Translate

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kivoja ideoita lastenhuoneeseen edullisesti

Tämä on lukijani ja hyvän ystäväni toivepostaus, hän toivoi minun suunnittelevan lastenhuoneen sisustuksen :) Koska minulla itselläni ei ole enää pieniä lapsia, en varsinaisesti voinut tuunata esim. pinnasänkyä tai syöttötuolia, mutta nämä ideat ovat lähinnä pienempiä kivoja vinkkejä, jotka pystyy toteuttamaan helposti ja edullisesti! Olen yrittänyt muistaa sen että kaikki ideat olisivat sopivia niin tytöille kuin pojillekin, ja siihen tarkoitukseen käy hyvin hopean väri. Se on unisex, käy molemmille! Turvallisuus on tietenkin myös hyvin tärkeää, joten toivon tätä lukevien vanhempien ottavan huomioon, minkä ikäisille ideani käyvät, ja mistä taas saattaa muodostua vaara. En halua ainakaan mitään Iltalehden otsikoita..: "Lapsi tukehtui Bloggarin sisustus ideaan"..! Pahimpia ovat leikki-ikäiset jotka jo itse kävelevät, koskevat joka tavaraan, ja tunkevat ne vielä suuhunsa. Joten omalla vastuulla.. :) Kaupoista saa kaikenlaista valmiina, mutta ne ovat kaikkien saatavilla, nämä ovat uusia ja erilaisia ehdotuksia, juttuja jotka tekevät lastenhuoneesta persoonallisen ja ihastuttavan jota ei jokaisella ole! Ja ei tarvitse pelästyä, "voi ei maksaa varmaan tosi paljon"... minun ideat ei koskaan!

                                              Kivaan säästöpossuun rahaa jää talteen!


Muovisesta naamiais  -kruunusta on iloa vielä juhlien jälkeenkin kun maalaatkin sen tyylikkääksi   hopeasprayllä ja laitat sen narulla tai rautalangalla lastenhuoneen seinälle, esimerkiksi sängyn yläpuolelle. Sanoisin että suorastaan kuningasidea! Lapsi saattaa olla erimieltä kruunun sahaamisesta puoliksi, joten voihan tarkoitukseen tietysti ostaa kruunun ihan erikseenkin. Kruunuun voi kiinnittää hyttys harsoa laskeutumaan kauniisti sängyn yläpuolelle. Valitettavasti en löytänyt sopivia kruunuja mistään tähän hätään, joten kuvat on lainattu netistä, mutta saatte idean ainakin mitä tarkoitan....

                                                       Tässä nukkuu Prinssi / Prinsessa!

Lapsen kehitystä on hieno seurata, mutta valokuva kehykset täyttävät pian hyllyn päälliset ja hankaloittavat siivousta, joidenkin mielestä ovat myös vanhanaikaisia. Niinpä keksin että kuvia voi laittaa narulle roikkumaan hopeasparayllä maalatuilla tyylikkäillä pyykkipojilla! Sitten vain naru tarpeeksi ylhäälle seinälle, jotta kuvia ei heti revitä alas. Itse asiassa sanoisin kyllä että tämä ei toimi leikki -ikäisillä, vaan vain vauvojen huoneessa, ja taas vastaavasti n.5 -vuodesta ylöspäin lapsille jotka ymmärtävät jo että kuviin ei saa koskea. Pyykkipojat 1,95 euroa Prisma. Naruksi käy esim. juuttinaru. Kuvat ovat mustavalkoisia, jotka luovat myös nostalgista ja ainutlaatuista tunnelmaa.Pehmoleluja on jokapaikka pullollaan, mutta ne pölisevät ja eivät aina ole kovin persoonallisia. Muistattehan vanhat kunnon hernepussit koulun liikunta tunnilta? Näinpä isommalle lapselle voi tehdä hyllylle koristeeksi ja tietenkin myös liikuntaleikkeihin herneillä täytetyn eläimen. Tietysti tyylikkäässä harmaassa sävyssä! Silmiksi käyvät napit :) Tein kaapista löytyneestä vanhasta pellava -puuvilla sekoitteisesta tyynyliinasta pöllön, jonka työnimeksi tuli Oiva. Nokaksi jouduin ostamaan palan keltaista huopaa, ja sisälle herneitä, muuten se oli ilmainen. Jos nälänhätä iskee Oivasta voi tehdä hernekeittoa.. ;D hah, voi raukkaa, ei tietenkään! Käytin hyödyksi tyynyliinan omia saumoja, jotka vähensivät ompelutarvetta. Ompelin pöllön silti koneella, koska sen pitää kestää heittelyä.                                                                         Oiva lelu!

Lopuksi pari ihanaa bongausta IKEA: n valikoimista:Keltainen on loistava väri joka käy niin tytölle kuin pojalle. Kun sitä ei ole liikaa, se ei tee huoneesta ratkiriemukasta! Lisäksi  musta, hopea ja ruskean eri sävyt luovat rauhallisen ympäristön. Kompassi matto on hauska ja opettavainen. Pyöreä muoto piristää. Pyöreä muoto toistuu myös tyynyssä. Matto: 12,99€, Tyyny 9,99€ ja Lamppu 19,99€. Kaikki IKEA.

Tätä kirjoittaessani olin ihan innoissani, vaikka tosiaan oma tyttö on jo miltei aikuinen :) Toivon että te lukijat myös saatte tästä inspiraatiota ja vinkkejä joista olisi hyötyä. Kiva oli tehdä vaihteeksi myös lastenhuone juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...