertainen hauska juttu toistuu melkein joka kerta kun olen ilmaisosastolla, se liittyy siihen kun mietin että otanko jonkun tavaran vai ei.. ihmisethän eivät tiedä että jatkojalostan niitä, vaan luulevat että aion käyttää niitä sellaisenaan. Huomaan joskus jonkun ilmeestä, että hän ajattelee: "toi nainen ottaa noin huonon tavaran, mitäköhän hän sillä luulee tekevänsä, voi raukkaa on varmaan niin köyhä"


Ihana kesäloma on pian täällä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...